BK MLADA BOLESLAV
7. 12. 2014 | Zdena Bobková

Pardubice otočily zápas, Bruslaři jsou znovu bez bodu

28., neděle 7. 12. 2014
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Mladoboleslavští v rámci 28. kola poměřili své síly s týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V první třetině se nejprve gólově prosadili Jiránek s Lencem, to ale bylo z pohledu domácího týmu vše. Hosté od druhé třetiny nasadili tempo, na které už domácí recept nenašli. Dobře rozehrané utkání, jakkoli se v první třetině vyvíjelo pro Bruslaře dobře, celek z města perníku dokázal otočit a v závěru zápasu si dvougólový náskok již dokázal pohlídat.
Ml. Boleslav: Rittich – Robar, Vidmar, Hruška, Štebih, Čermák, Trška, Kurka – Mikulík, Musil, Klimenta – Bárta, Výborný, Lenc – Pacovský, Loskot, Jiránek – Rys, Vrbata, Kubica – Kotala
Pardubice: Kristan – Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, Zdráhal – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Kňazev, Kaut, Voženílek – Půhoný
Branky a nahrávky: 15. Jiránek (Trška, Bárta), 16. Lenc (Bárta, Výborný) – 23. Sýkora (Ščotka), 25. Radil (Nahodil), 35. Sýkora (Ščotka), 44. Radil (Gregorc) Rozhodčí: Polák, Šindler – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3580. Střely na branku: 34:36. Zblokované střely: 4:7. Hity: 12:11. Vhazování: 46:29. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Fotogalerie

Komentář

Zápas nabral okamžitě velmi svižné tempo a diváci na mladoboleslavském stadionu mohli sledovat rychlý a ofenzivní hokej, kde jedna šance střídala druhou. O tu první se postaral Klimenta, který dostal nabito od Musila, přihrávku ale netrefil ideálně a slibná akce tak vyzněla do prázdna. Další dvě šance měli Pardubičtí, nejprve to z bezprostřední blízkosti zkoušel Tybor, chvíli po něm si Rittich připsal další zákrok po dorážce Špačka. V páté minutě se opakovala situace z té první, když si na Kristana sjížděli opět Musil s Klimentou. Ani tentokrát tito dva úspěch neslavili.

V osmé minutě se Kliemnta provinil hákováním a hosté tak dostali poprvé v zápase do početní výhody. Krátce po vhazování před Rittichem se ale Boleslav dokázala uvolnit a Musil se šikovně protlačil skrze dva bránící hráče a zkusil zakončit. Boleslavi se dařilo dobře bránit a Pardubičtí nedokázali najít recept na to, kudy tudy do útočného pásma. Teprve na konci přesilovky se ke střele dostal Radil. To ale bylo vše, co hosté z přesilovky předvedli. S tímto zásahem se boleslavský Klimenta se vrátil na led.

Druhá část první třetiny již byla gólově štědřejší. Ve třinácté minutě byl vyloučen pardubický Marcinko. Parudubice sice zkusili napodobit Musilův únik a na druhé straně tak útočil ujíždějící Radil, jeho šanci však Rittich rychle zpacifikoval. Bruslaři si lépe drželi útočné pásmo a v klasickém přesilovkovém postavení dokázal střelou od modré skórovat navrátilec z Havířova, Tomáš Jiránek.

Krátce po gólu šli hosté znovu do čtyř, když se podražením provinil Starý. Druhá domácí přesilovka = druhý gól domácího celku. Mladoboleslavští vytvořili před Kristanem závar a už se zdálo, že od modré skóroval Bárta, jenže jak se později na videu ukázalo, ten trefil pouze břevno. Radan Lenc však celou situaci dobře viděl, a tak odražený kotouč nekompromisně dorazil za Kristana a bylo to již 2:0 pro domácí tým. Hosté byli po druhé obdržené brance jakoby zaražení, ale i tak si Píša s Nahodilem dokázali vytvořit několik slibných příležitostí. Jenže Rittichova brána jakoby v tu chvíli byla zakletá a mladoboleslavský gólman se stačil proti několika střelám z různých stran i úhlů vždy přemístit.

