BK MLADA BOLESLAV
20. 11. 2013 | Daniel Langer

Bruslaři po velkém boji vrátili Budějovicím těsnou porážku

24., středa 20. 11. 2013
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - MOT
M l. B o l. – Celek z města automobilů měl svému středečnímu soupeři co odvádět, z pozice venkovního celku totiž musel skousnout na jihu Čech porážku po samostatných nájezdech. Odplata se povedla do puntíku a o dramatické momenty nebyla nouze. Sympatický a bojovný výkon Motoru nakonec na body nestačil, byť se hosté v závěru odhodlali ke hře bez gólmana. Pojistit výsledek mohl z vlastního obranného pásma do prázdné branky obránce Protivný, jeho dalekonosný pokus ale jen těsně minul tyčku.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Lenc – Mikulík, Broš, Klimenta – Musil, Vrbata, Starý – Jiránek, Loskot, Rys
Č. Budějovice: Kůdela – Novák, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Moravec, Kotaška – Kotalík, Třetina, Skuhravý – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Vaniš, Bárta – Prokeš, Rob, Šperger – Přibyl
Branky a nahrávky: 23. Mikulík (Pojkar, Klimenta), 25. Klimenta (Toman), 42. Musil (Mikulík, Klimenta) – 40. Skuhravý (Rob, Prokeš), 48. Ondřej (Šachl, Prokop). Rozhodčí: Schmejkal, Škrobák – Beneš, Krátký. Vyloučení: 10:8, navíc Kurka, Toman (oba MBL), Novák a Skuhravý (oba CEB) 10 minut osobní trest. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2560. Střely na branku: 40:36.

Fotogalerie

Komentář

Po úvodním oťukávání si připsali první výraznější šanci hosté z Českých Budějovic. Po drobném zaváhání Tomana propadl kotouč na Luboše Roba, jenž měl možnost z mezikruží postupovat na Valenta bez pozornosti svého strážce. Jihočeský útočník se pokusil maskovaného muže v domácí brance vymíchat, to se ale ukázalo být nad jeho síly a z nadějné šance mnoho nezbylo. O několik okamžiků později se ve slibné příležitosti z pozice falešného obránce ocitl pálící Aleš Kotalík, jeho prudký pokus ale Valent skryl do své výstroje. Po úvodní spršce, kdy překvapivě měli více ze hry hosté, se začali prosazovat i Bruslaři.

Ve vlastním oslabení zachytil se štěstím rozehrávku českobudějovického celku Mikulík a ze strany mohl postupovat na Kůdelu. Místo technického zakončení boleslavský rychlík vsadil na razanci a tato volba se neukázala býti šťastnou, puk totiž minul horní tyč a rozvibroval plexisklo za budějovickou svatyní. Před sirénou mohl otevřít skóre Klimenta, kterého skvěle vysunul mezi obránce Broš. Navzdory faktu, že se Tomáš Klimenta nemohl opřít o ideální zpracování, jeho bekhendový pokus skončil v největší šanci prvního dějství na spojnici tyčí. Remízový stav v první přestávce se zdál být spravedlivým výsledkem.

Ve druhé třetině mohl de facto v prvním střídání poslat svůj tým do vedení Václav Skuhravý. Překvapivý pokus Valent vyrazil nad sebe a kotouč se snášel na brankovou čáru, boleslavský brankář ale dokázal černý kousek pryže z brankové čáry odpálit. S postupem času začalo na ledě více jiskřit a rozhodčí, rozhodnuti nedopustit, aby s jim utkání vymklo z rukou, každý přestupek až úzkostlivě trestali. Ve druhé třetině tak bylo rozdáno celkem 28 trestných minut a i tento fakt vedl ke změně skóre. Jeden z budějovických obránců podcenil vyhozený kotouč, který za brankou vybojoval Klimenta. Ten ho posunul na Pojkara, jehož dělovku usměrnil do síťky Milan Mikulík.

Jen o několik okamžiků později se v početní výhodě blýskl pohlednou individuální akcí Tomáš Klimenta, jehož sólo nadělalo z budějovických obránců statistické kužely, byť puk docestoval za čáru pod betonem hostujícího brankáře s notnou dávkou štěstí. Kůdela se na své spoluhráče po této brance hodně zlobil, svému soupeři situaci usnadnili. Závěr druhé třetiny patřil ale hostům, kteří se dlouho nemohli dostat do pořádné šance. Nakonec ve dvojnásobné početní výhodě vložil do nahození od modré hůl Václav Skuhravý a 40 sekund před sirénou vrátil Motor do hry.

Radost ze snížení ale hostům příliš dlouho nevydržela. Rovněž v přesilové hře a rovněž po šikovné teči se prosadil Pavel Musil a uchvátil tak zpět pro celek z města automobilů dvoubrankové vedení. Skóre mohlo ještě narůst poté, co agilní Klimenta udržel pásmo a nabídl slibnou žabičku Vrbatovi, ten se ale dostal z výhodné pozice a Kůdelu nepřechytračil. Na druhé straně se potvrdilo známé rčení: "Nedáš, dostaneš". Po křídle unikl v přesilové hře Zdeněk Ondřej a přízemní střelou na vzdálenější tyč nedal Valentovi šanci.

Hosté ucítili šanci na bod a vydali se po její stopě jako smečka vlčáků. I přes závěrečnou hru bez gólmana ale Valenta do třetice překonat nedokázali a z duelu, ve kterém nepředvedli vůbec špatný výkon, odcházeli smutnější a bez bodu. Naopak Mladá Boleslav složila reparát za prohrané měření sil s olomouckými Kohouty a Motoru zároveň vrátila porážku z předchozího letošního měření sil.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Za podobné zápasy jsme velmi rádi, dobře nás prověří na závěrečnou část sezóny. Na výkonech některých hráčů vidíme, jak zvládají krizové situace, vyjasníme si, na koho se můžeme ve vypjatých chvílích spolehnout a kdo má ještě rezervy. Nevím, jestli se za podobné výroky ještě dávají pokuty, ale takové duely by si zasloužily lepší rozhodčí. Nechci říkat, že jednu ze stran úmyslně poškozovali, ale prostě to nezvládli.

Aleš Kotalík, kapitán HC Motor České Budějovice: Máme smůlu, většinu zápasů prohráváme rozdílem jednoho nebo dvou gólů. V případě tak kvalitního týmu, jakým je Mladá Boleslav, to ale není žádná ostuda. Navíc jsme v zápase viděli jistý posun, naději na body jsme drželi do poslední chvíle, a to je pro nás pozitivum. Domácí vyhráli zaslouženě, byli sehraní a hokejovější. Nám do takové pohody ještě kus chybí.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.