BK MLADA BOLESLAV
26. 10. 2013 | Alexandr Stys, Jitka Čechová, Alexandr Stys

Co třetina, to gól. A nakonec i tři body!

16., sobota 26. 10. 2013
Litoměřice - Ml. Boleslav LTM - MBL
L i t o m ě ř i c e – Hokejistům BK Mladá Boleslav se poměrně rychle podařilo protrhnout střeleckou smůlu, kterou měli v minulém utkání proti Kadani, když se ve 13. minutě trefil Nouza. Ačkoliv byli Bruslaři vylučovanějším celkem, ve druhé třetině se podařilo navýšit Loskotovi. Nasazený standard jednoho gólu na třetinu potvrdil Mikulík ve třetí periodě.
Litoměřice: Přikryl – Šulc, Žovinec, Husák, Hrbas, Evan, Smetana, Málek, Müller – Matai, Čermák, Rubeš – Novák, Hašek, Švagrovský – Škop, Brzobohatý, Chlapík – Schwamberger, Merta, Racek
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Protivný, Jindra, Žabka, Bohunický, Kulich – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Lenc – Jiránek, Koudelka, Loskot – Rys
Branky a nahrávky: 13. Nouza (Výborný, Lenc), 26. Loskot (Rys, Koudelka), 47. Mikulík (Výborný, Nouza). Rozhodčí: Schmejkal, Vampola – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1040. Střely na branku: 22:33.

Komentář

Hosté se pustili ihned po úvodní buly do útoku a Výborný z první šance zkoušel Přikrylovu pozornost. První zákrok si poté připsal i Valent na druhé straně, šanci Haška vytěsnil do ochranné sítě. V další šanci si Škop s Brzobohatým vyměnili kotouč a druhý jmenovaný před brankou tečoval střílenou přihrávku svého spoluhráče. Valent ale nastavil proti kotouči svůj pravý beton. Do vedení šla Mladá Boleslav v 13. minutě utkání. První početní výhodu dokázal využit po patnácti sekundách Tomáš Nouza, který u pravé tyče protlačil kotouč mezi Přikrylovy betony.

V úvodu druhé třetiny zahrozil Lenc střelou z levého kruhu, ale Přikryl jeho pokus vytěsnil vyrážečkou. Šanci ke skórování měl poté i domácí Novák. Jeho únik za boleslavskou obranu zakončený střelou k levé tyči však Valent zlikvidoval. Do dvoubrankového vedení poslal Středočechy Marek Loskot. Rysovu střelu dokázal bez potíží uklidit za ležícího brankáře domácích.

Litoměřice se snažily protlačit do útočného pásma hostů, ale cesta k Valentovi nebyla vůbec snadná. Boleslavští obránci své obranné pásmo strážili ze všech sil. Když už se podařilo domácím překonat defenzivní hráz hostů, Valent byl připraven a zlikvidoval veškeré pokusy Kališníků. Novák v rychlé šanci, ani Hašek z dorážky nedokázali dostat kotouč do boleslavské branky. Bruslaři mohli ke konci druhé třetiny jít již do tříbrankového vedení. Vrbata se dostal do úniku a navzdory těsné obraně dokázal kotouč protlačit na najíždějícího Lence, který však nedokázal bekhendovou kličkou přelstít Přikryla.

Potřetí překonali hosté Přikryla ve 47. minutě utkání. Nahození Výborného tečoval přesně mezi betony domácího brankáře Milan Mikulík. Boleslavský útočník se poté ocitl v další šanci, tváří v tvář však nedokázal překonat Přikryla. Domácí i přes tříbrankové manko se nadále probíjeli boleslavskou obranou, ale výborně chytajícího Valenta překonat nedokázali a připsali si tak již pátou porážku v řadě. Mladá Boleslav potvrdila roli favorita a z Litoměřic si odvezla tři vítězné body.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal, HC Stadion Litoměřice: Mladá Boleslav ukázala svou kvalitu. Z naší strany byla nejlepší první třetina, ale pak nám asi trochu odcházela síla. V první třetině jsme měli možnost vstřelit branku, což se nepodařilo. Kdybychom ji dali, třeba by utkání vypadalo jinak. Dostali jsme gól z přesilovky a začalo se nám vše bořit pod rukama. Ale za první třetinu bych chtěl tento tým pochválit. Vlastně by zasloužili pochválit za celý zápas, když se nacházíme v tom stavu, v jakém momentálně jsme. Bohužel se už nehraje na krásné branky a my jsme dostali takové dotlačené, ale ty také platí. I my jsme potřebovali takový dát. Pro tento mladý tým je to přínosem zahrát si s tímto soupeřem. Tady se obouchají a je to pro ně dobré do budoucna. Já doufám, že je takové utkání postrčí o trochu výše a budou i přínosem pro tento tým.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Jeli jsme do Litoměřic s vědomím, že jsme doma prohráli zápas s Kadaní a teď jsme ty tři body chtěli získat. Kluci k tomu přistoupili zodpovědně a postupně jsme zvyšovali tempo a tlak a nepřipustili jsme si zbytečné komplikace. S výjimkou přesilových her. Myslím si, že jsme dnes zvítězili zaslouženě. V přesilových hrách byl soupeř nepříjemný. Při hře pět ku pěti měl snad jen dvě vyložené šance a jinak nic. Věděli jsme, že náš soupeř bude oslabený, ale i nám chyběli hráči, a to konkrétně Pabiška a Klimenta. Hráli jsme proto jen na tři pětky. Samozřejmě věkový rozdíl byl ve prospěch našeho soupeře, kde hrálo hodně mladých hráčů. Myslím si, že utkání bylo pěkné a nebyl to žádný brutální zápas, i když bylo dost vyloučených.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.