BK MLADA BOLESLAV
14. 2. 2014 | Adam Karas, Adam Karas, Vojtěch Balon

Je rozhodnuto, Boleslav jde na Benátky!

51., pátek 14. 2. 2014
Havl. Brod - Ml. Boleslav HBR - MBL
H a v l. B r o d – V 51. kole 1. ligy Bruslaři zvítězili na ledě havlíčkobrodského Rebelu poměrem 3:2. Dvě branky vstřelil Martin Látal, třetí trefu, jež se nakonec ukázala jako vítězná, přidal David Vrbata. Tři minuty před koncem vykřesal naději domácích Jan Pohl snížením na 1:3. Brod půl minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky zásluhou Bohumila Janka, ale na zvrat už bylo příliš pozdě. Po předposledním kole základní části mají boleslavští hokejisté jistého soupeře pro první kolo play-off: ve čtvrtfinále narazí na regionálního soupeře – Benátky nad Jizerou. Ty si totiž po prohře v Kadani s předstihem zajistily osmé místo v tabulce.
Havl. Brod: Kacetl – Drtina, M. Vágner, Jank, Zdráhal, Kolafa, Korím, Semrád, Pohl – Stehlík, Polodna, Berger – Maliník, Endál, Chlubna – Šesták, Stach, Milfait – Kadlec, Číp, Gengel.
Ml. Boleslav: Will (19:09 – 19:30 Ašenbrenner) – Meland, Toman, Ovčačík, Jindra, Pojkar, Protivný - Nouza, Loskot, Lenc - Mikulík, Broš, Klimenta - Jarůšek, Musil, Kubica - Látal, Vrbata, Demel.
Branky a nahrávky: 58. Pohl (Polodna), 60. Jank (Stach, Vágner) – 6. Látal (Nouza, Meland), 39. Látal (Demel, Vrbata), 56. Vrbata (Demel, Nouza). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 828. Střely na branku: 31:41.

Komentář

Rebelové se sice od začátku zápasu hrnuli do útoku, ale první větší šanci si připsali hosté. Hned po buly se do kotouče opřel mezi kruhy Michal Broš, jenž rozezvučel horní tyčku za zády Ondry Kacetla. Ve 4. minutě zápasu se dostal poprvé ke slovu domácí celek, když Martin Vágner ze středního pásma sjel až k brance, kde dostal kotouč, jejž ještě cpal na lépe postaveného Jana Milfaita, který ale u pravé tyče ztroskotal na fantastickém betonu Romana Willa. Následná dorážka Radka Čípa byla také neúspěšná. Další akce hokejistů Mladé Boleslavi již skončila gólem, když se jim podařilo v šesté minutě zápasu využít početní výhodu.

Několikrát zkoušel střílet od modré čáry Eric Meland, ale ten neuspěl, protože pokaždé trefil jen chrániče protihráče. Na levém křídle se dostal k hrací gumě Tomáš Nouza, jenž nabil na Martina Látala, jehož zakončení do poloodkryté klece nemělo chybu a prošlo až za Kacetla. Zanedlouho poté měl na holi další branku hostů Pavel Musil, ale Kacetl byl famózním zákrokem proti. Ke slovu se dostali v 16. minutě také Rebelové, když Jan Zdráhal po levém křídle projel do pásma a nahrál na pravý kruh, kde nahrál na Petra Polodnu, který proti sobě měl odkrytou klec, ale nedokázal se trefit přesně. Do konce úvodní třetiny se již nic zajímavějšího nestalo a hráči odcházeli do kabin za stavu 0:1 pro hosty.

Na počátku prostřední třetiny měli bojovníci z Kotliny velkou šanci na srovnání skóre, když se jim naskytla přesilová hra čtyři na tři. Bohužel pro ně, nic víc než střelu Lukáše Endála těsně vedle tyče z této početní výhody nevytěžili. V polovině zápasu prověřil pěknou střelou Jan Milfait boleslavského muže s maskou, jenž podržel puk na hrudi. Tým domácích borců poté začal šlapat na plný plyn a vytvářel si jednu šanci za druhou. Za zmínku stojí tvrdá rána Jakuba Kadlece, kterou však pouze nechal vyniknout výborně chytajícího Romana Willa.

Když domácí paradoxně začali svoji hru výrazně zlepšovat a jejich tlak se postupně stupňoval, v samém závěru druhé třetiny inkasovali. Boleslavským k tomu pomohla chyba domácího obránce, který nechal volného Tomáše Demela, jenž objel protihráče, který mu padl pod nohy, roztáhl si Kacetla a nahrál před zcela odkrytou klec na volného Martina Látala, jemuž už stačilo jen doklepnout touš za bezmocného brankáře. Prostřední třetina skončila dvoubrankovým náskokem hráčů Mladé Boleslavi.

Poslední třetina začala sérií velkých šancí domácích hokejistů při přesilové hře. V té největší se ocitl Jan Pohl, ale nadvakrát trefil na brankovišti jen betony mladoboleslavského gólmana, který pak třikrát parádně zasáhl proti dorážce. Zanedlouho poté, co Třebíč pomohla svou prohrou Rebelům k jistotě čtvrtého místa v tabulce, mohlo 828 diváků v Kotlině vidět další gól v Kacetlově síti. Po spolupráci Tomáše Nouzy a jeho jmenovce Demela se dostal do brejku David Vrbata, který byl sice faulován, ale v pádu dokázal zakončit přesně mezi betony brodského brankáře. Bojovníci z Kotliny však nesložili své zbraně a podařilo se jim snížit skóre, když po sérii dorážek dotlačil Jan Pohl puk za Willova záda.

Jelikož Havlíčkův Brod hrál bez brankáře, když na lavici hanby seděl Tomáš Protivný a šanci domácích přerušil faulem Tomáš Nouza, zahráli si domácí v samém závěru zápasu minutu a 40 vteřin přesilovku 6 na 3. Rebelové sice tuto výhodu nevyužili, ale tři vteřiny před návratem druhého potrestaného na led se nejprve neprosadil Jan Berger, ale k touši se dostal David Stach, který našel Martina Vágnera, do jehož křižné nahrávky se opřel Bohumil Jank, jenž ranou na zadní tyč nedal Willovi jedinou šanci. Více už domácí borci však nestihli a zápas s lídrem tabulky prohráli nejtěsnějším rozdílem 2:3.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín, HC Rebel Havlíčkův Brod: Myslím si, že jsme dnes nehráli vůbec špatné utkání proti lídrovi soutěže, který zase ukázal svoji kvalitu. Chvílemi jsme do něj bušili ve druhé třetině, hráli jsme hodně přesilových her. Bohužel, nepovedlo se nám dát gól. Za stavu 0:2 jsme měli spoustu šancí na to, abychom utkání zdramatizovali. To se nám povedlo až na konci při přesilovkách 6 na 3 a 6 na 4. Hokej se však hraje na góly, hosté dali tři a my jen dva.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Pro nás jsou tyto zápasy velmi těžké spíš psychicky než fyzicky, protože už asi šestý zápas hrajeme s vědomím, že nemůžeme být druzí, takže je těžké motivovat hráče. Bohužel, nejen chvilkami k tomu nepřistoupili tak, jak by měli. Těžko držíme koncentraci po celé utkání, což se na konci ukázalo. Průběžný stav byl jednoznačný a pohlídali jsme si to velice špatně, když jsme málem přišli o body. Tvrdě teď trénujeme a chystáme se na sobotu, kdy hrajeme s Benátkami nad Jizerou.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.