BK MLADA BOLESLAV
16. 10. 2013 | Lukáš Chuchválek

Drtivá lavina semlela Havlíčkův Brod ve druhé třetině

12., středa 16. 10. 2013
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. – Ve 12. kole přivítali Bruslaři na domácím ledě havlíčkobrodský Rebel. V první třetině ještě hra nenasvědčovala tomu, že se spustí ze strany domácích ofenzivní uragán. Během něj zasypali brankáře Dolejše i jeho náhradníka Opršala mnoha střelami a zasadili celkem čtyři přesné údery, které soupeře zlomily. Třetí třetinu pak okořenila hromadná bitka. Bylo uděleno celkem 138 trestných minut.
Ml. Boleslav: Will – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Pojkar, Kurka, Žabka – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Klimenta – Lenc, Loskot, Demel – Jiránek, Kuchta, Rys
Havl. Brod: Dolejš (30.-50. Opršal) – Kolafa, Drtina, Zítka, Semrád, Korim, Novotný, Rybalkin – Havel, Polodna, Musil – Chlubna, Stehlík, Milfait – Dvořáček, Endál, Maliník – Rytnauer, Stach, Říha
Branky a nahrávky: 15. Bohunický (Klimenta, Broš), 24. Výborný (Mikulík, Nouza), 26. Klimenta (Broš), 30. Protivný (Výborný), 34. Broš (Výborný, Protivný), 53. Jiránek. Rozhodčí: Hejduk, Schmejkal – Guth, Rittich. Vyloučení: 8:6, navíc Žabka (MBL) 10 minut, Lenc, Bohunický (oba MBL) a Opršal, Semrád (oba HBR) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2710. Střely na branku: 50:20.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři se od začátku tlačili před bránu soupeře a první šanci si už záhy vypracoval David Výborný, s ním měl Dolejš trochu problémy. Následně si domácí celek zahrál přesilovku, v níž se blýskl například Lenc, ovšem Dolejš svůj tým dobře podržel. Po jejím uplynutí se dostávali více do hry Havlíčkobrodští, jenže měli trochu problémy dostávat se před Willa. To se povedlo až Maliníkovi, jehož pokus brankář vyrazil. Na druhé straně pak neuspěl se svou tečí Broš.

Velmi dobrou příležitost měl kolem 11. minuty Lukáš Endál, jenž projel boleslavskou obranou a nastřelil tyč. O čtyři minuty později se ale už skóre měnilo, produktivní byli domácí. Rozjetý obránce Lukáš Bohunický dostal výbornou přihrávku od Klimenty a zasunul puk do brány. Nutno podotknout, že pro Bohunického to byla první přesná trefa v mladoboleslavském dresu. Rebel dostal šanci srovnat dvě minuty před sirénou, když hrál dvojnásobnou přesilovku. Nejlepší příležitost měl Musil, když na něj zívala prázdná brána, jenže netrefil puk.

Po změně stran měl možnost k vyrovnání v další přesilovce Říha s Rytnauerem, před nimiž se dvakrát otevřela půlka brány, ovšem příhru od kruhu nedokázal ani jeden z nich trefit. Jakmile Boleslavi skončilo toto oslabení, ukázali Rebelům, jak se tato šance proměňuje, neboť ji ve 24. minutě využil David Výborný, jenž od tyče zakončil do prázdné brány. O zhruba minutu a půl později pak Rebel podcenil při vlastní přesilovce buly a hráči nechali Tomáše Klimentu uniknout do brejku, který vyvrcholil jeho úderem pod břevno.

Ve 30. minutě přišel další úder, kterým Tomáš Protivný vyhnal Dolejše z brány. Rebelové prohrávali už 0:4 a Boleslav byla i nadále při chuti, zejména Demel s Brošem, kteří číhali při přesilovkách před brankovištěm na dorážky. Duhému jmenovanému, Michalu Brošovi, se nakonec podařilo vstřelit pátý gól, když protlačil u levé tyče puk do sítě. V následující přesilovce mohli Rebelové snížit, když Kolafa nastřelil z mezikruží břevno. Pak ale ujel do brejku Lenc, s nímž si Dolejš rozklekem poradil. Čtyři minuty před koncem třetiny bylo nařízeno trestné střílení proti Rebelům, v němž se proti Jiránkovi vyznamenal vypíchnutím puku povyjetý Petr Opršal.

Poslední dějství načnul solidní ranou od modré Josef Jindra, kterou ještě tečoval Vrbata. Opršal včas zasáhnul betonem. Tentýž hráč to ze stejné pozice zkusil o pár minut později znovu, nepřesně. Přesto už za stavu 5:0 zápas moc vzruchu nepřinesl a hrálo se spíše v tréninkovém tempu. To však skončilo v 50. minutě díky faulu Endála na Výborného, po němž se strhla před trestnými lavicemi hromadná bitka, do které se zapojilo nejméně šest hráčů. Ovace diváků sklidil Radan Lenc, jenž poslal svého soka Semráda v pěstním duelu k zemi, a znovu dodal zápasu náboj.

Byly uděleny celkem čtyři tresty do konce utkání, včetně jednoho pro havlíčkobrodského brankáře, takže se mezi tři tyče vrátil Daniel Dolejš. Netrvalo to dlouho a lovil znovu puk ze sítě, když skóroval přesnou střelou bez přípravy Tomáš Jiránek. Snížit mohl vzápětí Rybalkin, ovšem Roman Will jeho pokus k pravé tyčce vykryl betonem. Před koncem se ocitl sám před brankářem i boleslavský Němeček, dopadl ale podobně.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Doufáme, že David bude v pořádku, to rameno by nemělo být vykloubené. Je to pohmožděné, ale já věřím, že se to všechno obejde bez problémů. Od druhé třetiny bylo jasné, že máme zápas pod kontrolou. A pak se bohužel někdy stává, že když si soupeř uvědomí, že už nemůže nic uhrát, začne to zkoušet jinak. Musím říct, že se mi líbilo, že Lenc i Bohunický bránili svého spoluhráče. Nijak je za to trestat určitě nebudeme, tohle je prostě ukázka toho, jak všichni bojují za svůj tým a své parťáky. Brankáře jsme se rozhodli vystřídat, protože si Roman Will už potřeboval zachytat, a protože si Michal Valent potřeboval trochu oddechnout, přeci jen ty zápasy teď půjdou rychle za sebou. A Roman to zvládl velmi dobře.

Jiří Mička, HC Rebel Havlíčkův Brod: Chtěli jsme zvládnout první třetinu, odbránit ji a pokusit se dát gól. Moc šancí Boleslav v tu dobu neměla, gól dala až po naší chybě. Pak přišel důležitý okamžik zápasu, kdy jsme neproměnili přesilovku 5 na 3 a odcházeli do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Od druhé třetiny jsme z ničeho nic začali hrát s Boleslaví hokej nahoru dolů. S Mladou Boleslavi, která je o třídu lepší než zbytek soutěže, nemůžeme hrát otevřený hokej. Musíme poctivě bránit, hrát důsledně ve středním pásmu a čekat na chyby. Dostali jsme čtyři góly a bylo prakticky po zápase. Boleslav zaslouženě vyhrála, my se z toho musíme co nejrychleji oklepat a připravit se na další zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.