BK MLADA BOLESLAV
28. 3. 2014 | Daniel Langer

Boleslav nenavázala na středeční výkon a odevzdala body Olomouci

BAR2, pátek 28. 3. 2014
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. - Nepovedené představení, jinak to popsat nelze. Bruslaři sice opticky drželi kotouč na svých hokejkách, ve skutečnosti to ale byli Kohouti, kdo měl vývoj utkání pod kontrolou. Úspěch tak slavil pohyb hostujících hráčů, obětavá a důrazná obrana. O rozdělení bodů rozhodla druhá třetina, ve které celek z města automobilů trestuhodně nechal olomoucké hráče osamocené zakončovat do odkryté branky, případně unikat do nebezpečných brejků. Ve třetí třetině sice Středočeši vyvinuli enormní tlak, na kýžené vyrovnání už ale dosáhnout nedokázali.
Ml. Boleslav: Valent – Žabka, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Protivný – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Musil, Starý – Lenc, Vrbata, Kubica
Olomouc: Halász – Jaroměřský, Cartelli, Ondrušek, Houdek, Staněk, Drtil, Kadela – Selingr, Ostřížek, Kucharczyk – Vodný, Rác, Pekr – Herman, Knotek, Marosz – Švaňhal, Diviš, Jergl
Branky a nahrávky: 23. Kubica (Vrbata), 55. Pabiška (Výborný, Nouza) – 27. Selingr (Kucharczyk, Ostřížek), 33. Marosz (Drtil), 36. Ostřížek (Kucharczyk, Jaroměřský). Rozhodčí: Šír, Polák – Hejl, Kajínek. Vyloučení: 2:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3910. Střely na branku: 42:18.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní dějství střetnutí nabídlo hodně opatrnou podívanou. Na obou mužstvech byla vidět markantní snaha neudělat chybu, která by následně mohla vyústit v ohrožení vlastní branky. Jako první se zapotil Michal Valent, jenž musel zlikvidovat nebezpečný pokus Kucharczyka. Na druhé straně byl ve veliké šanci Pabiška, ani on ale kotouč za čáru propašovat nedokázal. Hosté se prezentovali jednoduchou, ale účelnou taktikou. Hlavními atributy pokynů trenéra Fialy byla obětová defenzíva a nebezpečné protiútoky. Valent v brance svůj tým v klíčových chvílích ale příkladně podržel.

To Bruslaři se snažili o technické pojetí hry, naráželi ale na červenou zeď, která na Halásze propouštěla minimum nebezpečných pokusů. V opravdu pro Kohouty nebezpečné situaci se na kruhu ocitl osamocený Jarůšek, horní růžek banky minul jen o malý kousek. Po vyjetí zpoza branky byl ve výhodné pozici nejproduktivnější muž play-off Milan Mikulík, i on si ale vylámal zuby na pozorném olomouckém brankáři. V závěrečných sekundách motal třetí boleslavský útok hostující obranu, Lenc ale na brankové čáře v závěru celé akce přetlačovanou s Halászem prohrál a v první třetině tak solidně zaplněná ŠKOENERGO Aréna branku neviděla.

Po návratu ze šaten už se ale skóre měnilo. Vrbata zpoza branky našel mezi kruhy volného Zdeňka Kubicu, jehož přízemní střela šla mimo dosah olomouckého brankáře. To byla ale na dlouho dobu poslední radost domácího mužstva, poté už úřadovali Kohouti. Nejprve předvedl perfektní rozbor boleslavské obrany první útok Hanáků. Puk si postupně vyměnili všichni forvardi a po sérii křižných přihrávek zakončoval do odkryté branky Pavel Selingr.

Olomoučtí hokejisté se s vyrovnaným stavem nehodlali spokojit zaraženému soupeři zasadili další ostré direkty. Nejprve jako podle kopíráku zopakovali předcházející gólovou akci s tím rozdílem, že na konci celé kombinace stál připravený Rostislav Marosz, Valent byl opět bez šance. V pohromu změnil pro Bruslaře druhou třetinu Pavel Ostřížek poté, co hbitě proskočil mezi obránci a překonal strážce domácí svatyně povedeným blafákem potřetí. Hosté si tak do kabin odnášeli pro někoho možná překvapivé, ale zcela zasloužené vedení.

Závěrečná třetina nenabídla žádnou reklamu na hokej. Olomouc, dobře si vědoma svého bezpečného vedení, se vpřed netlačila a místo toho na vlastní obranné čáře rozbíjela rodící se útoky Mladé Boleslavi. Celek z města automobilů jen velmi složitě hledal odpověď na precizní obranu a čas neúprosně plynul směrem ke konci utkání. Za zmínku snad stojí jen střela Jindry, k němuž propadl kotouč ze skrumáže před brankovištěm. Proti tvrdé ráně z kruhu ale Halász předvedl parádní zákrok lapačkou.

Jiskřičku naděje vykřesal po souvislém tlaku na brankovišti nejdůraznější Lukáš Pabiška, to zbývalo do konce střetnutí necelých šest minut. V závěru utkání se Boleslavští snažili ze všech sil vybojovat alespoň remízu. Obětavá olomoucká družina v čele s výtečným Halászem už ale změnu stavu nepřipustila a Kohouti tak mohli slavit zisk prvních tří bodů. Bruslaři naopak devalvovali středeční výhru s Kladnem a musí se pokusit bodovat na tripu po soupeřových kluzištích.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Každý zápas je samozřejmě jiný, nehráli jsme v euforii, která zavládla po zápase s Kladnem, také jsme věděli, že Olomouc bude hrát takticky vyspělý hokej. V posledních dvou letech už jsme na sebe několikrát narazili, takže si myslím, že oba týmy věděly, co od toho druhého očekávat. O zápase rozhodly naše neproměněné přesilovky, ačkoliv Michal Valent v první třetině chytil minimálně dva jasné góly, také jsme měli několik tutovek, ale do toho správného rauše jsme se bohužel nedostali.

Jiří Dopita, HC Olomouc: Dnešní zápas musím hodnotit pozitivně, odehráli jsme ho mnohem kvalitněji oproti nevydařenému utkání v Chomutově. Začali jsme velmi dobře, v první třetině si vytvořili několik šancí, nevykolejil nás ani první gól Boleslavi, na nějž jsme odpověděli třemi relativně rychlými góly. Domácí měli nápor v přesilovkách, kterých jsme jim dle mého názoru dovolili až příliš, ale odbránili jsme je slušně a zaslouženě vyhráli, protože si myslím, že při hře pět na pět jsme byli lepší. Dařilo se nám v obraně, což obzvlášť v play-off nebo baráži k týmovému výkonu patří.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.