BK MLADA BOLESLAV
19. 4. 2013 | Radoslav Vavřina, Daniel Langer, Daniel Langer, Radoslav Vavřina

Bruslaři zůstávají před branami ELH, Tygři rozhodli v početní výhodě

BAR12, pátek 19. 4. 2013
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c - Nešťastný konec má napínavá jízda mladoboleslavských hokejistů baráží o extraligu. V pátečním utkání dlouho panoval vyrovnaný stav, rozhodnutí přišlo až pět minut před koncem střetnutí. Středočeši byli v krátkém časovém sledu dvakrát vyloučeni, z toho Tomáš Nouza dostal trest do konce utkání. Liberečtí se nabídnuté šanci chopili a dvěma slepenými brankami potvrdili svou účast mezi domácí elitou i pro nadcházející ročník. Celek z města automobilů tak navzdory faktu, že má statisticky ze všech čtyřech barážových účastníků nejlepší útok i obranu, bude hrát znovu jen 1. ligu.
Liberec: Schwarz – Čakajík, Jánošík, Výtisk, Derner, Šimek, Kajínek, Štich – Dušek, Víšek, Bulík, Špaček, Pospíšil, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Vantuch, Bulíř, Nedvěd
Ml. Boleslav: Valent – Bohunický, Toman, Chaloupka, Kasík, Žabka, Pojkar, Jindra, Němeček – Výborný, Pitule, Demel, Mikulík, Vrbata, Jiránek, Koudelka, Ondřej, Nouza, Kafka, Pabiška, Rys
Branky a nahrávky: 54. Nedvěd (Čakajík, Duda), 56. Filippi (Dušek, Duda). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8, navíc Nouza (MBL) 5 min. + do konce utkání, Mikulík a Pitule (oba MBL) trest ve hře, Pojkar (MBL) 10 min. osobní trest a Duda (LIB) trest do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7500. Střely na bránu: 32:27

Fotogalerie

Komentář

Situace dospěla až k barážovému superfinále, do nějž vstupovaly oba celky s vědomím, jak důležité utkání skutečně je. Od začátku se hrálo vyrovnaně a opatrně, přesto si mužstva dokázala vytvořit velké množství šancí a jejich výkonům vůbec nechyběla tvrdost. Do větších příležitostí se ovšem dostávali Severočeši, které za kýženou výhrou hnala skvělá atmosféra v Tipsport areně.

Už ve třetí minutě úvodního dějství mohl skóre otevřít ve prospěch domácích řízný zadák Štich, jenž se zjevil neobsazený před opuštěnou brankou Mladé Boleslavi. Valent by se přemístit nestihl, k neštěstí domácích však Štich z voleje vypálil po Filippiho pasu mimo. O osm minut později ohrozil klec Středočechů povedeným projektilem z výpadu Dušek, tentokrát už musel Valent zasahovat a navíc zkrotil i Vantuchovu dorážku. I díky tomu bylo skóre po první třetině bezbrankové.

Druhá část pátečního duelu připomínala v mnohém tu počáteční, a to i na ukazateli skóre. Opět se hrálo vyrovnaně, ale Bílí Tygři několikrát doslova sahali po první brance zápasu. Příležitosti Urbana a Bulíře však opět zlikvidoval do té doby perfektně hrající Valent. Šance si vytvořili i Středočeši, jmenovitě to byl nejprve Nouza, jenže i Schwarz chytal velmi dobře.

Ke konci prostřední dvacetiminutovky zahrozilo při početní výhodě duo Vrbata-Pabiška a zatímco střelu prvního z těchto hostů zblokoval Schwarz, dorážku druhého zastavilo tvrzené sklo za brankou domácích. V posledních vteřinách třetiny měli hned několik ohromných příležitostí Severočeši, jenže jak Nedvěda, tak Pospíšila dokázala zázračně zastavit boleslavská obrana nebo sám Valent.

Rozuzlení tedy měla nabídnout buď třetí dvacetiminutovka, prodloužení nebo samostatné nájezdy. Každopádně se očekával hektický závěr, což se potvrdilo. Nejprve se mohla do vedení dostat Boleslav, když Pabiška zahrozil před Schwarzem. Hned poté se ovšem na druhé straně kluziště v šanci objevili Filippi s Jánošíkem, ale ani tentokrát to neskončilo gólem.

Zlomovým se pak stalo vyloučení Nouzy na pět minut a do konce utkání ze tvrdý hit na Bulíka, jenž poté s otřesem mozku odcestoval do nemocnice. Nedlouho poté se z toho stala přesilovka pět na tři, když dostal dvě minuty Pabiška. Na to odpověděl přesnou dělovkou do šibenice Petr Nedvěd. Rozhodnuto bylo však až o dvě minuty později, kdy na 2:0 zvýšil vedení Tomáš Filippi.

Bruslaři to v závěru zkoušeli ještě hodnou chvíli bez brankáře, nevedlo to ale ani ke zaznamenání čestného úspěchu. Bruslaři tak zůstali těsně před branami extraligy a příští sezónu je tak čeká další ročník 1. ligy. Za předvedené výkony především v domácích utkáních jim ale přesto patří uznání.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek, Bílí Tygři Liberec: Měli jsme dobrý vstup do utkání, byli jsme aktivní a měli i šance, ale bohužel jsme to nevyjádřili gólově. Postupem se hra srovnala. My jsme hráli hodně špatně přesilovky a paradoxně jsme v ní v závěru rozhodli. Všem hráčům musím poděkovat za vítězství, za záchranu, ale na druhou stranu musím smeknout před soupeřem. Na ledě nechali všechno a v celé baráži hráli výborně. Bohužel vyhrát mohl jen jeden.

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Po takovém utkání se mluví hodně těžko. Cesta, kterou jsme museli ujít, než jsme se sem dostali, byla dlouhá a těžká. Myslím si, že kluci odevzdali maximum, bojovali, ale bohužel jsme prohráli způsobem, ze kterého nemáme dobrý pocit. Nějaká křivda tam je. Ve třech se hraje hodně špatně. Po zápase jsme v kabině týmu poděkovali, jsme na něj hrdí.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.