BK MLADA BOLESLAV
19. 10. 2013 | Michal Martoch, Daniel Langer, Michal Martoch

Třebíč krok neudržela, poslední dějství rozhodlo o jasném vítězství

13., sobota 19. 10. 2013
Třebíč - Ml. Boleslav TRE - MBL
T ř e b í č - Celek z města automobilů slaví další jasné vítězství. Úvodní trefu obstaral v již v deváté minutě Broš. Na jeho přesný zásah dokázali domácí najít odpověď díky přesné trefě Maleny, to bylo ale naposledy, co Třebíč dokázala Bruslařům zkomplikovat cestu za třemi body. Poté už musel totiž puky zpoza svých zad lovit už jen Martin Falter. Především díky poslední třetině, kterou svěřenci trenéra Výborného vyhráli 3:0, si tak boleslavští hokejisté odvážejí domů zasloužené tři body.
Třebíč: Falter – Dujsík, Malena, Dietz, Dlapa, Bilčík, Čejka – Laš, Dolníček, Čuřík – Fořt, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Kaut, Kadela - Wasserbauer, Moučka, Přibyl
Ml. Boleslav: Will - Němeček, Protivný, Pojkar, Jindra, Žabka, Kurka - Nouza, Mikulík, Demel - Vrbata, Broš, Klimenta - Jiránek, Loskot, Musil - Rys, Frolík, Kuchta
Branky a nahrávky: 26. Malena (Čuřík, Laš) – 9. Broš (Vrbata, Klimenta), 29. Loskot (Jiránek, Musil), 34. Protivný (Broš, Nouza), 53. Jiránek (Loskot), 57. Vrbata (Mikulík, Klimenta), 60. Jindra (Nouza, Mikulík). Rozhodčí: Trombík – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:5, navíc Přibyl (TRE) 5 minut plus do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1620.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, Faltera prověřil Klimenta. Pozornost Willa vyzkoušel zpoza branky Nahodil. Po vyloučení Loskota hrála Třebíč přesilovou hru, Čuříkova rána byla ale zblokovaná. Brankáře hostí tak ohrozil až Křivohlávek. Dalším vyloučeným mladoboleslavským hráčem, který putoval na trestnou za podražení, byl Nouza. Aktivní hosté však dobře bránili střední pásmo a Horáckou Slavii k ničemu nepouštěli. Velmi dobře tečoval při hře v pěti střílenou přihrávku Laš, puk však mířil, ke smůle domácích, mimo.

Pak však vystřelil Michal Broš a trefil Fořta, od kterého se kotouč odrazil za bezmocného Faltera. Vyrovnat mohl Křivohlávek, to by ale nesměl mířit přímo do hrudi Willa. I třetí přesilová hra Třebíče začala jako předešlé, pak se však změnil její obraz. Skóre ale nezměnila ani rána Maleny a dorážka Čuříka z bezprostřední blízkosti. Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho a sehráli ho ukázkově, Mikulík však mířil mimo. Z mezikruží nevystřelil přesně Čuřík, Nouza se ke střele nedostal.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Dietz, Pojkarovo nahození nemohlo Faltera ohrozit. Horší byl kotouč z hole Protivného přes klubko hráčů. Zblízka minul branku Vrbata. Na 1:1 vyrovnal pumelicí od modré čáry přesně do šibenice Rostislav Malena. Willa pak notně ohrozil Nahodil a rázem bylo vidět, že Třebíč ožila. Z úhlu mířil jen do Faltera po příhře Broše Klimenta. Po dvou nególových střelách Jiránka zvedl kotouč pod břevno Loskot. Třebíčského brankáře pak nepřekonal ani objetím branky Mikulík. Hrál se svižný hokej plný osobních soubojů. Po vyloučení Dolníčka se museli Třebíčští bránit, Mladoboleslavští rozehráli přesilovkový zámek, který korunovali Protivného ranou pod břevno – 1:3. Jen málo chybělo Dolníčkově střele po souhře s Vondráčkem, Nahodil při signalizovaného výhodě zblízka přestřelil. Po vyloučení Pojkara si poradil Will se střelami Dlapy i Laše.

Lehká nahození nemohla brankáře obou celků v úvodu třetího dějství příliš rozhodit, natož ohrozit. Při přečíslení hostů dva na jednoho zastavil zakončujícího Ryse bezchybným zákrokem Falter. Po překvapivém nahození Loskota od mantinelu zazvonila horní tyč Falterovy svatyně. Tyč trefil z kruhu i Čuřík. Pak se provinil přestupkem proti pravidlům Vondráček, za což si vysloužil čtyřminutový trest. Slavisté dobře bránili, Protivného střelu Falter zneškodnil včasným vyjetím. Vrbatovu teč mířící mezi betony taktéž zastavil.

Třebíčští mohli snížit po ráně Přibyla, puk totiž vyrazil Will nad sebe a černá pryž pomalu padala za jeho záda, mladoboleslavský brankář ho však včas zastavil ještě před brankovou čarou. Bezprostředně poté se strhla šarvátka, pětiminutový trest s trestem ve hře obdržel Přibyl. Přesně po minutě skóroval v pádu z mezikruží Jiránek – 1:4. Dvě střely Němečka Falter vyrazil, poradil si i s Jindrou, který si sjel před branku na přihrávku. Na 1:5 zvýšil z bezprostřední blízkosti David Vrbata. Z otočky mířil mimo Křivohlávek. Šestou branku hostů přidal se sirénou ranou od modré Jindra.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Já bych chtěl klukům poděkovat hlavně za to, že zvládli závěr zápasu, kdy jsme po tom kopnutí třebíčského hráče ještě dali tři góly. Nám se sem určitě nejelo lehce, protože šest sedm hráčů základní sestavy chybí. Co si budeme vyprávět, junioři je nenahradí.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme hráli dobře do půlky zápasu. I první třetinu, ačkoliv jsme ji prohráli 0:1, tak si myslím, že jsme ji odehráli slušně. Ve druhé třetině jsme srovnali. Měli jsme dvě šance a nedali jsme, soupeř to potrestal. Od té doby se zápas překlopil na soupeřovu stranu. Tam samozřejmě byl zbytečný faul ve druhé třetině, soupeř dal na 3:1 a ve třetí třetině jsme s tím chtěli ještě něco udělat, ale hráli jsme devět minut ve čtyřech, takže to bohužel nešlo. Soupeř navýšil skóre.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.