Druhá třetina moc hokejové krásy nepobrala, ale hosté se díky ní opět dostali do utkání, když dvěma rychlými góly v úvodu dokázali srovnat gólové skóre s Bruslaři, a poté dokonce otočili stav utkání na svou stranu. V první šanci Pardubic ještě Rittich vytáhl parádní semafor proti střele Blaže Gregorce. Tlaku Pardubických, u kterých musela v první přestávce proběhnout rychlá a důrazná bouřka, však nedokázal vzdorovat dostatečně dlouho. Pardubice se usadily v pásmu a po střele Ščotky, jehož pokus ještě Rittich vytěsnil, se k odraženému projektilu dostal Petr Sýkora a ze vzduchu kotouč trefil do sítě. Pardubice potřebovali na vyrovnání minutu a 38 vteřin. Po Nahodilově pokusu se opět k odraženému kotouči dostal Lukáš Radil, který procedil puk skrze Rittichovy betony.

Druhé přesilovkové představení po faulu Vidmara už ale Pardubičtí zvládli lépe a jedna střela střídala druhou. Třetího gólu se v ní Pardubičtí ale nedočkali, Rittich byl v tu chvíli svými zákroky proti jakýmkoli úpravám skóre. Na začátku 35. minuty se hosté mohli radovat znovu, když se jim podařilo nejprve zavézt puk do pásma a Petr Sýkora parádní dělovkou z pravého kruhu prostřelil Roberta Kristana.

Závěr třetiny byl jedním slovem – infarktový. Nejprve se do samostatného úniku dostal Sýkora, kterého ještě stihli dobruslit Klimenta s Vidmarem, poté následovala přesilovka pro domácí tým. Třetí početní výhoda se však Bruslařům pranic nevydařila a Pardubičtí se díky několika vyhozením ubránili. Po skončení přesilovky se ale do dvou příležitostí dostal Pacovský. Nejprve jej nahrávkou vybídl Rys, aby se následně dostal ještě k dorážce, ve které trefil tyč Kristanovy branky. V posledních vteřinách hry se Loskot pokoušel protlačit puk za brankovou čáru, pardubický gólman ale jak široký tak dlouhý zalehl brankoviště a v tu chvíli se rozezvučela siréna ohlašující konec druhé třetiny.

V úvodu třetího dějství se do náporu dostaly Pardubice, a to když si dvě minuty odpykával mladoboleslavský Bárta. Domácí se pětici hráčů z města perníku ubránili, následnému tlaku ale i tak podlehli. Dvojice Gregorc a Radil domácím demonstrovala to, jak jednoduché je zmást domácí obranu. Gregorc si stáhl puk před Ritticha, a nikým nehlídaný Lukáš Radil už měl jednoduchou práci, když dostal parádní přihrávku a jen uklidil puk do odkryté klece.

Bruslaři měli ještě příležitost s nepříznivým skóre něco udělat, ale domácí tým toho před Kristanem mnoho nepředvedl, a tak měli hosté poměrně snadnou šanci se boleslavskému tlaku ubránit. Jak čas neúprosně plynul, a jakkoli se zápas pro domácí celek vyvíjel slibně, nedařilo se jim najít ten správný recept na obrat v zápase a tak jako v minulém kole ve Zlíně, tak i proti Pardubicím ztratili dobře rozehrané utkání a v zápase tak neberou ani bod.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Lehce jsme nabyli a lehce také pozbyli, tak by se dal zhodnotit tento zápas. Rychle jsme vedli 2:0, ale stále jsme si byli vědomi kvality Pardubic, a proto jsme nechtěli podlehnout tlaku a tíze vedení. Ve druhé třetině jsme však hráli ustrašeně a hosté rozkódovali, že máme problémy v obraně. Vyvinuli si větší tlak a potrestali naše chyby. Jednobrankové manko jsme se snažili stáhnout, ale nepovedlo se a naopak jsme inkasovali čtvrtý gól.

Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Myslím si, že jsme odehráli celkem dobré utkání. Určitou komplikací byl fakt, že jsme po první třetině prohrávali 0:2 po brankách v oslabení, po první třetině jsme tak nabádali hráče, aby hráli aktivněji a snažili se hrát víc na polovině Boleslavi. To se nám podařilo, stáhli jsme hru na tři formace a byli jsme jasně aktivnější. Podařilo se nám otočit stav zápasu a i nadále jsme pokračovali v aktivitě. Vyjma několika střídání na konci druhé, respektive třetí třetiny jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.