BK MLADA BOLESLAV
30. 10. 2013 | Lukáš Chuchválek

Boleslav druhou domácí prohru nepřipustila, Beroun deklasovala 7:1

17., středa 30. 10. 2013
Ml. Boleslav - Beroun MBL - BER
M l. B o l. – Hned na začátku bylo jasné, že se opakování scénáře s Kadaní diváci obávat nemusejí. Už v 5. minutě otevřel skóre Nouza a Bruslaři i díky přesilovým hrám, v nichž zaznamenali 50% úspěšnost, za půl hodiny navýšili na 5:0. S koncem druhé třetiny se však Medvědům podařilo snížit. V posledním dějství už měl zápas spíše charakter exhibice. Skvělý start po návratu z marodky zažil Pabiška, který vsítil hattrick.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Protivný, Jindra, Žabka, Kurka, Bohunický – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Jiránek, Loskot, Rys – Podsedníček
Beroun: Cikánek (31. Šimboch) – Jebavý, Sklenička, Kužel, Šteiner, Špelda, Látal, Beňovič, Chalupa – Marek, Kubica, Dalecký – Divíšek, Stránský, Jonáš – Půlpán A., Matějka, Babka – Půlpán T., Stromko, Kubeš
Branky a nahrávky: 5. Nouza (Výborný, Pabiška), 15. Pabiška (Toman, Výborný), 25. Pabiška (Toman, Nouza), 30. Jiránek (Loskot, Rys), 31. Pabiška (Nouza, Němeček), 45. Němeček (Nouza, Toman), 52. Nouza (Výborný) – 38. Stromko (Dalecký). Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Štětina. Vyloučení: 10:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2815. Střely na branku: 45:25.

Fotogalerie

Komentář

Hned na úvod musel berounský brankář Cikánek předvést, co umí, a vleže si poradil s rozjetým Jiránkem, jenž se snažil ho u levé tyče přehodit. O pár minut později se musel rychle přesunout od levé k pravé tyči, kde zakončoval zapomenutý Pabiška z bezprostřední blízkosti; i tuto situaci zvládl. Potom ale v 5. minutě odešel Špelda na trestnou a Tomáš Nouza krátce po vhazování propálil ze střední vzdálenosti vše v cestě. Medvědi si také zahráli přesilovku, jenže v ní na rozdíl od domácích ani nevystřelili na bránu.

Po jejím skončení si na centru zakličkoval David Výborný, jehož pokus Cikánek mírně akrobaticky úspěšně zlikvidoval. Domácí se následně na několik minut usadili v obranném pásmu Berouna, což tento rival Bruslařů nevydržel dlouho a nakonec fauloval. A přesilovku domácí opět využili, když se z dorážky prosadil z levé strany Lukáš Pabiška. Hosté dostali možnost snížit hned vzápětí, ale jejich ofenzivní snaha přišla vniveč, přestože byl Lukáš Špelda v dobrých příležitostech, jenže Boleslav výborně bránila.

Druhé dějství mělo poněkud pomalejší rozjezd, v němž byli mírně aktivnější domácí. Ve 25. minutě ale putoval na trestnou Kužel a Boleslav tuto početní výhodu opět bleskově využila. Po vhazování za modrou čarou se Bruslaři probili znovu před Cikánka a předložili na modrou Milanu Tomanovi, jehož dělovku tečoval pod břevno Lukáš Pabiška. A měli možnost proměnit další početní výhodu, ovšem Pabiškovi nyní mu nebylo přáno. Cikánek si musel po jejím skončení hlídat hlavně Mikulíka, jenž zakončoval bez přípravy z ostrého úhlu.

Co se nepovedlo během početní výhody, to se povedlo ve hře pěti proti pěti Tomášovi Jiránkovi, jehož střelu od pravého kruhu sice gólman zastavil, ovšem puk mu výstrojí proklouzl pomalu až za brankovou čáru. Ani ne minutu poté kapituloval Cikánek v tomto zápase popáté, když svůj hattrick dovršil úplně volný Lukáš Pabiška. Do brány naskočil druhý brankář Medvědů a ti dostali možnost ke snížení, když hráli dvě a půl minuty dvojnásobnou přesilovku, jenže jejich muška nebyla přesná. Navíc Jindra po návratu z trestné předložil Loskotovi, na kterého zívala poloodkrytá klec.

Hosté se nakonec ale ze snížení radovali, když přesně minutu a půl před sirénou zavěsil pod víko Jakub Stromko. Na začátku poslední části zkusil štěstí proti Šimbochovi Klimenta, ale neuspěl. Následovala série vyloučených, přičemž si Medvědi podruhé zahráli proti třem. Jejich početní výhoda opět vyšla naprázdno, zato po vyrovnání sil se díky výtečnému Nouzově posunutí puku pěkně trefil povyjetému Šimbochovi mezi betony Roman Němeček.

Devět minut před koncem znenadání zakončil od modré Loskot a jeho střela jen prosvištěla brankovištěm. Za další minutu však už puk do sítě zamířil, když Boleslav hrála přesilovku a současně bylo Medvědům signalizováno další vyloučení. O tu se po rozebrání obrany ostatními hráči postaral Tomáš Nouza. Od té doby se už zápas dohrával a hráči obou celků ještě předvedli pár pěkných akcí, zvláště hosté v závěru, když si zahráli ještě jednu dvojnásobnou přesilovku.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner, BK Mladá Boleslav: Oproti předchozímu zápasu s Berounem jsme předvedli o několik tříd lepší hokej. To hlavně díky tomu, že jsme si to srovnali v hlavách, že hokej hrát umíme. Tomáš Klimenta, který utrpěl menší šrám, bude v pořádku.

Petr Novák, Medvědi Beroun 1933: Když to shrnu celkově, tak Boleslav vyhrála zaslouženě. Byla lepší ve hře 5 na 5 a my jsme jí nahráli svou neukázněností. První tři góly jsme dostali v oslabení, což Boleslav trestá a celkový výsledek tomu asi odpovídá. Boleslav předvedla své kvality a my jsme sem jeli ji překvapit tak, jak jsme ji překvapili v minulém vzájemném zápase. Nehráli jsme ale natolik soustředěně a ukázněně, abychom si zasloužili nějaký bod odvést. Nic z toho ale neděláme, protože proti Boleslavi se moc často nevyhrává.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.