BK MLADA BOLESLAV
14. 3. 2014 | Lukáš Rousek, Daniel Langer, Lukáš Rousek

Boleslavi stačil k výhře gól Klimenty a již v sobotu může sérii ukončit

SF3, pátek 14. 3. 2014
Třebíč - Ml. Boleslav TRE - MBL
T ř e b í č – K prvnímu venkovnímu utkání série vyrazilo mužstvo z města automobilů spíše s defenzivní taktikou. S vědomím, že na Vysočinu míří s dvěma vítěznými body v zádech, si mohli Bruslaři dovolit vyčkávat, co předvede soupeř. Třebíč, ačkoliv zoufale potřebuje doma bodovat, aby sérii alespoň ještě vrátila do Mladé Boleslavi, nedokázala vstřelit ani branku a tak o výsledku rozhodla přesná trefa Tomáše Klimenty. Bruslaři se ujímají vedení v semifinálové sérii 3:0 a již v sobotu mohou mít jistotu účasti v barážových bojích.
Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Peroutka, Šaur, Dietz, Přibyl, Šidák – Čuřík, Trojan, Juráň – Dolníček, Křivohlávek, Fořt – Kaut, Kadela, Horký – Čech, Dočekal, Laš – Kesner
Ml. Boleslav: Will – Protivný, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Kurka, Němeček – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Starý – Jarůšek, Vrbata, Lenc – Marek
Branky a nahrávky: 29. Klimenta (Výborný, Toman). Rozhodčí: Čech, Hejduk – Čížek, Křivohlávek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1970. Střely na branku: 29:32.

Komentář

Úvod třetího semifinále patřil Třebíči. Z příhry Laše pálil Dolníček po ledě, Will sklapnul betony včas. V 5. minutě clonil Broš před domácí brankou, postaral se o něj Přibyl, který pak zakončoval protiútok Bílých hvězd. Za pár okamžiků se řídil sám na Romana Willa Kadela, třebíčský útočník však trefil nastavenou lapačku soupeřova brankáře.

První přesilovku hráli hosté. Faltera vyzkoušel Výborný. V přesilovce Horácké Slavie pálil tvrdě Dočekal. V další početní výhodě srazil Dolníček střelu Vrbaty do prázdné branky mimo nebezpečí. Největší šanci první třetiny měl na své holi zmiňovaný Vrbata, který dostal přihrávku před branku od mantinelu. Jeho pohotovou střelu z voleje zlikvidoval Martin Falter famózním semaforem. Krátce před první sirénou podnikli výpad Dolníček s Dočekalem. Kapitán Třebíče hodně zatopil Willovi střelou zpoza branky.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení dlouhé přesilovky Třebíče pěti proti třem, obrana v čele s Willem odolala. Ve 25. minutě měl slibnou šanci Meland po hraničním zákroku na Fořta. Krátce před polovinou utkání padnul jediný gól utkání. Při trestu Dietze přistrčil Výborný puk Klimentovi, který napálil puk přesně pod břevno.

Krátce po brance hostů lapil Falter prudký švih Jarůška. Hra se začala hodně kouskovat. Z nezáživné podívané vybočila akce Kauta s Fořtem, kteří připravili hostující obraně horkou chvilku. Ránu Dočekala v přesilovce Horácké Slavie vytěsnil Will hřbetem lapačky do rohu kluziště.

Dvě minuty po začátku poslední periody chtěl Ovčačík potrestat váhavou rozehrávku Třebíče. Falter pokryl střelu Musila, na druhé straně kontroval Fořt. Boleslav zpevnila obranu a čekala na své polovině na třebíčské útočné snahy. Jeden z protiútoků zakončoval Lenc velice nebezpečně, ale Martin Falter vytáhl jeden ze skvělých zákroků. Osm minut před koncem zakončoval Křivohlávek z druhé vlny do horní tyčky boleslavské klece. Domácí sáhli ke hře bez brankáře. V posledních vteřinách vypálil tvrdou ránu od modré čáry Přibyl. Když ani tato střela se neujala, slavili Boleslavští třetí výhru v sérii.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný, SK Horácká Slavia Třebíč: Kluci se vydali ze všech sil, byl to vyrovnaný zápas. Dokonce si myslím, že za první třetinu jsme měli víc gólových šancí, než za celé dva zápasy v Boleslavi. Tam jsme ty šance proměnili, k vítězství na ledě soupeře to však nakonec nevedlo. Tentokrát jsme bohužel vypracované šance neproměnili, a proto jsme prohráli nejtěsnějším výsledkem 0:1. Mrzí nás to, ale rvali jsme se až do konce, i v power play. Silného a zkušeného soupeře jsme neustále drželi v napětí a pozorností. Je škoda, že nám tam nepadl žádný gól, brankář Will zachytal velice dobře a možná i díky tomu jsme nevyhráli, nebo nedotáhli zápas alespoň do prodloužení. Nemohli jsme dnes využít služeb Lukáše Nahodila, který nastoupil za Pardubice, ale hráli další hráči, kluci z druholigových Moravských Budějovic, Břeclavi… Kdybychom mohli použít těch osm, nebo devět hráčů, které jsme u nás v 1. lize obehráli, mohlo to vypadat taky jinak, měli bychom širší kádr. Lukáš Nahodil byl naším v play-off nejproduktivnějším hráčem, takže ztráta to samozřejmě je. Musíme se i s tím vypořádat. V minulém utkání v Boleslavi jsme parádně sehráli přesilovku pět na tři, dali jsme gól do prázdné. Dneska se nám to bohužel nepovedlo, šli jsme spíš do střelby, tlačili se do brány. Žádný puk se nám však do branky neodrazil, ani se ho nepodařilo správně tečovat, i proto jsme o ten jeden gól prohráli.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Z naší strany velmi špatný výkon, zaplať pánbůh, že jsme 1:0 vyhráli. Poděkování zaslouží gólman, jinak jak říkám, velmi špatný výkon. Při dvojnásobné přesilovce domácích jsme si vzali oddechový čas proto, abychom nechali oddechnout bránící trojici, která byla na ledě. Nebylo to kvůli nějakým speciálním taktickým pokynům.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.