BK MLADA BOLESLAV
10. 2. 2014 | Jitka Čechová

Zápas s Motorem došel do nájezdů, rozhodl Klimenta

50., pondělí 10. 2. 2014
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - MOT
M l. B o l. – Hokejistům Mladé Boleslavi se podařilo utnout gólový půst a po větších či menších peripetiích nakonec i „sérii“ předchozích dvou proher. Zápas s Českými Budějovicemi rozehráli dobře, postupně ale vedení ztratili a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch se jako jediný prosadil ostrostřelec Klimenta a přisoudil tak Bruslařům o bod navíc.
Ml. Boleslav: Will – Ovčačík, Bohunický, Němeček, Toman, Pojkar, Meland, Kurka – Mikulík, Broš, Klimenta – Nouza, Loskot, Lenc – Jarůšek, Musil, Starý – Marek, Vrbata, Kubica – Látal
Č. Budějovice: Kůdela – Pavlíček, Kotaška, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř, Prokop – Vaniš, Kotalík, Boháč – Melka, Skuhravý, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Bárta, Přibyl, Ferebauer – Švec
Branky a nahrávky: 10. Starý, 25. Nouza (Meland, Toman), 33. Mikulík (Nouza), Klimenta (roz. sam. nájezd) – 30. Pšurný (Melka), 34. Přibyl (Bárta, Ferebauer), 43. Ferebauer (Bárta, Přibyl). Rozhodčí: Schmejkal, Svoboda – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:8, navíc Platil (CEB) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1435. Střely na branku: 52:24.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav začala po gólovém půstu předchozích dvou zápasů poměrně zostra, prakticky okamžitě po úvodním vhazování jeli dva na jednoho Klimenta s do sestavy se navrátivším Michalem Brošem, prvně jmenovaný si ale nakonec nedokázal poradit s betonem Kůdely. Ve velké šanci se Broš objevil i ve svém dalším střídání, neprokázal ale o mnoho více úspěšnosti než jeho kolega předtím. Hosté se výraznějším způsobem projevili až ke konci třetí minuty, kdy se do brejku probojoval Kotalík. Will jeho střelu vyrazil do rohu.

První přesilovku si zahráli Českobudějovičtí, mnoho toho v ní ale nepředvedli. Naopak měl na holi solidní šanci obránce Bruslařů Bohunický. V přesilovce se produktivně nevedlo ani domácím, oproti minulým utkáním na nich ale přeci jen zapracovali, protože z doznívajícího tlaku se dokázal prosadit Jan Starý, čímž potvrdil, že Mladá Boleslav v první třetině opravdu byla snaživější, o čemž svědčí i poměr střel 17:6.

Druhá třetina přinesla ve svém úvodu rozhodčím krocenou šťouchanici mezi Pojkarem a Platilem. Oba rozzuřené kohouty poslali sudí na trestné lavice. Za sníženého počtu hráčů na ledě se do samostatného úniku dostal Klimenta. Ačkoliv vystřelit dokázal, byl faulován, takže na Boleslavské čekala přesilovka, ve které obránce Meland přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Tomáše Nouzu. Druhé inkasování ale Motor nezlomilo, skoro by se dalo říct, že naopak. Nájezd Kotalíka s Boháčem sice ještě Will jako zázrakem vychytal, v případě Romana Pšurného mu už ale příliš nepomohla vlastní obrana a kapituloval.

Jihočechy ještě nakoplo vyloučení domácího Pojkara, z drtivého tlaku ale už nic nevykřesali a navíc závěr početní výhody strávili ve vlastním pásmu. Prakticky s návratem boleslavského obránce na led se do samostatného úniku dostal Milan Mikulík, který nekompromisně zakončil a poslal Bruslaře znovu do dvougólového vedení. Ani tenhle stav ale nezářil na časomíře dlouho. Domácímu týmu se totiž ve vlastním pásmu znovu povedlo vytvořit zmatky, na jejichž konci Will jen marně zkoušel zasáhnout. Trefil se Adam Přibyl.

I do třetice měli opticky větší tlak domácí, tentokrát se ale hostům podařilo přetavit jej vlastně ve svůj prospěch. Rychlý obrat hry a následné zmatky před Willem totiž vedly k vyrovnání, o které se postaral Jiří Ferebauer. O opětovné odskočení se pokusil Loskot, hostujícímu celku ale očividně narostla křídla a mnohem více si věřil nejen vpředu, ale i v zadních řadách. Hráči Motoru mohli dokonce otočit skóre zápasu, únik dvou proti jednomu totiž bravurně zneškodnil Will. Na druhou stranu ale při tomto zákroku zřejmě Boleslavským řádně zatrnulo, protože dojíždějící Ovčačík už nestačil zastavit a musel svého brankáře přeskočit. Přitom mu nešťastně skopl masku z hlavy a otřesený Will nějakou dobu strávil nehnutě na ledě.

Brankář Boleslavi se oklepal, a tak už o chvíli později mohl hasit pokus Přibyla. Skórovat mohl i Loskot, který však nezachytil přihrávku od Nouzy a puk projel kolem na druhou stranu otočeného Kůdely. Bruslařům se otevřely možnosti, když Kuchejda vyfasoval za zásah Jarůška do hlavy dvojnásobný trest, pravděpodobně i ke svému vlastnímu překvapení se jim ale této obrovské příležitosti nepodařilo do konce základní hrací doby využít.

Už to vypadalo, že prodloužení toho mnoho nenabídne, pak ale seknul soupeře Platil a domácí tak rázem byli tam, kde na konci šedesátiminutovky. Nouza v přesilovce nastřelil boční tyčku. Rozhodčí na trestnou brzy vypoklonkovali ještě Chmelíře za držení, protože se ale vzápětí poroučel ještě Mikulík, trest se tak vlastně částečně smáznul a Bruslaři hráli znovu čtyři proti třem. Nestandardně „rozhárané“ prodloužení rozuzlení nepřineslo, ačkoliv na přesilovky jindy uznávaní odborníci z Boleslavi k tomu měli ty nejlepší předpoklady.

Samostatné nájezdy rozhodl jedinou přesnou trefou domácí Tomáš Klimenta.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Budějovice několik posledních zápasů vyhrály, je vidět, že si to u nich takříkajíc sedá a na jejich výkonu se to projevilo. Pro nás to byl takový menší test, po delší době jsme zase nastoupili v kompaktnější sestavě. Myslím si, že trochu zbytečně jsme se za stavu 3:1 nutili do útočení, že jsme to chtěli rozhodnout brzy. A inkasovali jsme. Z hlediska naší budoucnosti tenhle zápas hodnotím dobře, kluci byli zase v trochu odlišné situaci, která jim ukázala, že i taktika jistého „nehazardu“ bude potřeba. Určitě velkým pozitivem, že Roman Will neinkasoval v samostatných nájezdech. Na druhou stranu poměrně velkým negativem je, že jsme nedokázali dát gól v přesilovce na konci a potom v prodloužení. Měli jsme tam několik šancí a trefit jsme se měli.

Petr Rosol, ČEZ Motor České Budějovice: Kdyby nám před zápasem někdo řekl, že si odvezeme bod, tak bychom to brali. Teď to ale mrzí, jsem přesvědčený o tom, že jsme měli na to získat ještě minimálně druhý. Když se nám podařilo vyrovnat, ustát to oslabení na konci hrací doby a pak i v oslabení, doufal jsem, že nájezdy budou tečkou, prostřednictvím které nám štěstěna i vlastní um pomohou celé to završit. Škoda. Na druhou stranu Boleslav je velmi silný tým a i ten jeden bod je pochopitelně cenný.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.