BK MLADA BOLESLAV
14. 12. 2013 | Tomáš Nejedlo, Vojtěch Balon, Vojtěch Balon

Bruslaři dohnali třígólovou ztrátu, pak prohráli v nájezdech

32., sobota 14. 12. 2013
Benátky n. J. - Ml. Boleslav BEN - MBL
B e n á t k y n. J. – V pořadí třetí okresní derby v sezóně přineslo bojovný hokej s vysokým počtem vyloučení na obou stranách. Letos poprvé se po vyrovnaném průběhu radovaly Benátky nad Jizerou. Domácí se ujali vedení v 11. minutě zásluhou Marka Pabišky a ve 22. minutě na tabuli svítil nemilosrdný stav 3:0 pro Benátky, když se prosadili Plodek a Skalický. V téže minutě ale Bruslaři dokázali z hole Starého snížit na dvoubrankový rozdíl. Těsně před druhou sirénou posunul hosty blíže k vyrovnání dorážka Klimenty a v 51. minutě se stejný hráč postaral také o kýžené srovnání stavu. Ve zbytku zápasu si Mladoboleslavští vytvořili místy až drtivý tlak, jenž ale nebyl korunován brankou, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy, které derby už letos jednou rozhodovaly a radovala se po nich Mladá Boleslav, tentokrát ale byli úspěsnější domácí hokejisté. Vítězný nájezd proměnil Skořepa.
Benátky n. J.: Lukáš – Havlín, Říha, Ulrych, Pyrochta, M. Pabiška, Niko, Šimek – Bárta, Plodek, Jonák – Špaček, Skořepa, Klimt – Maďar, Jech, Vařecha – Skalický, Mikyska, Dlouhý.
Ml. Boleslav: Valent – Protivný, Němeček, Jindra, Ovčačík, Žabka, Pojkar, Kurka – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Klimenta, Broš, Kubica – Demel, Vrbata, Jiránek – Starý, Musil, Lenc.
Branky a nahrávky: 11. M. Pabiška (Mikyska, Plodek), 16. Plodek (Bárta), 22. Skalický, rozh. náj. Skořepa – 22. Starý (Broš, Musil), 40. Klimenta (Vrbata), 51. Klimenta (Broš, Lenc). Rozhodčí: Souček – Šperl, Zíka. Vyloučení: 6:9, navíc Říha a Ulrych (oba BEN) 10 min. OT a Pabiška 10 min. OT a Žabka (oba MBL) trest do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 735.

Fotogalerie

Komentář

Hned od úvodních minut mělo třetí letošní okresní derby pořádný náboj. A začalo pro hosty komplikací. Krátce po sobě totiž usedli na trestnou lavici Ovčačík s Musilem a Benátky měly dvojnásobnou přesilovku, tu ovšem neproměnily a navíc se Bárta nechal vyloučit. Poté diváky nabité tribuny mohly vidět dva čisté hity mladých benáteckých zadáků Šimka s Havlínem a Jonákovu příležitost, kdy z úhlu nastřelil Valentovo rameno. Nedisciplinovanost Boleslavských však již poprvé změnila skóre. Starý s Jindrou se nechali odeslat na lavici hanby a nabídli domácím další dvojnásobnou početní převahu. Tu už Benátky proměnily v gól. Marek Pabiška poprvé ještě neuspěl, reparát ale složil na výbornou a i díky teči propálil Valenta – 1:0. Bruslaři pokračovali v nečisté hře. Protivného faul ještě Benátky nepotrestaly, Žabkův už ano. Zkušený zadák za oplácení na Jecha inkasoval dokonce pětiminutový trest a zároveň i do konce utkání, což značilo další komplikaci pro Boleslav. Benátecký stadion podruhé bouřil, když Jan Plodek stál na brankovišti v pravý čas a zametl puk do branky – 2:0. Snížení měl ještě do pauzy na holi Demel, ale Lukášův položený beton mu znemožnil skórovat.

