BK MLADA BOLESLAV
8. 4. 2014 | Daniel Langer

Boleslav dala Rytířům opět šest branek a natahuje vítěznou sérii!

BAR7, úterý 8. 4. 2014
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. - Úterní utkání se vyvíjelo podle podobného scénáře, jako když se kladenští Rytíři představili ve městě automobilů v rámci barážových bojů naposledy. Skóre otevřel Mikulík a postupně navýšili Látal, Starý a Musil, což už nezvládl Chábera a ani tentokrát nevydržel ve ŠKOENERGO Aréně strážit brankoviště až do konce utkání. Svěřenci trenérů Výborného a Jelínka tak připisují další tři cenné body, již v pátek je ale čeká další velká bitva a neoblíbená Olomouc.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka – Mikulík, Výborný, Pabiška – Jarůšek, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Starý – Lenc, Vrbata, Kubica – Podsedníček
Kladno: Chábera (35. Cikánek) – Kaberle, Kolářík, Hořava, Gutwald, Růžička, Majeský – Tenkrát, Machač, Hořava – Kuchler, Dragoun, Zagrapan – Eberle, Patera, Dalecký – Bajaruns, Havlíček, Strnad – Šilhavý
Branky a nahrávky: 8. Mikulík (Toman, Výborný), 22. Látal (Žabka, Bohunický), 32. Starý (Látal), 35. Musil (Látal, Bohunický), 58. Klimenta, 60. Lenc (Broš, Klimenta) – 45. Dalecký (Kaberle, Eberle), 54. Havlíček (Patera, Hořava). Rozhodčí: Lacina, Minář – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3980. Střely na branku: 35:22.

Fotogalerie

Komentář

Baráž je minisoutěž, ve které musíte být připraveni hrát na krev. O pravdivosti tohoto rčení se přesvědčil už v prvním střídání kladenský obránce Kolařík, jenž nepustil Výborného nahození do pro Cháberu nebezpečného prostoru jen za cenu zranění ve tváři a hřiště musel opouštět za asistence svých spoluhráčů zanechávajíc za sebou rudou stopu. Po krátkém přerušení se pustili do přečíslení Bruslaři, Klimentu ale zastavil v úniku podél mantinelu nedovoleně Růžička. Celek z města automobilů měl problém usadit se v útočném pásmu, nicméně nakonec mohla opět velmi solidně zaplněná ŠKOENERGO Aréna slavit. Výborný uvolnil na modré Tomana a jeho střelu tečoval Milan Mikulík tak šikovně, že vysokým obloukem zapadla za záda dezorientovaného Chábery.

Hosté na tom mohli být vzápětí ještě hůře, proti pohotové teči Musila ale kladenský brankář stihl instinktivně vykopnout beton. Své předchozí zaváhání mohl napravit David Růžička, jenž se po chybě v rozehrávce domácího mužstva mohl vydat v ústrety osamocenému Valentovi. Na kladenském obránci bylo vidět, že se do takové pozice nedostává často a jeho bekhendové zakončení se nevešlo mezi tři tyče. O vyrovnání se na straně hostů snažil individuálním průnikem agilní Tenkrát, jeho neochota podělit se o kotouč se svými spolubojovníky ho ale stála palebnou pozici a do šaten tak odcházeli spokojenější domácí.

O první přestávce kladenští trenéři své Rytíře živou vodou nepolili, naopak Bruslaři se z kabiny vrátili jako uragán a brzy se skóre měnilo podruhé. Boris Žabka perfektním lobem vyslal za obranu Martina Látala, boleslavský rychlík si rozhýbal Cháberu a protlačil mu touš mezi betony. Kontaktní branku mohl vstřelit Kuchler, zmatků kolem brankoviště ale k překonání Valenta díky velké obětavosti domácích hokejistů nevyužil. Kladno si počínalo v útočném pásmu až příliš bojácně, což výrazně kontrastovalo s živým a důrazným hokejem Mladé Boleslavi.

