BK MLADA BOLESLAV
25. 1. 2014 | Daniel Langer

Hrozivý začátek Bruslaře nezlomil, Klimenta dokonal obrat v prodloužení

43., sobota 25. 1. 2014
Ml. Boleslav - Beroun MBL - BER
M l. B o l. – O co byla většina základní hrací doby méně záživná, o to více vzruchu nabídlo vyvrcholení střetnutí. V posledních pěti minutách závěrečného dějství se Bruslaři dočkali vyrovnání a vteřinu před koncem prodloužení rozhodl o výhře domácího mužstva svou typickou akcí Klimenta. Skvělý start v dresu Bruslařského klubu prožila nová posila Martin Látal, který si připsal tři gólové přihrávky. Tím tak fakticky překonal svůj dosavadní bodový zisk v této sezóně, jenž stačil nasbírat v extraligových Karlových Varech.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Bohunický, Kurka – Nouza, Musil, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Kubica – Látal, Lenc, Starý – Marek
Beroun: Šimboch – Jebavý, Chalupa, Kužel, Sklenička, Špelda, Gutwald, Tverďák – Strnad, Hrdel, Vrdlovec – Třetina, Babka, Petruška – Půlpán, Kubeš, Markulinec – Bušek, Stromko, Koudela
Branky a nahrávky: 12. Nouza (Pabiška, Látal), 54. Lenc (Látal, Starý), 56. Nouza (Látal, Toman), 65. Klimenta (Toman) – 1. Strnad (Jebavý, Vrdlovec), 5. Petruška (Třetina, Špelda), 48. Třetina (Petruška, Babka). Rozhodčí: Hejduk, Schmejkal – Rozlílek, Toman. Vyloučení: 11:12, navíc Mikulík (MBL) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1890. Střely na branku: 74:18.

Fotogalerie

Komentář

Papírové předpoklady začali hosté bořit prakticky ihned po úvodním vhazování. Neuběhla ani minuta hry a za domácí obranou se jako duch zjevil Jakub Strnad, jenž po povedeném blafáku otevřel gólový účet střetnutí. Pro Bruslaře byl špatný začátek šokující a zcela evidentně měli potíže dostat se zpět ke své hře. Faktu, že boleslavské mužstvo nebylo ve své kůži, využil o několik okamžiků později Patrik Petruška, jenž po ideální přihrávce od Třetiny nedal přesouvajícímu se Valentovi šanci. V ten okamžik to vypadalo, že jsou hokejisté celku z města automobilů zralí na ručník a museli se vyrovnávat s nově nastalou situací.

Naneštěstí pro hosty následovaly dvě berounská vyloučení, které povzbudila do kolen sražené Bruslaře ke zvýšené aktivitě. Druhou přesilovou hru dokázal zužitkovat Tomáš Nouza, jenž na sebe vzal coby nejlepší střelec soutěže zodpovědnost a nadvakrát propasíroval kotouč za Šimbochova záda. Vstřelená branka působila na domácí mužstvo jako živá voda. V další velké šanci se ocitl Kubica, jehož teč zastavila až tyčka. Poté se puk vrátil do hry, kde se ho chopil David Vrbata a po obkroužení chumlu, který se utvořil na brakovišti, mu zbývalo už jen překonat ležícího brankáře. Šimboch se ale vzepjal a skvělým zákrokem vytlačil kotouč nad horní tyč. Po první siréně tak hosté drželi velmi překvapivé vedení.

Hned zkraje druhého dějství měl vyrovnání na hokejce Jarůšek, osamocen před Šimbochem ale svou střelu neumístil vůbec dobře. Neuspěl ani rychlonohý Tomáš Klimenta, jenž po úniku podél mantinelu trefil prostředek branky, kde číhal pozorný strážce berounské svatyně. Boleslavští tlačili, seč jim stačili síly, naráželi ale na vlastní nepřesnosti, případně na skvělého Šimbocha. Většina prostřední třetiny byla rozkouskovaná častým vylučováním, na trestnou lavici putovalo celkem jedenáct hokejistů. Nejzajímavější okamžik nabídla až poslední vteřina před druhou přestávkou.