Vteřinu před koncem první části byl potrestán Jan Lukáš menším trestem a Benátky tak začínaly druhou třetinu ve čtyřech. Avšak paradoxně v oslabení udeřily potřetí. Daniel Skalický se vydal na zteč a svůj únik zakončil naprosto přesnou střelou do víka Valentovy klece – 3:0. Euforii domácího celku však zkrotil v pokračující početní převaze Jan Starý, když přetavil přihrávku zpoza branky ve snižující gól – 3:1. Se vstřelenou brankou hosté pochopitelně ožili a úchvatný hokej v obrovském tempu z obou stran pokračoval. Svou aktivitou si Boleslavští vynutili i fauly soupeře a jen díky velké obětavosti se ubránili boleslavskému tlaku. Puky létaly těsně okolo Lukášovy branky, v dobré pozici Musil klec minul. Ve druhé třetiny se Benátky bránily třem oslabením a úspěšně. Trochu toho potřebného štěstí stálo při domácích, ale to tak ve sportu bývá. Nejvíc si Benátečtí oddychli při gólovce Vrbaty, kterou Lukáš rukávem své vesty vytáhl nad svou branku. Štěstěna stála v závěru druhé části i při hostech. Časomíra ukazovala devět vteřin do vypršení doby, když Tomáš Klimenta dotlačil puk do Lukášovy branky – 3:2.

Úvod třetí třetiny začal opatrně a hosty malinko přibrzdilo vyloučení Pojkara. Poté ale Boleslav bušila na benátecká vrata a domácí hráči se zuby nehty bránili. Jindra z mezikruží orazítkoval levou tyč Lukášovy branky, od níž se puk odrazil pod benáteckého gólmana. Na druhé straně vyrazila do rychlého protiútoku dvojice Špaček a Klimt. Prvně jmenovaný našel domácího kapitána, který ale nezakončil tak, jak by si představoval. V 51. minutě už ale hosté vyrovnali. Lukášovi vypadl puk z výstroje a dotírající Tomáš Klimenta pak již neměl složitou úlohu – 3:3. Přesto bylo i nadále na co koukat. Skořepa ze strany mířil osamocen na Valenta, jenž na poslední chvíli rukou vytáhl puk mimo tři tyče. Na druhé straně spálil tutovku z mezikruží Jan Starý a obětavost benáteckých hráčů při závěrečném oslabení přineslo prodloužení.

V prodloužení mohl hned v první minutě rozhodnout na hranici brankoviště Josef Skořepa, až faul Kůrky před prázdnou brankou mu znemožnil skórovat. V následné přesilovce Ulrych u pravé tyče minul, Bárta poté nastřelil padajícího Klimentu, a to v době, kdy Valent bez hokejky ležel ve své brance.

Samostatné nájezdy vyzněly lépe pro domácí. V první sérii se ujali vedení, když Nouza svůj nájezd neproměnil, narozdíl od Marka Pabišky - 1:0. Bruslaři ale stav penaltové loterie záhy srovnali zásluhou Pabiškova bekhendového blafáku a betonu Michala Valenta, jenž zneškodnil pokus Bárty. Třetí série přinesla rozhodnutí - Klimenta netrefil bránu a bod navíc Benátkám vystřelil Josef Skořepa.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Diváci dnes viděli kvalitní utkání s naším šťastným koncem. Za dva body jsme rádi. Opět je to velká škola pro benátecké mladé hráče. Chtěli bychom poděkovat divákům, kteří přišli na zimní stadion v Benátkách. Budeme se snažit bodovat i v dalších zápasech.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): Viděli jsme slušný zápas, ve kterém jsme špatně začali. Z 0:3 se nám podařilo vyrovnat. Bod je to z tohoto pohledu dobrý, ale jinak jsme pochopitelně nespokojení. Chtěli jsme vyhrát za tři body, avšak máme pouze jeden. Nohy a srdíčko jsme nechali v Mladé Boleslavi.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.