Bruslaři nevalného rozpoložení svého soupeře s povděkem využívali. Soustavný tlak zakončoval v pozici falešného obránce Jan Starý, jenž nic moc nevymýšlel a ranou zápěstím rozsvítil červené světlo za Cháberou potřetí. Když strážce kladenské branky neudržel střelu od modré a nabídl dorážku Pavlu Musilovi, jenž ač tísněn a v krkolomné pozici přeci jen dopravil kotouč do síťky, bylo toho už na Cháberu příliš a přepustil své místo v brance Cikánkovi. Ten se vzápětí musel vytáhnout proti dorážce Látala, do přestávky už ale žádný puk za čáru nepustil.

Před hráči někdejší bašty českého hokeje tak stál nelehký úkol dohnat čtyřbrankové manko. Tohoto úkolu se Rytíři snažili zhostit nejlépe, jak v daném okamžiku bylo možné. Jako blesk z čistého nebe se objevil za obranou Jan Dalecký a střelou k tyči vdechl svým spoluhráčům náznak naděje. Kladenští totiž stále ještě měli v živé paměti nedělní utkání s olomouckým Kohouty, kdy dvakrát prohrávali o tři branky a přesto vyválčili po samostatných nájezdech dva vítězné bodíky.

Podobný kousek se ale nepodaří každý den, navíc proti těžkými koncovkami zoceleným hokejistům z města automobilů. Boleslavští hráli velmi zodpovědně a po většinu závěrečného dějství kontrolovali hru s pukem na své holi. Valent se musel cítit ohrožen po bombě Tenkráta, která přelomila Němečkovi hůl a nepříjemně se rozskákala. Neposedný kousek černé gumy ale strážce domácí svatyně přeci jen dokázal ztlumit. Stejně dobře se mu ale nedařilo proti přesilovkové dorážce Ondřeje Havlíčka, které předcházela už tak velmi dobrá šance Patery, jenž netrefil prázdnou branku.

Na nepříznivý vývoj reagovali trenéři Výborný a Jelínek oddechovým časem, při kterém se pokusili své svěřence zklidnit a rozkouskovat tlak, který měl podle očekávání brzy následovat. Tak se opravdu stalo, Valent se ale vyznamenal a z protiútoku najížděl Tomáš Klimenta na již prázdnou branku. Hostující hráč boleslavského forvarda zastavil faulem, dosáhl však jen toho, že byl uznán technický gól. Poslední úder zasadil jen o několik okamžiků později Radan Lenc, když zakončil brejk tří proti jednomu do zcela rezignované obrany Kladna. Bruslaři tak připsali na své konto další cenné body.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Odehráli jsme jedny z nejlepších dvou třetin baráže. Úmyslně zmiňuji pouze dvě, jelikož výpadku v závěru jsme se neubránili a Kladno nebylo v jednu chvíli zase tak daleko od kontaktní branky. Naštěstí jsme to zvládli. Mužstvo zasluhuje absolutorium a velké poděkování, s výsledkem jsme velmi spokojeni. Máme sice pětibodový náskok, to ale není hodnota, kterou bychom sledovali. Chceme dosáhnout určité hranice bodů zajišťující postup a na to je čtrnáct bodů stále ještě málo, s tím se náš cíl splnit nedá.

Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): Já budu stručný, v úterý jsme hráli z celého zápasu tak deset minut a to nemohlo na nějaký výsledek stačit. Sice už jsme ukázali i určitou sílu, kdy se nám už v baráži podařilo zvrátit nepříznivý vývoj utkání, to se ale samozřejmě nepovede každý den. Záchrana extraligy je už pro nás téměř nedosažitelný úkol, musel by se udát nějaký příběh z říše snů. Dokud je alespoň teoretická šance, musíme se ale pokusit to ze sebe vydolovat.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.