BK MLADA BOLESLAV
9. 11. 2013 | Jitka Čechová

Most se držel, Boleslavští ale nakonec roli favorita potvrdili

20., sobota 9. 11. 2013
Most - Ml. Boleslav MOS - MBL
M o s t – Hra v šesti a následné inkasování – takto nemile začal pro mladoboleslavské hokejisty zápas 20. kola na ledě Mostu. Naštěstí se jim podařilo do minuty vyrovnat, přesnou mušku prokázal Musil. O obrat se ještě v první třetině postaral Mikulík. Vedení ale Středočeši ztratili na konci té druhé a to dokonce za stejných podmínek jako v případě první trefy domácích. Severočechům ale postupem času chyběly pevné nervy a organizovanost a ve 49. minutě nechali ujet Jiránka, který vše opět překlopil na stranu Mladé Boleslavi. Potvrzení tomu ve vlastním oslabení vystavili v 56. minutě Nouza a v předposlední Broš.
Most: Horák – Kasal, Charousek, Pavelka, Čížek, Slavík, Drtil – Tauš, Smolka, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Jurčík, Zavřel, Šimon – Andres, Gerhát, Kafan
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Bohunický, Protivný, Žabka, Souček – Nouza, Výborný, Starý – Mikulík, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Musil – Jiránek, Loskot, Podsedníček
Branky a nahrávky: 3. Jurčík (Zavřel, Tauš), 40. Slavíček (Písařík, Sedláček) – 4. Musil (Lenc, Vrbata), 16. Mikulík (Klimenta, Broš), 49. Jiránek (Lenc), 56. Nouza (Výborný, Bohunický), 59. Broš (Němeček, Mikulík). Rozhodčí: Souček – Rozlílek, Belko. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 707. Střely na branku: 27:40.

Komentář

V první třetině zápasu Mladé Boleslavi s Mostem padly hned tři branky a rozhodně se proto bylo na co dívat. O otevření střeleckého skóre se už ve třetí minutě postaral Ondřej Jurčík, kdy boleslavskému brankáři Valentovi proklouzl kotouč do sítě. Domácí celek tak využil hned svou první přesilovou hru. Přesně o 40 sekund později ale vyrovnal stále ještě tak trochu nováček v boleslavských barvách Pavel Musil a to střelou nad lapačku.

Boleslavským vyrovnání pomohlo. Začali mít více ze hry a také působili aktivněji, což také vedlo k tomu, že Vrbata ve 14. minutě nastřelil tyčku Horákovy svatyně. Z toho ještě gól nebyl, jen o pár minut později už ale Milan Mikulík dorazil do sítě původní Klimentovu střelu. V závěru první třetiny si ještě obě strany zahrály přesilovou hru, ale k další změně skóre to už nevedlo.

Do druhé periody Most vykročil nebojácně a v několika případech se mu až překvapivě snadno podařilo zaměstnat boleslavskou obranu. Kafan se ale neprosadil stejně jako na druhé straně Výborný, který po pochybení domácího beka dostal poměrně dost prostoru k zakončení. Po vyloučení Čížka mohli Bruslaři přidat další zásah, přesilovky se jim ale tentokrát příliš nedařily, a tak se v polovině zápasu museli spokojit zatím stále jen s jednogólovým vedením.

Moc se jim to ale nelíbilo, protože po 30. minutě opět citelně přidali a kluziště víceméně patřilo hlavně jim. Nouzovo zamíření šlo například poměrně přesně do horního rohu branky, Horák ale vytasil parádní zákrok lapačkou. O to překvapivější bylo, že Středočeši v závěru druhého dějství – a podruhé v utkání – hráli v šesti a domácímu celku se podařilo naservírované příležitosti stejně jako v prvním dějství produktivně chopit. Trefil se Bohumil Slavíček.

V úvodu třetí třetiny se na trestných lavicích v poměrně solidní návaznosti vystřídali domácí Gerhát s hostujícím Protivným a potom opět domácím Taušem. A zatímco Mostečtí dokázali využívat takových hloupých chyb, jakými hra v šesti nepochybně je, Bruslaři svou přesilovkovou mušku tentokrát ladili jen s velkými obtížemi. O to větší radost přinesla trefa Tomáše Jiránka, který po chybě v domácí obraně vyrazil proti Horákovi úplně sám.

Středočeši ovšem nepřestávali hazardovat, prakticky okamžitě byl totiž vyloučen Starý a Bruslaři se pořádně zapotili ve snaze zůstat tentokrát ve vedení. Podobnou situaci všichni očekávali po vyloučení Mikulíka, Most ale s blížícím se závěrem ztratil nervy i schopnost rovnat se tak, jak by bylo záhodno, a pustil do situace dva na jednoho Výborného s Tomášem Nouzou. Přihrávky prvně jmenovaného jsou doslova pověstné, takže to Nouza neměl příliš těžké. Díru v obraně Mostečtí ukázali i v předposlední minutě, kdy jim ujel Michal Broš.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, HC Most: Odehráli jsme s velice silným soupeřem vyrovnané utkání. Bohužel, soupeř dokázal potrestat chyby, které jsme v zápasu udělali. Ale jinak jsme hráli velice dobře v oslabení, odehráli jsme spoustu výborných věcí. Ale Boleslav je mužstvo, které dokáže trestat chyby, v tom vidím největší rozdíl mezi námi.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Soupeř hrál velmi dobře. Věděli jsme, že poslední dobou se zvedá, ve středu vyhrál v Ústí. Má výborného brankáře, rychlé protiútoky. Most nás hodně potrápil, vůbec to pro nás nebylo jednoduché utkání. Rozhodlo se až v závěru, takže jsme nakonec spokojeni."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.