BK MLADA BOLESLAV
26. 12. 2014 | Vojtěch Honzík, Vojtěch Balon, Vojtěch Honzík

Další šestka! Bruslařům to v Plzni nejde

31., pátek 26. 12. 2014
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Mladoboleslavští hokejisté se po svátcích nenaladili na vítěznou notu a v Plzni podlehli tamní škodovce vysoko 1:6. V první periodě se hosté poměrně rychle ujali vedení zásluhou Jakuba Lva, svěřenci trenérů Výborného a Jelínka ale stihli odpovědět ještě do první sirény. Prostřední dvacetiminutovka patřila Plzeňským – prosadili se Kratěna a také novic Bližňák. V závěrečné třetině si oba celky vytvořily několik šancí, ale v zakončení se dařilo jen domácím. Jeřábkovu individuální akci dotáhl do úspěšného konce Simon a o chvilku později se ve vlastním oslabení prosadil Balej. V samotném závěru ustanovil konečné skóre 6:1 Jan Schleiss.
Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Schleiss, Bližňák, Kratěna – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Simon, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Balej – Beran
Ml. Boleslav: M. Růžička – Ovčačík, Trončinský, Stříteský, Žabka, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Výborný, Bárta – Látal, Kašpařík, Klimenta – Pacovský, Musil, Lenc – Kubica, Vrbata, Pabiška – Jarůšek
Branky a nahrávky: 5. Lev (J. Sýkora), 25. Kratěna (Jeřábek), 33. Bližňák (Kratěna, Mozík), 53. Simon (Jeřábek, J. Sýkora), 55. Balej (Lev), 60. Schleiss (Johnson, Jeřábek) – 13. Mikulík. Rozhodčí: Homola, Horák – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 11:15, navíc Hollweg (PLZ) 5 min. + do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6301. Střely na branku: 31:16. Zblokované střely: 16:7. Hity: 19:25. Vhazování: 43:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Komentář

Svátky nesvátky, oba soupeři se do sebe zakousli hned od prvních minut utkání. Nejprve Pabiška nedokázal tváří v tvář vyzrát na Machovského z mezikruží, na druhé straně se zase vyznamenal Růžička proti teči Tomáše Sýkory. Skóre se měnilo až vzápětí. Dlouhý tlak Západočechů vyústil ranou Jakuba Lva z mezikruží, která se vešla přesně do pravého horního růžku - 1:0! Zvýraznit svůj náskok mohli domácí ve dvojnásobné početní výhodě, ve které Ján Sýkora rozezvučel brankovou konstrukci. V další velké šanci se již znovu činil gólman hostů, který si poradil se zakončením Bližňáka na lapačku v samostatném úniku. Mezi kruhy se, podobně jako u prvního gólu, zjevil i Lev, tentokráte ale přestřelil. A jak to tak bývá, za neproměněné šance přichází trest. Boleslav během pár vteřin využila přesilovou hru, když se po zmatku mezi kruhy do touše opřel Milan Mikulík a uspěl ranou k tyči - 1:1! Srovnání stavu dalo hostům křídla a již po chvilce nebezpečně přes obránce pálil Lenc do Machovského ramena. Před úvodní sirénou ještě Středočeši museli přečkat oslabení, ve kterém Růžička nevěděl, kam dřív skočit. Poradil si však s ranou Mozíka od modré, Ján Sýkory z levého kruhu i Pletky z pravého.

Prostřední dějství odšpuntoval ranou od modré Jeřábek, ale Růžička si s jeho pokusem poradil podobně jako s pálícím Lvem z vrcholu levého kruhu. Do třetice už to ale Plzni vyšlo. Ondřej Kratěna se na pravém kruhu opřel z první do přihrávky od modré a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1! Vzápětí se prosmýkl mezi obránci Ján Sýkora, ale byl již příliš blízko Růžičkovi a svou kličku do bekhendu tak poslal pouze do jeho betonu. Zahrozili i hosté, když Výborný pěknou střelou přes clonícího spoluhráče z pravé strany pořádně protáhl Machovského. Na druhé straně podruhé v utkání zvonila za Růžičkou branková konstrukce, tentokráte po ráně Kratěny od modré. Plzeňskému kapitánovi to ale příliš nevadilo, po pár vteřinách hry našel mezi kruhy Mária Bližňáka, jenž vstřelil svou první branku v dresu Plzně - 3:1! Pak ale nastaly domácím problémy. Hollweg obdržel za faul na Vratu trest do konce utkání, indiáni tak museli přečkat dlouhé oslabení. To se Západočechům bez problému podařilo, když hosté prakticky ani nevystřelili na bránu. Diváky více vzrušila situace z konce trestu, kdy si to po odpískání rozdali Balej s Kubicou a Pulpán s Lencem.

Poslední část započal proskočením mezi obránci Bližńák, ale svůj pokus nasměroval pouze do náruče Růžičky. Další velkou šanci spálil Ján Sýkora, který ujel hostujícím bekům, střelou na vyrážečku však minul. Do třetice se sám před hostující svatyní zjevil Balej, ale ani on kličkou do bekhendu skórem nepohnul. V další dobré pozici byl osamocený Simon na levé straně, ale Růžička se stihl od druhé tyčky přemístit. Na druhé straně zahrozil Kubica, který vypálil pár kroků za modrou a Machovský jen tak tak že stihl zakročit špičkou betonu. Pak předvedl krásnou individuální akci Jeřábek, který položil na led hned dva soupeře a přestože hostující gólman stihl zakročit, na dorážku Dominika Simona již byl krátký - 4:1! Pátou trefu přidali indiáni vzápětí při vlastním oslabení, kdy do útočné třetiny vlétl Jozef Balej, dostal pěknou přihrávku od Lva a zavěsil přesně pod břevno - 5:1! Definitivní tečku za utkáním udělal v poslední minutě Jan Schleiss, který se prosadil na brankovišti - 6:1!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): My jsme nezačali moc dobře, měli jsme tam trochu i štěstí v prvních pěti minutách. Tím prvním gólem jsme to zklidnili. Ve druhé třetině jsme dali góly z přesilovek, což bylo důležité, ale rozhodující moment bylo asi to pětiminutové oslabení, kdy jsme nepustili Boleslav do kontaktního gólu. Pak nám to tam napadalo a my jsme za to rádi, pro psychiku hráčů je to důležité.

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Plzeň vyhrála zaslouženě. Ve druhé třetině jsme dostali dva góly v oslabení, což ji nakoplo. Během naší pětiminutové přesilovky jsme branku nedali, vyloučení Hollwega navíc přispělo k větší agresivitě domácích. Ve třetí třetině jsme měli nějaké šance na kontaktní gól, ale ta vyloučení tomu moc nepřispěla. Plzeň to korunovala krásným gólem Jeřábka. A bylo po zápase.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.