BK MLADA BOLESLAV
5. 2. 2014 | Tomáš Vlček, Daniel Langer, Tomáš Vlček

Bruslaři s Havířovem poprvé padli, navíc se jim nepodařilo vstřelit gól

48., středa 5. 2. 2014
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v – Bruslaři musí v krátkém časovém období zkousnout další porážku, tentokrát si pro ni dojeli až do Slezska. Havířov, se kterým letos celek z města automobilů do té doby neztratil ani jeden bod, ve středu zabral a svěřenci Františka Výborného jen těžko hledali odpověď. Nakonec se jim brankáře Danečka i díky velké porci smůly překonat nepovedlo, přestože za strážcem domácí svatyně několikrát zacinkala tyčka. Naopak tři branky ve Willově brance jsou symbolické pro tři body, o které Mladé Boleslav přišla.
Havířov: Daneček – Roupec, Vosátko, Štencel, Krisl, Graca, Punčochář, Deutsch – Daneček J., Říčka, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, Rimmel
Ml. Boleslav: Will – Pojkar, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Bohunický, Kurka – Jarůšek, Loskot, Nouza – Mikulík, Musil, Klimenta – Lenc, Kubica, Starý – Marek, Volf, Demel – Látal
Branky a nahrávky: 8. Říčka (Sztefek, Daneček), 48. Klimša (Haas, Kanko), 59. Maruna (TS). Rozhodčí: Mrkva – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:3, navíc Klimša (HAV) a Mikulík (MBL), oba 5 min. + trest do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2011. Střely na branku: 32:31.

Komentář

Domácí se chtěli na favorita vytáhnout, ale ten jim to zpočátku vůbec nedovolil. Naopak, bylo to boleslavští, kdo měl navrch, a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Jenže Nouza ve své příležitosti poslal puk těsně vedle a Mikulíka a potom i Kubicu vychytal strážce domácí branky Lukáš Daneček. To AZ se hned ze své první příležitosti brankově prosadil. Robert Říčka se dostal v 8. minutě na brankovišti k dorážce své vlastní střely a bekhendem poslal puk za záda Romana Willa – 1:0.

Hned vzápětí se dostal do obrovské šance Klimša, ale tísněn obráncem neuspěl. Pak měli domácí přesilovku, ve které se sice neprosadili, ovšem hned po jejím skončení se jim rýsovala gólovka při nájezdu dvojice Maruna-Jakúbek. I tentokrát však obrana bruslařů na poslední chvíli hrozbu uhasila. Vyrovnání měli hosté na hokejkách v minutě 14., ovšem Lukáš Daneček byl i se svou lapačkou proti.

Horko bylo na ledě v minutě 17. Nejprve totiž trefil Nouza z otočky Danečkovu tyč, a pak vychytal na druhé straně zcela nebráněného Pechance před svou klecí Roman Will. Poslední šanci třetiny přinesla její závěrečná minuta. Kanko se už už natahoval na dorážku puku před odkrytou brankou, ale hostující obrana touš na poslední chvíli uklidila do bezpečí.

Druhou třetinu začali bruslaři přesilovkou. V ní mohl vyrovnat Toman, jenže jeho bomba ve 24. minutě trefila břevno Danečkovy branky. O dvě minuty později, v další boleslavské přesilovce, spálil neuvěřitelnou šanci Kubica, na něhož při dorážce zívala zcela odkrytá domácí branka. Následně hrál přesilovku i AZ a v ní to byl Kanko, kdo se neúspěšně snažil procpat puk Wilovi mezi betony.

I ve druhé polovině zápasu se hrál výborný a na šance bohatý hokej. Nejprve Lenc trefil v situaci 3 na 2 Danečka do masky, a pak se v další přesilovce Havířova ukázal krásnou akcí Roupec. Naznačil střelu, položil si dva protihráče, ale jeho bomba skončila ve Willově lapačce.

V té samé přesilovce ohrozili hostující branku ještě i Maruna, Jakúbek a Krisl, jenže boleslavský strážce svatyně s vypětím odolal. Středočeši se nechtěli nechat zahanbit a tak i oni neustále zkoušeli Danečkovu pozornost. Ten se však ukázal připraven jak při šanci Nouzy, tak i při Musilově průniku. Hosté měli v té době sice více ze hry, ale k brance měl blíž AZ. Ve 39. minutě totiž dostal od Pechance z poza branky nabito do výborné pozice Mikuláš Rimmel, ale i jeho bombu však Will schoval do výstroje.

Ve třetí části zápasu se dlouho hrálo především před havířovskou brankou. Snaha hostů o vyrovnání byla pro ně podpořena dvěma přesilovkami, ale ty, ač jsou jinak jejich silnou zbraní, jim dnes štěstí nepřinesly. To AZ se brankově prosadil, a bylo to v polovině48. Minuty. David Klimša našlápl ve středním pásmu a hned po přejetí útočné modré vyslal z poza obránce tak prudkou a přesnou střelu, že skončila až v síti – 2:0.

Další radost domácímu publiku mohl udělat Kanko, když osamocen před Willem zakončoval krásnou kombinaci celého útoku, ale jeho teč šla těsně nad. 5 minut před koncem okořenili dění na ledě pravou boxerskou vložkou bez rukavic Klimša s Mikulíkem. Jejich víceméně nerozhodný souboj jim přinesl trest do konce utkání a ještě vybičoval napjatou atmosféru.

Jam moc dobře má dnes postaveny své tyče Lukáš Daneček se přesvědčil v 56. minutě Kubica, který byl třetím boleslavským hráčem v zápase, kdo se do konstrukce trefil. Hosté hráli v závěru už s hodně otevřenou obranou a toho havířovští využili ke vstřelení třetí branky. Bohunický v 59. minutě v závaru před Willem zalehl puk v brankovišti a z následného trestného střílení vymetl Jan Maruna šibenici – 3:0.

Třetí branka AZetu byla poslední změnou skóre a Havířov tak dneska asi překvapivě, ale díky bojovnému výkonu a patřičné porci štěstí, nakonec zdolal Mladou Boleslav 3:0 a definitivně si zajistil účast v play-off.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (HC AZ Havířov): Jsem moc rád, že hráči k zápasu dobře přistoupili, a že se nám podařilo porazit i posledního ze všech třinácti prvoligových soupeřů. Soupeř byl sice o několik hráčů oslaben, ale i tak je to pro nás velmi cenné vítězství a důležité body. Rozhodující bylo, že jsme ustáli soupeřovy přesilovky, které mu dnes moc nešly.

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Domácí hrají o play-off a bylo na nich vidět větší nasazení a touha po vítězství. My jsme doma nechali šest hráčů a dali šanci jiným. Bohužel jsme neproměnili tutové šance a tím soupeři usnadnili výhru.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.