BK MLADA BOLESLAV
30. 9. 2013 | Lukáš Chuchválek

Most dal Boleslavským zabrat, rozhodla až třetí třetina

7., pondělí 30. 9. 2013
Ml. Boleslav - Most MBL - MOS
M l. B o l. – Kdo čekal, že bude zápas s Mostem od začátku jednoznačnou záležitostí, musel být překvapen. Boleslav otevřela skóre, ovšem Severočeši ještě do konce první třetiny otočili. V bláznivé druhé třetině pak ale Bruslaři přidali, výrazně soupeře přestříleli a nakonec také otočili, i tak to ale byla velká přetahovaná. Nakonec rozhodl v posledním dějství dokončeným hattrickem Broš. Tehdy se už soupeř rozsypal.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Rys, Jiránek, Demel
Most: Nechvátal – Drtil, Čížek, Strejček, Charousek, Slavík, Kasal, Hora – Andres, Smolka, Slavíček, Bojer, Tauš, Zavřel, Písařík, Kafan, Sedláček, Nedrda, Koudela.
Branky a nahrávky: 9. Lenc (Koudelka, Mikulík), 21. Pabiška (Nouza, Výborný), 26. Broš (Výborný, Vrbata), 38. Vrbata (Broš, Klimenta), 44. Broš (Klimenta, Jindra), 52. Broš (Žabka, Klimenta), 53. Výborný (Nouza), 59. Koudelka (Mikulík, Lenc) – 17. Smolka (Slavíček), 20. Tauš (Bojer, Smolka), 33. Tauš (Hora). Rozhodčí: Talpa – Beneš, Krátký. Vyloučení: 6:9, navíc Tauš (MST) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2405. Střely na branku: 52:25.

Fotogalerie

Komentář

Prvních devět minut hry nenabídlo příliš napínavou podívanou. Oba celky se spíše oťukávaly s tím, že se nikdo příliš nehrnul do pohledných akcí. První, která stála za to, přišla z hole Radana Lence, jenž z první vypálil přímo pod břevno. Puk se však odrazil zpět do brankoviště a hlavní sudí se nejprve domníval, že puk nepřešel brankovou čáru. Po poradě s brankovým rozhodčím a svými asistenty ale gól nakonec uznal. Od té doby vypadal hokej jinak, mnohem lépe. Klimenta se například dostal do šance jet nájezd tváří v tvář Nechvátalovi, zkoušel ho objet z levé strany, avšak ten si tyčku pohlídal.

Jiří Rys pak ve vlastním oslabení získal puk za mosteckou bránou a naslepo ho přihrál zpětně Jiránkovi, jehož pokus hosté vyblokovali. Pak už úřadovali Severočeši. Tauš nejprve minul úplně prázdnou bránu, pak ve hře čtyř proti čtyřem unikli Písařík s Bojerem do situace dvou na jednoho. První jmenovaný nedokázal přehodit puk přes Valentův beton. V 16. minutě už ale Most mířil přesně. Pavel Smolka po vhazování ujel boleslavské obraně a prudce prostřelil Valenta k levé tyči. Vyrovnání vlilo ještě více kyslíku do mostecké krve a pár vteřin před odchodem do kabin si spravil chuť Zdeněk Tauš, jenž zavěsil puk při kličkované před bránou pod víko.

Boleslav vstoupila do druhého dějství o poznání zodpovědněji a do minuty vyrovnala. Tomáš Nouza si najel z pravé strany do mezikruží, ale Nechvátala ještě nepřekonal. To Lukáš Pabiška, jenž si najel při závaru před brankou k odraženému puku, už ano. Domácí byli hladoví po otočení, ovšem nechali ve středním pásmu ujet obraně hostujícího Sedláčka, jenž v nájezdu netrefil Valentovu bránu. Následně si pak Výborný zpětnou přihrávkou nenašel Nouzu před brankovištěm, jeden ze soupeřových obránců vložil do zpětné příhry hokejku.

Pak ale hosté šli do tří, když ostře faulovali Lukáše Pabišku. Tuto šanci bleskově využil Michal Broš. Vypadalo to, že se Mladá Boleslav dostala na koně, když měl tentýž hráč ještě pár dalších šancí. Později se do hry začal zase více dostávat Most. Ve 33. minutě dokonce vyrovnal, když Zdeněk Tauš natlačil puk do brány i s brankářem. A mohlo být pro domácí hůř, když se ocitl nikým nehlídaný Bronislav Andres před Valentem a z první zakončoval. Trefil však jen brankáře. Toho mohli Mostečtí litovat, neboť pak na druhé straně David Vrbata vylovil puk od již překonaného Nechvátala a dorazil ho do brány.

Poslední dějství začalo překvapivě klidným hokejem, v němž byli mnohem aktivnější domácí. Ve 44. minutě zachytil Michal Broš přihrávku, sjel si s pukem ke kruhu a trefil se Nechvátalovi zkušeně přesně mezi nohy. Hosté za této situace nepolevili a před brankoviště se často tlačil Andres, ovšem Mostu zřejmě začaly docházet síly, na což severočeský celek doplatil. V 52. minutě opět inkasoval z hole Michala Broše, jenž ranou do odkryté branky završil svůj hattrick.

Následující minuty už byly jednoznačně v rukou Boleslavi. Sedmou branku domácích a svou první v sezóně vstřelil David Výborný potom, co brankář Nechvátal vykopl puk před sebe. Poslední hřebíček do rakve pak přibil více jak minutu před koncem Martin Koudelka.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, BK Mladá Boleslav: Za vítězství jsme pochopitelně rádi, rozhodně se ale nerodilo snadno. Stručně řečeno výsledek neodpovídá tomu, co jsme hráli. Některé věci bude potřeba srovnat si v hlavě, protože příště už bychom takové štěstí mít nemuseli. Tentokrát jsme využili toho, že Most už fyzicky a pak asi ani psychicky nezvládl třetí třetinu, ale se silnějším soupeřem by to mohl být problém.

Kamil Kašťák, HC Most: Dvě třetiny jsme se dokázali držet ve hře. Musím říct, že jsme moc nepochopili, jak je možné, že rozhodčí uznal tu první branku – po minutě a ještě navíc podle nás šlo o jasnou tyčku. Možná nás to ale paradoxně nakoplo a skóre jsme otočili. Ve druhé třetině jsme měli moc faulů, proti Boleslavi prostě ve čtyřech nebo ve třech hrát nejde, přesilovky mají dobré. Ty taky nakonec rozhodly a domácí to dohráli doslova v exhibici. Šanci na body jsme ale rozhodně měli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.