BK MLADA BOLESLAV
16. 4. 2013 | Daniel Langer

Velké drama za tři body, Boleslav uhájila domácí neporazitelnost

BAR11, úterý 16. 4. 2013
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. - Nervy až do úplného konce. Tak by šlo zjednodušeně popsat poslední domácí barážové utkání Mladé Boleslavi. Po jednoznačných vítězstvích nad Libercem a Chomutovem to byla překvapivě Olomouc, kdo Bruslaře potrápil nejvíce. Skóre utkání otevíral po individuální akci Herman, Bruslaři ve druhé třetině srovnali díky zkušenostem kapitána Výborného. Když už se zdálo, že utkání v normální hrací době nenajde vítěze, využil celek z města automobilů po osmi vteřinách početní výhodu a rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma.
Ml. Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Kafka, Vrbata, Hrdel – Jiránek, Pitule, Ondřej
Olomouc: Lukáš – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Janáček, Valenta, Rašner, Kadela, Lhotský – Kucharczyk, Diviš, Selingr – Novotný, Herman, Švaňhal – Rác, Kucsera, Vodný – Králík, Lehečka
Branky a nahrávky: 26. Výborný (Bohunický, Mikulík), 56. Pabiška (Toman, Nouza) – 4. Herman (Bartoň). Rozhodčí: Polák, Minář – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:12, navíc Žabka (MBL) a Selingr (OLO) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3770. Střely na bránu: 39:21.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři vlétli do utkání s velkou vervou, už po necelé minutě hry ze strany najížděl na soupeřovu svatyni Výborný, střelou zápěstím ale přestřelil. Domácí hokejisté strávili většinu z prvních minut s kotoučem na hokejkách, vítr z plachet jim ale po ojedinělém útoku sebral Jakub Herman, který se s dvěma obránci na zádech srdnatě protlačil až do brankoviště a záhadným způsobem dostal černý kousek pryže až za Valentova záda. Po dvou střetnutích bez vstřelené branky tak zároveň prolomil nepříznivou sérii svého týmu. Boleslavští rozhodně neskládali zbraně a za mohutného povzbuzování se znovu a znovu vrhali do útoku. Kohouti se ale evidentně dobře vyspali a na mladého brankáře Lukáše mnoho střel nepropouštěli.

Ve velké šanci se ocitl v početní výhodě nejprve Pabiška, po otočce mezi kruhy ale nasměroval svůj pokus těsně vedle tyčky. Na střelecké trápení svých kolegů se už nemohl dívat Milan Toman, podél mantinelu se protáhl do výhodnější pozice a střelou zápěstím nastřelil břevno. Co se boleslavskému obránci nepovedlo na straně jedné, mohlo se podařit před vlastní brankou. Přes obránce zkusil štěstí Kucsera a právě zkušený bek tečoval kotouč do protipohybu Valenta, strážce domácí svatyně ale stačil na poslední chvíli zareagovat. Pro Středočechy nešťastné první dějství korunoval v závěru Koudelka, jenž nadvakrát nedokázal přehodit na zadní tyči beton ležícího Lukáše a Olomouc si tak do kabin odnášela překvapivé vedení postavené na precizní defenzivě a obětavosti.

Jak první dějství končilo, tak to druhé začalo. Za svou aktivitu se Boleslavští dočkali vyrovnávací branky. Bohunický zachytil puk na útočné modré a hned ho adresoval na Lukáše. Hostující gólman vyrazil pouze před sebe, kde se kotouče chopil David Výborný. Kapitán celku z města automobilů se nijak neunáhlil, rozhýbal si maskovaného muže v olomoucké brance a po bekhendové kličce rozvlnil síťku. Vzápětí se Bruslaři mohli dostat do vedení, Pabiškovi ale dorážku do poloodkryté branky zhatil bránící hráč. Kohouti od inkasované branky nevěděli, kde jim hlavy stojí a remízový stav drželi jen díky skvělému Lukášovi.

Prosadit se mohl i Mikulík po střílené přihrávce od Vrbaty, skákavou pobídku ale nedokázal srazit mezi tyče. O několik okamžiků později pálil Jindra a jeho rána se od zadního mantinelu odrazila znovu před Mikulíka, na kterého doslova zívala prázdná branka. Proti přesouvajícímu se Lukášovi ale boleslavský útočník vsadil na razanci a přestřelil. Jako blesk z čístého nebe mohli udeřit hosté, to když zpoza kruhů napřáhl Ondrušek a k překvapení všech orazítkoval levou tyčku. Následný poprask na brankovišti už domácí obrana zvládla a kotouč uklidila z dosahu olomouckých hokejek. Jednalo se ale pouze o ojedinělý záblesk, prakticky vzápětí už se musela před svým brankářem znovu ohánět Mora. Několik vteřin před sirénou vyslal ostrý projektil Chaloupka, jeho pokus ale těsně minul branku. Domácí museli být z vývoje utkání doslova nešťastní.

Z nástupu do poslední třetiny střetnutí bylo cítit, kdo potřebuje výhru více. Ihned po vhazování se do útočného pásma vřítil agilní Mikulík a připravil střeleckou pozici Pabiškovi. Jistý Lukáš se ale ani tentokrát nenechal překvapit. Za svou touhu po vítězství mohli domácí zaplatit inkasovanou brankou, to když se soupeř zaútočil do otevřených zadních vrátek a dostal se do přečíslení. Valent si vyjel až příliš a otevřel bránu Bartoňovi, který ale nedokázal střílenou přihrávku usměrnit. Vzápětí se podobná situace opakovala s tím rozdílem, že Valentovo zakončení po ledě domácí gólman vykopl.

V závěrečných minutách to byli ale opět Bruslaři, kdo se věnoval dobývání soupeřovi branky. Neuvěřitelnou sérii stoproceních šancí zakončil střelou z kruhů Chaloupka, ani jednou ale puk nedošel až na Lukáše. Bránící Kohouti kotouč doslova přitahovali a Boleslavští jen těžko hledali cestu, jak se proti poctivé obraně prosadit. Když už to vypadalo, že utkání směřuje do prodloužení, prosadil se po osmi vteřinách početní výhody šikovnou tečí Lukáš Pabiška. Pro olomoucké hokejisty to byla studená sprcha, ze které se už nevzpamatovali.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Začnu netradičně – chtěl bych strašně poděkovat fanouškům. Byli fantastičtí. Nejen v zápase s Olomoucí, ale vůbec celou sezonu. Postarali se o neskutečné play-off i baráž. Táhli nás a strašně pomohli. Byli tím pověstným hráčem na ledě navíc a to není jen fráze. Jinak přímo k zápasu – bylo to trošku jiné utkání než ta předešlá. Prohrávali jsme, takže jsme museli dotahovat. Ve druhé třetině jsme soupeře tlačili, myslím, že několikrát jsme měli i pořádnou smůlu. Na druhou stranu bych řekl, že diváci viděli dobrý hokej s dobrým koncem, a že jsme se zdejšími ochozy pro letošní rok nerozloučili vůbec špatně. Poděkování patří i klukům za obrovskou vůli, protože tohle opravdu nebyl jednoduchý zápas.

Jan Tomajko, HC Olomouc: Vedli jsme 1:0, což pro nás byl svým způsobem výborný výsledek. Ve druhé třetině nás Boleslav víc zatlačila, ale pořád jsme měli šance. Zápas nás nakonec stála častá vyloučení, však také v přesilovce padl rozhodující gól.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.