Zbyněk Hrdel, mimochodem exboleslavský hokejista, se s dobíhajícím časem probíjel kolem mantinelu až za bránu, odkud po vyjetí z otočky překvapil Michala Valenta a kotouč se zatřepotal v síťce. Jenže, pravděpodobně se střeleckým pokusem, zazněla siréna oznamující konec třetiny. Hlavní rozhodčí se o situaci dlouho dohadovali, zatímco hosté slavili třetí branku. Nakonec musel být povolán do boxu časoměřičů brankový rozhodčí, jenž podle všeho doporučil gól neuznat, což se také vzápětí stalo. Medvědi byli rozhodnutím rozladěni, nezbylo jim ale než ho akceptovat.

Závěrečná třetina nabídla očekávaný průběh. Boleslav se hnala za vyrovnáním, Medvědi se obětavě soustředili na defenzivu a kouskovali hru ve snaze nepustit soupeře do hry. Rychle postupující čas svědčil hostům a tak zatímco divák na tribuně netrpělivě sledoval hodinky, Beroun účelně mířil za hodně překvapivým vítězstvím. Po ojedinělé šanci v početní výhodě hosté dokonce ještě navýšili, když Valent neudržel kotouč a Miroslav Třetina neomylně zavěsil pod horní tyč. Bruslaři i nadále tlačili, nedokázali si ale vytvořit čisté brankové příležitosti a Šimboch tak sbíral zejména snadné zákroky.

I z takových situací se ale dá skórovat, což dokázal po objetí branky Radan Lenc, jenž z velkého úhlu procedil kotouč za Šimbochova záda. Následně mohl z přečíslení vyrovnat Nouza, nepopasoval se ale se zpracováním a jeho rána skončila mimo tři tyče. Lencovou brankou oživení Bruslaři se dokonce dočkali vyrovnání, pomohli si v přesilové hře. Tomáš Nouza byl na brankovišti dostatečně důrazný a připsal si druhou branku v utkání. V tu chvíli přišel dlouho očekávaný tlak domácích hokejistů a výčet šancí by zabral několik dalších odstavců, utkání ale dospělo do prodloužení.

Beroun do prodloužení vstupoval s výhodou jednoho muže v poli, jelikož v posledních sekundách fauloval Lenc. Přesilová hra výraznější šanci nepřinesla, naopak po skončení trestu mohl rozhodnout Michal Broš. Na jeho střele si ale smlsl Šimboch lapačkou. V neuvěřitelném sólu se v poslední akci večera pak prosmýkl do brankoviště Tomáš Klimenta a vteřinu před koncem prodloužení rozhodl o výhře Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Beroun hraje o první osmičku, takže nám bylo jasné, že svoji kůži nedá lacino, což se potvrdilo. Do zápasu jsme bohužel vstoupili dost nešťastně, tekli jsme 0:2, a i když tam byla snaha, dělali jsme chyby. Gól jsme pak sice dali, ale hosté dokázali znovu odskočit. Hráče jsme se ale snažili burcovat, říkali jsme jim, že přesně takové to bude v play-off, a že tohle prostě nesmíme nechat být, protože by se nám to jednou mohlo vrátit. Ve své podstatě jsme se snažili využít situace a i z téhle špatné si něco vzít, protože jsme v podobných problémech letos mockrát nebyli. Kluci předvedli obrovskou vůli a hlavně sami sobě ukázali, že ani pět minut před koncem ještě nemusí být nic ztracené. Na tři body my už prakticky nehrajeme, bereme to tak, že v play-off by tohle byl vítězný zápas, bod v sérii. A to se počítá. Velký dík patří fanouškům, kteří nás podrželi a vydatně podpořili. Byli našim šestým hráčem na ledě a kluci i z tohohle pocitu v závěru určitě těžili.

Petr Novák, Medvědi Beroun 1933: Samotný závěr utkání hodně ovlivnila koncovka druhé třetiny. Pokud by nám byla uznána branka Hrdela, o které jsme na rozdíl od soupeře a rozhodčích přesvědčeni, že byla regulérní, mohlo vše vypadat jinak. Na druhou stranu ctíme sílu soupeře a je nutno podotknout, že byl většinu utkání lepší. Hráli jsme dobře z obrany a využili asi maximum šancí, škoda tyčky minutu před koncem. Vzhledem k tomu, jak jsme zápas dohrávali, je bod cenný, ale soupeř možná byl k poražení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.