BK MLADA BOLESLAV
25. 11. 2014 | Adam Havel, Vojtěch Drbohlav, Adam Havel

Čtvrtá výhra v řadě! Bruslaři zvítězili i na ledě Komety

24. (TV), úterý 25. 11. 2014
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Zápas s brněnským týmem byl dlouho vyrovnaný. Až chvíli před polovinou zápasu se ve vlastním oslabení prosadil z povedeného úniku Martin Látal. Na konci druhé periody měli Bruslaři na mále, když trefil domácí Němec tyč branky Martina Růžičky, jenž si v Brně zachytal poprvé od svého příchodu do města automobilů. Mladoboleslavští si ale připsali snový start do třetí třetiny, ve které se znovu ve vlastním oslabení prosadili. Mitja Robar donutil Čiliaka kapitulovat i podruhé. V krátkém časovém sledu přidali hosté i třetí branku - opět z hole Martina Látala. Domácím se sice v závěru podařilo snížit, jenže Boleslav si svůj náskok ohlídala, a tak vítězí i počtvrté v řadě.
Kometa Brno: Čiliak – Kempný, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška J., Němec, Ton – Káňa, Čermák (C), Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek
Ml. Boleslav: Růžička M. – Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Kučný, Robar, Trška, R. Čermák – Mikulík, Pabiška, Klimenta – Jarůšek, Výborný (C), Lenc – Látal, Musil, Pacovský – Rys, Vrbata, Kubica
Branky a nahrávky: 51. Čermák (Honejsek), 60. Kempný (Ton) – 28. Látal (Robar, Hruška), 42. Robar (Mikulík), 42. Látal (Musil, Pacovský). Rozhodčí: Baluška, Müllner - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 7 056. Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 20:11. Hity: 13:12. Vhazování: 41:31. Průběh utkání: 0:3, 2:3. Hráči utkání: Martin Dočekal - Martin Látal.

Komentář

Utkání s Mladou Boleslaví Brňané neodstartovali stejně jako nedělní v Třinci, kde skórovali už po jedenácti sekundách. Naopak úvod zápasu se nesl v poklidném tempu. Ani jeden tým si v prvních minutách nepřipravil žádnou větší šanci a místo toho se hrálo ze zabezpečené obrany. Nic na tom nezměnila ani střela Mikulíka, kterou Čiliak s drobnými problémy přikryl. Poprvé to v hale Rondo zahučelo, když domácí vyrobili hrubku v obranném pásmu a Jiří Rys mohl střílet z bezprostřední blízkosti. Brněnský gólman si ale jeho střelu pohlídal.

Následně si domácí zahráli první početní výhodu v zápase, ale vůbec se jim nezdařila. Utkání pokračovalo v pomalejším tempu bez velkých příležitostí. Naopak k vidění byla celá řada nepřesností. Kometa si svou největší šanci připravili v devatenácté minutě, kdy Němec našel zcela volného Tona před brankou. Ten si puk ještě posunul, aby zakončoval přes ležícího Růžičku, ale místo toho mu hostující obránci vypíchli kotouč. Na konci první třetiny domácí dvakrát faulovali a do druhé třetiny tak naskočili ve třech. Mladá Boleslav měla k dispozici devětaosmdesát sekund výhody dvou mužů v poli.

Tu však hosté nevyužili. Dvakrát sice dobře pálil David Výborný, ale Čiliak si na něj vždy přišel. Následovaly minuty, ve kterých si Kometa ani Boleslav nedokázali připravit jakoukoli velkou šanci. Všem akcím, které diváci sledovali, něco chybělo. Honejsek to změnil v osmadvacáté minutě, když v přesilovce trefil tyč. A když neuspěli domácí, tak udeřili hosté. Při tomtéž vyloučení domácím ujel Martin Látal, jenž brněnského gólmana přechytračil kličkou do forhendu – 0:1. Ihned po inkasované brance navíc šli Brňané opět do tří. Ale i druhé dvojnásobné oslabení v tomto utkání zvládli. Konec třetiny patřil opět domácím, kteří si vytvořili tlak v další přesilovce. Ton ani Kempný však se svými pokusy neuspěli.

Ještě jednou vyloučení přišlo třicet sekund před koncem druhé periody. Střelec první branky dal domácím další velkou šanci. Ještě před koncem měl stoprocentní tutovku Vojtěch Němec, ale sám před odkrytou brankou mířil pouze do tyče. Diváci se dožadovali videa, ale tyčka byla evidentní. Do šaten tak odcházeli po druhé dvacetiminutovce spokojenější hosté.

Jenže místo toho, aby Kometa zatlačila hosty a možná vyrovnala utkání, hned v úvodu znovu inkasovala. A bylo to znovu v oslabení. Mikulík na sebe navázal dva hráče a našel volného Mitju Robara, který se z mezikruží nemýlil – 0:2. A ještě než se Brňané vzpamatovali, kapitulovali znovu. Hosté na to potřebovali osmatřicet sekund. S velkým štěstím se odražený puk dostal k Martinu Látalovi, jenž už měl lehkou práci, když dorážel do odkryté branky, když Čiliak nestihl reagovat na tento odraz – 0:3. Po téhle studené sprše už to s brněnskými šancemi na prodloužení série nevypadalo dobře. Domácí však ukázali, že nehodlají složit zbraně. Jednotlivé formace si vytvářeli tlak, který však většinou ztroskotal na brankáři Růžičkovi.

Změnit se to povedlo až kapitánovi Brňanů Leoši Čermákovi, když poslal na vzdálenější tyč nabídku zpoza branky od Honejska – 1:3. Po této brance ještě sílil tlak Komety, ale Růžička držel Boleslav nad vodou. Burian trefil brankovou konstrukci, a když neuspěl ani Káňa před prázdnou brankou, bylo rozhodnuto. Kometa sáhla ke hře bez brankáře už v polovině osmapadesáté minuty, ale dlouho neslavila úspěch. Nakonec se jí to povedlo v úplném závěru, když čtyři sekundy před koncem zamířil přesně pod břevno Michal Kempný - 2:3. Na rozdělení bodů už se ale nic neměnilo.

S tímto zápasem tak skončila brněnská série, ve které modrobílí vždy bodovali. Statistika se zastavila na čísle jedenáct. Naopak Mladoboleslavští potvrdili pozici pátého nejlepšího týmu na venkovních kluzištích a obrala o všechny tři body také Kometu. Společně s tím jí vrátila také porážku z prvního letošního vzájemného zápasu.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Věděli jsme, že má Mladá Boleslav za sebou dobré výsledky. Dvě třetiny byla Boleslav lepší. Těžko jsme se dostávali do šancí. Přežili jsme oslabení. Na druhou stranu jsme ale dostali dva góly v přesilových hrách, což se nemůže stávat. Po našem druhém gólu už bylo pozdě na vyrovnání. Těžko jsme se dostávali do šancí.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Jeli jsme do Brna s tím, že u nás načalo svou jízdu, která doteď trvá. Teď jsme ji chtěli překazit, což se nám podařilo. Bodový zisk je úžasný. Nechtěli jsme odjet s prázdnou. Zápas se pro nás vyvíjel pozitivně, hráli jsme přesilovky. Na naší straně bylo také štěstí, když jsme přežili šance Komety. Soupeř v závěru přidal v ofenzivě, nechali jsme se ukolébat. Moc si ceníme vítězství. Růžička odchytal výborný zápas. Nejlepším hráčem ale dnes byl celý tým.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.