BK MLADA BOLESLAV
6. 11. 2013 | Daniel Langer

Bruslaři ovládli střetnutí v prvních deseti minutách a slaví výhru

19., středa 6. 11. 2013
Ml. Boleslav - Benátky n. J. MBL - BEN
M l. B o l. - Úvod utkání přinesl obrovský tlak domácího celku, který o výsledku rozhodl už v prvních deseti minutách utkání. Postupně se prosadili Klimenta, Nouza, Mikulík a svou první brankou v boleslavském dresu Musil, čímž společnými silami vyhnali z branky benáteckého golmana Lukáše. Zbytek střetnutí už se víceméně bez velkých emocí dohrával. Alespoň čestný úspěch hostí zaznamenal z trestného střílení Marek Pabiška, na nic víc než korekci to ale nemohlo stačit. Účet utkání uzavřel svým druhým přesným zásahem v utkání Musil.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Žabka, Protivný, Bohunický, Jindra, Kulich, Souček – Nouza, Výborný, Lenc – Mikulík, Broš, Klimenta – Loskot, Vrbata, Musil – Podsedníček, Frolík, Rys
Benátky n. J.: Lukáš (9. Stejskal) – Ulrych, Niko, Vitásek, Šimek, Kajínek, Beránek, Pabiška, Havlín – Krejčík, Plodek, Jonák – Bárta, Skořepa, Klimt – Maďar, Vlach, Kica – Vařecha, Bortňák, Bittner
Branky a nahrávky: 1. Klimenta (Broš, Mikulík), 3. Nouza (Lenc, Výborný), 9. Mikulík (Broš, Klimenta), 9. Musil (Vrbata), 44. Musil (Němeček) – 39. Pabiška (TS). Rozhodčí: Veinfurther – Kis, Štětina. Vyloučení: 8:6, navíc Bohunický (MBL) a Vlach (BEN) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2690. Střely na branku: 39:26.

Fotogalerie

Komentář

Ve snaze neponechat nic náhodě a s vědomím postavení obou celků v tabulce, vlétli Bruslaři do utkání jako uragán. Neuběhla ani minuta hry a skóre se měnilo poprvé. Broš, ač atakován, udržel kotouč na své holi a zadovkou ho poslal na brankoviště. Tam se kotouče ujal důrazný Tomáš Klimenta a propasíroval ho až za brankovou čáru. Jen o několik okamžiků později dorazil Výborného ránu v početní výhodě do odkryté branky Tomáš Nouza a dokázal, že není nejlepším střelcem Bruslařů jen tak pro legraci. A pro hosty mělo být ještě hůře .

Nejprve sice Benátečtí mohli snížit po dobré šanci Klimta, ten si ale vylámal zuby na Valentovi a protiútok tak mohl rozjet Broš. Zkušený centr přenechal černý kousek pryže pro Milana Mikulíka, ten hbítě proskočil mezi obránci a bekhendem překonal benáteckého brankáře potřetí. Když mezi kruhy dostal ideální přihrávku Pavel Musil a zápěstím trefil přesně pod horní tyčku, bylo toho už na Lukáše příliš a přenechal své místo v brance kolegovi Stejskalovi. Golman, jenž je kmenovým hráčem pražského Lva (KHL) tak v brance vydržel pouze necelých devět minut.

Po čtvrtém přesném zásahu se hra poněkud zklidnila, vzruchu před oběma brankami významně ubylo. Celek z města automobilů už se nemusel nikam hnát a na ledě to bylo vidět. Místy bylo znát až přílišné sebevědomí a zbytečná bohorovnost v situacích, kdy to nebylo na místě. Jednoho takového zaváhání mohl po výjezdu z rohu využít Bárta, Valent byl ale pozorný a zasáhl. Mladá Boleslav tak prožila třetinu snů. Dobrou náladu zkazilo realizačnímu týmu a fanouškům odstoupení Milana Tomana, který s bolestivou grimasou odkulhal do kabiny.

I tyto obavy ale byly nakonec rozptýleny, obránce s buldočí povahou se ve druhém dějství začal k velké úlevě Boleslavských znovu objevovat na kluzišti. V prvním střídání po návratu z kabiny mohly Benátky snížit, Vlachova střela se ale odrazila od horní tyčky zpět do hry. Další chvíle patřily druhému útoku Bruslařského klubu. Milan Mikulík, Michal Broš a Tomáš Klimenta dlouze kombinovali v útočném pásmu a vytvořili si alespoň tři čisté brankové příležitosti. V té největší si prvně jmenovaný položil Stejskala a zakončoval po zemi, jeho pokus se ale zastavil ještě před brankovou čárou.

V druhé polovině prostředního dějství se ale ozvala stará bolest boleslavských hokejistů a to častá vyloučení. Právě v početní výhodě se totiž dostal k puku Marek Pabiška a mohl zakončovat do poloodkryté branky. Jeden z boleslavských obránců mu do střely vložil hůl a při blokování kotouče o ni přišel. Hlavní rozhodčí celou situaci posoudil jako úmyslné vhození hokejky a nařídil trestné střílení. Marek Pabiška se ujal exekuce a udělal to zkušeně. Na dlouhou kličku byl Valet nucen reagovat roztažením před brankovou čárou a na trpělivé zakončení byl krátký.

Závěrečná třetina začala vyloučením boleslavského Musila. Oslabení Bruslaři přestáli bez větších potíží, naopak po návratu vyloučeného hráče sami uděřili. Němeček našel dlouhou přihrávku na útočné modré právě z trestné lavice se navrátivšího Pavla Musila a ten se z mírného úhlu trefil přesně mezi betony a zaznamenal svou druhou přesnou trefu utkání. Více se toho už do závěrečného hvizdu nestalo. Po ukončení utkání si snad už jen Bohunický a Vlach pěstně vyříkali nějaké předchozí neshody a Bruslaři mohli začít slavit vítězství v derby.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Za vítězství jsme rádi, navzdory postavení v tabulce umějí Benátky zahrát dobře. Úvodní minuty střetnutí se nám vyvedly podle představ, na druhou stranu to trochu ovlivnilo zbytek utkání a měl jsem obavy, aby nedošlo na nějakou kontaktní branku a střetnutí se ještě nezdramatizovalo. S konečným výsledkem můžeme být spokojeni.

Vladimír Čermák, HC Benátky nad Jizerou: Po té špatné první třetině jsme se už nedokázali dostat zpět do utkání. Druhé a třetí dějství jsme stáhli hru na tři útoky a už to z naší strany bylo o něčem jiném, už to mělo určité parametry, bohužel nás sráží špatná koncovka a individuální chyby. Po deseti minutách hry jsme hráčům říkali, že ještě není konec a že to nemusí nic znamenat, že se s tím dá ještě něco dělat a pokud by se nám podařilo ještě snížit, například na 4:2, mohlo to být ještě o něčem jiném. To se nám ale prostě nepovedlo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.