BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2014 | Daniel Langer

Bruslaři mocně dotahovali, tři body i tak putují do Vítkovic

25., pátek 28. 11. 2014
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. - Pátek nabídl souboj týmu, kterému se nedaří doma a celku, kterému se nedaří venku. Nelichotivého stigma se nakonec zbavili hosté z Vítkovic, když o své výhře a exportu bodů ze ŠKOENERGO Arény rozhodli dvěma slepenými góly ve třetí třetině. Ani velké nasazení Bruslařů a snížení na rozdíl jediné branky k vyrovnání nevedlo. Naopak, do prázdné branky pečetil vítězství Tomáš Svoboda.
Ml. Boleslav: Růžička M. – Stříteský, Vidmar, Hruška, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Pabiška, Klimenta – Jarůšek, Výborný, Lenc – Látal, Musil, Pacovský – Volf, Vrbata, Kubica
Vítkovice: Maxwell – Klok, Čerešňák, Malec, Zíb, Kovář, Stehlík, Pastor, Štencel – Olesz, Burger, Svoboda – Svačina, Roman, Huna – Sturcz, Húževka, Vandas – Kucsera, Kolouch, Němec
Branky a nahrávky: 32. Musil (Výborný, Klimenta), 53. Kubica (Pacovský, Robar), 56. Musil (Mikulík) – 9. Vandas (Zíb), 26. Roman (Svačina, Vandas), 49. Húževka (Kolář, Szturc), 50. Kolouch (Svačina), 60. Svoboda (Olesz). Rozhodčí: Šindler, Smitka – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3610. Střely na branku: 36:33.

Fotogalerie

Komentář

V úvodním tlaku se zaplněným tribunám ŠKOENERGO Arény představili domácí hokejisté. Vítkovičtí jako by potřebovali chvíli na rozkoukání, první minuty byly ze strany hostů plné drobných zaváhání, které ale Boleslav nedokázala využít. K zapomenutému kotouči se dostal Jarůšek, vracející se obránce ale chybu svého kolegy napravil. V početní výhodě pálil nebezpečně Hruška, jeho lehce tečovaná střela ale olízla jen tyčku za zády šťastného Maxwella.

Ani Růžička, jenž se v boleslavské brance představil podruhé za sebou, nebyl bez práce. Zámořskými soutěžemi ošlehaný Rostislav Olesz dlouho kroužil kolem boleslavské branky, přičemž domácí defenziva ho nebyla s to odstavit od kotouče. Jeho zakončení ještě gólovou radost nepřineslo, varování Mladé Boleslavi ale zřejmě nestačilo a o několik okamžiků později již Vítkovice mohly slavit. Michael Vandas se po individuální akci obtočil kolem brankoviště a o Růžičkův beton dostal puk za brankovou čáru.

Prostřední dějství přineslo velké šance Bruslařů, ty se paradoxně odehráli ve vlastním oslabení, respektive těsně po vypršení početní nevýhody. Nejprve ujeli do přečíslení Kubica s Látalem, prvně jmenovaný ale na zadní tyči nedokázal usměrnit za záda vítkovického brankáře. Do úniku se vzápětí dostal z trestné lavice se navrátivší Klimenta, ani on ale v úniku nenašel na Maxwella účinný recept. A tak podle otřepaného přísloví udeřilo na straně druhé. Svačina ve secvičené akci našel z druhé vlny si najíždějícího Ondřeje Romana a reprezentační útočník uspěl s pohotovou ranou zápěstím.

Velká šance ke vstřelení kontaktní branky se Boleslavi naskytla v polovině druhé třetiny. V krátkém sledu putovali na trestnou lavici dva vítkovičtí hráči a domácí hokejisté se nabídnuté šance chopili na výbornou. Mezi kruhy dostal těžkou přihrávku Pavel Musil a navzdory těžkému palebnému postavení se mu podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Před sirénou Lenc okradl o kotouč Burgera, jeho nájezd do brankoviště ale bravurně pokryl Maxwell a hosté si tak odnášeli do šaten hubené vedení.

Navýšit mohli hosté po individuální akci Burgera, jeho pokus zpoza obránce ale Růžička s obtížemi vytěsnil. Naopak vyrovnat mohl na druhé straně Musil, na úrovni brankoviště ale netrefil puk ideálně. Vítkovice hrály to, co potřebovaly a Boleslav se jen těžko vymaňovala ze svého obranného pásma. Svou převahu hosté vyjádřili i brankově. Nejprve se k odraženému kotouči dostal Peter Húževka a nikým neatakován zavěsil do horní části branky.

Jen o několik okamžiků později si na zadní tyči počíhal Petr Kolouch a bezmocného Růžičku překonal v pátek již počtvrté. Celek z města automobilů ale zbraně zcela nesložil, v přesilové hře se prosadil po pěkném uvolnění Zdeněk Kubica. Předvést se musel znovu i Růžička, jenž kryl Vandasovo trestné střílení. Dramatický závěr slibovalo snížení Pavla Musila jenž si počínal důrazně na brankovišti a dorazil kotouč za dezorientovaného Maxwella.

Boleslavští se tlačili kupředu za mohutnéní podpory diváků, na vyrovnání už to ale bohužel pro domácí nestačilo. Místo toho přišla pojistka do prázdné branky z hole Tomáše Svobody, která rozhodlo o tom, že všechny body si z města automobilů odvezou Vítkovičtí.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Bylo vidět, že mužstvo soupeře se nachází tam, kde se nachází. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, inkasovali jsme a prvních deset minut jsme to nebyli my. Nedostali jsme se do tempa, které jsme potřebovali. Ve druhé třetině už paradoxně ano, ale neproměnili jsme některé šance - ať už to byl Kubica před prázdnou bránou nebo Mikulík. Mohli jsme třetinu klidně vyhrát. Pak jsme dostali dva hloupé góly během chvíle. Obránci nebyli moc důrazní před brankou a soupeř toho využil. Přesto nás trochu nakoplo to, že Vítkovice neproměnily penaltu a stáhli jsme stav na 3:4, ale na bod jsme už nedosáhli. Soupeři tedy můžeme pogratulovat.

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): Jeli jsme do Boleslavi s velkou pokorou. Zápasy a výsledky našich soupeřů sledujeme. Boleslavští hráli poslední dobou velmi dobře a měli za sebou určitou sérii. Na druhou stranu jsme sem jeli po našich zlepšených výkonech pro body, za které jsme samozřejmě rádi. Určité "ale" by tady však mělo zůstat. V předchozích zápasech jsme hráli o něco lépe, v tomto jsme ale neproměnili šance. Domácí hráli dobře, měli výborné přesilovky a šli si pro fauly. Teď je takový trend pískání, že když někdo spadne, jsou z toho dvě minuty.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.