BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2014 | Daniel Ježek, Vojtěch Drbohlav, Daniel Ježek

Góly Boleslavi přišly příliš pozdě, Třinec dominoval

7., neděle 28. 9. 2014
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Třinec nikdy nebyl oblíbeným soupeřem Bruslařů, zvlášť na jeho ledové ploše měli hráči středočeského klubu vždy problémy nějaké body ukořistit a toto nešťastné "pravidlo" zatím bohužel platí i nadále. Na vysoké prohře měla velký podíl zejména nepovedená druhá třetina, ve které inkasovali v krátkém časovém sledu dva góly v oslabení. V závěru zápasu Mladoboleslavští zlepšili svou produktivitu, jenže góly Radana Lence a Michala Broše už byly jen kosmetickým snížením vysoké prohry.
Třinec: Hrubec – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Dravecký, Kreps, Rufer – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala
Ml. Boleslav: Rittich (33. Valent) – Hruška, Kučný, Stříteský, Trška, Robar, Widmar, Čermák – Pacovský, Výborný (C), Pabiška – Mikulík, Broš (A), Klimenta – Hyka, Musil, Lenc – Květoň, Vrbata, Bárta
Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský), 25. Roth (Kreps, Irgl), 31. Rákos, 33. Adamský (Galvas), 56. Polanský (Nosek) – 55. Lenc (Robar, Výborný), 58. Broš (Klimenta, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Šír – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 9:8, navíc Linhart (TRI) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 4 071. Střely na branku: 39:20. Zblokované střely: 6:6. Hity: 20:18. Vhazování: 44:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo ve velkém tempu. Hned ve druhé minutě se domácí tým mohl radovat, Orsava v úniku ale neuspěl. Také brankář Třince Hrubec si v úvodních minutách připsal několik zákroků, neuspěli na něho Mikulík, Klimenta či Pacovský. V osmé minutě si Slezané zahráli svou první přesilovku. V ní se domácí dlouho drželi před Rittichovou brankou, pokusy Irgla a Polanského ale úspěšné nebyly.

Oceláři se tak poprvé radovali až po skončení početní výhody. V jedenácté minutě Jiří Polanský našel volného Martina Adamského, který zamířil přesně pod horní tyč – 1:0.

Aktivita domácího celku pokračovala i v následujícím průběhu úvodní dvacetiminutovky. Hráči s dráčkem na prsou v první periodě sehráli čtyři přesilovky, úspěšní v nich ale nebyli. Klesla z první pálil vedle, Roth trefil jen clonícího Výborného. V závěru periody mohl skóre srovnat Pabiška, Hrubec ale dokázal přečíst jeho úmysl a vypíchl puk do střední třetiny.

Třinec tak do druhé třetiny vstupoval s hubeným jednobrankovým náskokem, v prostřední části si ale s chutí zastřílel a navýšil své vedení na čtyři přesné trefy. Druhý puk do Rittichovy sítě poslal v minutě pětadvacáté Vladimír Roth, který v přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě. Hned vzápětí mohl vedení domácích navýšit Martin Adamský, trestné střílení mu ale nevyšlo.

Dalších branek se WERK ARENA dočkala po uplynutí poloviny hracího času. Mladoboleslavští hráli po faulu Trončinského čtyřminutovou početní výhodu, paradoxně ale dvakrát inkasovali. Třicátá první minuta – únik Daniela Rákose. Třinecký forward si nabruslil mezi kruhy a propálil přesunujícího se Ritticha.

Výhoda Středočechů se pak zdvojnásobila, dvouminutovou přesilovku pěti proti třem ale hosté využít nedokázali. Blízko k brance byli Stříteský a Broš, oba si ale vylámali zuby na brankáři Hrubcovi. A aby toho pro Boleslav nebylo málo, Martin Adamský se po skončení svého trestu dostal do úniku a střelou mezi betony vyhnal Ritticha na střídačku – 4:0.

Do hostujícího brankoviště se postavil Michal Valent, dlouho se ale neohřál a hned musel řešit těžkou situaci. Orsava natlačil kotouč do brankoviště pro Žejdla, tomu se ale nepovedlo přehodit ležícího Valenta. A když se v třicáté osmé minutě neprosadil Květoň, šlo se do kabin za čtyřbrankového vedení domácích.

V poslední periodě ještě diváci v Třinci viděli další tři góly, všechny padly v poslední desetiminutovce zápasu. Nejprve se ale ve čtyřicáté čtvrté minutě neúspěšně pokoušeli Rákos s Trončinským, za dalších šest minut neuspěl Kreps. Branka tak padla až v minutě pětapadesáté, prosadili se hráči hostujícího celku. Radan Lenc si zpracoval pas Robara a střelou na lapačku překonal dosud bezchybného Hrubce – 4:1.

Obdržená branka Oceláře ale nijak mrzet nemusela, hned v další minutě si zpět na svou stranu vzali čtyřbrankové vedení. Pohlednou kombinaci na jeden dotek vymyslela první třinecká formace, na jejím konci stál Jiří Polanský, který posílal kotouč do odkryté branky. Ani to ale nebyl poslední přesný zásah v zápase, na konečných 2:5 z pohledu hostujícího celku korigoval Michal Broš.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Vstup do utkání byl z naší strany výborný. Povedlo se nám dát první gól, nechtěli jsme hned od začátku prohrávat a dostávat se pod tlak. Ke konci první třetiny jsme měli trochu smůly, nedařilo se nám navýšit vedení. Ve druhá periodě jsme se častými vyloučeními dostávali sami do problémů, zápas pak rozhodlo naše dlouhé oslabení, které jsme dokázali ubránit a navíc dát dva góly. Musím pochválit kluky, kteří hrají oslabení, protože dnes odvedli super práci. Třetí třetinu už jsme kontrolovali. Negativní ale na celém zápase je počet našich vyloučených. To číslo je alarmující, do dalších utkání si na to musíme dát pozor. Dnes se nám sice dařilo bránit přesilovky soupeře, v dalších zápasech už tak úspěšní být nemusíme a může se nám to vymstít.

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Třinci musím gratulovat k výhře. My jsme do Třince přijeli s tím, že více budeme hrát v defenzívě, než v útoku a spoléhali se na rychlé brejky. Stav 0:1 po první třetině pro nás byl příznivým výchozím skóre do dalšího průběhu zápasu. Ve druhé třetině jsme bohužel nezvládli čtyřminutovou přesilovku a dostali v ní dva góly. První byl po chybě našeho hráče, druhý po nešťastném odrazu střely Tomáše Klimenty. Třinec tomu výsledku ale šel naproti, lehal do střel, dobře bránil. Jeho vítězství je jednoznačně zasloužené. Pokud chceme být v Třinci úspěšní, tak se nám musí sejít všechno. Počínaje brankářem, obranou až k produktivitě v přesilovkách. Nesmí chybět ani trocha štěstí. Třinec doma hraje neskutečně dobře. Má na to postavený tým, je velmi agresivní, má výborný pohyb. A soupeře pak donutí k chybám.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.