BK MLADA BOLESLAV
30. 12. 2014 | Vojtěch Drbohlav

Vypadalo to nadějně, nakonec se ale s Třincem žádná senzace nekonala

33. (TV), úterý 30. 12. 2014
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Poté, co si Mladá Boleslav poradila s karlovarskou Energií, čekal na na ni těžký oříšek v podobě vedoucího Třince. Utkání se pro domácí nevyvíjelo hned od začátku vůbec dobře. Již ve 13. minutě prohrávali Bruslaři s Oceláři 0:3. Hosté však následně dovolili Bruslařskému klubu snížit, z čehož pramenil i zlepšený výkon Středočechů. Ve třetí periodě ale domácí neproměnili několik šancí. Třinec nakonec odskočil o dva góly a závěr utkání si již suverén ze Slezska zkušeně ohlídal a přidal dokonce ještě další gól.
Ml. Boleslav: M. Růžička (10. Rittich) – Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Žabka, Trška, Čermák – Mikulík, Výborný, Pabiška – Látal, Broš, Klimenta – Bárta, Kašpařík, Kubica – Pacovský, Musil, Lenc
Třinec: Hamerlík – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, Doudera, Nosek – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský, Dravecký – Rufer, Matuš, Žejdl – Franek, Kindl, Christov
Branky a nahrávky: 14. Pabiška (Výborný, Mikulík), 31. Kubica (Kašpařík, Trška) – 2. Matuš (Doudera, Rufer), 10. Klesla (Nosek, Orsava), 13. Klepiš (Orsava, Nosek), 52. Klesla (Hrňa), 57. Polanský (Roth, Dravecký). Rozhodčí: Šindler, Úlehla – Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 970. Střely na branku: 38:32. Zblokované střely: 3:6. Hity: 8:12. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Fotogalerie

Komentář

Třinec vstoupil do utkání podle očekávání. Když se ze slušné šance neprosadil boleslavský Látal, stačilo Radimu Matušovi, aby si najel do levého kruhu před brankou Martina Růžičky. Střela třineckého útočníka skončila až za zády mladoboleslavského brankáře. K odraženému puku se pak na druhé straně dostal David Výborný, domácí kapitán však neměl přesnou mušku. Obrovskou šanci si v přesilové hře vypracovat hostující Erik Hrňa, který trestuhodně minul prázdnou branku Středočechů.

Čekání na další gól nebylo příliš dlouhé. Rostislavu Kleslovi stačilo ke vstřelení branky, aby si najel na modrou a odtamtud vystřelil. Kotouč pak skončil až za zády Martina Růžičky, jenž se následně poroučel z branky. Přenechal místo Davidu Rittichovi, který se tak opět po několika zápasech objevil v brankovišti Bruslařského klubu. Další zásah přidali Oceláři záhy. Hosté si vytvořili tlak v brankovišti a z dorážky uklidil puk za Rittichova záda Jakub Klepiš. Bruslaři ale na třetí gól Třince dokázali odpovědět. David Výborný přenechal kotouč Lukáši Pabiškovi, jenž uspěl tváří v tvář Hamerlíkovi svým povedeným blafákem. První třetinu tedy jasně ovládli Oceláři.

Na začátku druhé periody se podařilo Boleslavským ustát dvouminutové oslabení, přičemž následně působili o něco aktivnějším dojmem. Snížit mohl novic v dresu Středočechů Václav Kočí, jenže se mu nepovedlo trefit skulinku v brance Petera Hamerlíka. Následně se zkoušel prosadit dravý Pavel Musil, ale třinecký brankář nedopustil další snížení. Druhý gól se pokusil přidat Lukáš Pabiška, ale nepodařilo se mu zpracovat kotouč podle svých představ.

Mladá Boleslav měla k dispozici početní výhodu, ve které ale neskórovala. Na Hamerlíka se následně řítil rychlonohý Pavel Kašpařík, jemuž se nepodařilo usměrnit puk do třinecké svatyně. Když už to vypadalo, že se domácí neprosadí, opak se stal pravdou. Kotouč se dostal k nepokrytému Zdeňku Kubicovi, proti kterému neměl brankář Ocelářů šanci, jelikož se nestihl přesunout. Boleslavští byli v souboji s lídrem tabulky ale i nadále lepší. V předbrankovém prostoru nechybělo k moc k vyrovnání Brošovi, který však nekozál včas usměrnit puk do hostující klece. Druhou třetinu ovládli tedy domácí, kteří ji vyhráli 1:0.

Ani do posledního dějství nevstoupili Oceláři nejlépe. Srovnat mohl dobře hrající Richard Jarůšek, jehož střelu z mezikruží však dokázal Hamerlík vytěsnit. I v přesilové hře Bruslaři několikrát zahrozili. Ovčacíkovi nechybělo příliš, aby se trefil mezi tři tyče. Poté zahrozili po delší době také Třinečtí. Nejdříve natrefil břevno Rostislav Klesla a následně vychytal Radima Matuše skvělým zákrokem mladoboleslavský brankář Rittich.

Domácí živili dlouho naděje na vyrovnání, osm minut před koncem však přišla mrazivá sprcha. Oceláři vstřelili důležitý gól zásluhou Rostislava Klesly, jenž si připsal již svůj druhý gól v tomto utkání. Stačilo mu k tomu, aby vypálil od modré. Do konce utkání se hosté prosadili ještě jednou. Třinečtí si s Bruslaři doslova pohráli v obranném pásmu Mladé Boleslavi a Jiří Polanský nedal bekhendovým blafákem Rittichovi šanci. V závěru už se nic dramatického nestalo, a tak si Oceláři odvážejí až do Slezska tři body za výhru v posledním zápase roku, Boleslavští se naopak propadli na příčku zaručující na konci sezony účast v baráži o 1. ligu.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Vůbec se nám nepovedl úvod utkání. Jsme si vědomi toho, že proti tak silnému soupeři se to zkrátka musí sejít a nám se to bohužel nesešlo. Hned v úvodu jsme inkasovali, soupeř nám dokázal odskočit na rozdíl tří branek. Klobouk dolů před hráči, že jsme se vzchopili ve druhé třetině. Řekli jsme si, že jdeme dál. Dokázali jsme, že se Třinec dá za určitých předpokladů načapat a bohužel se nám nepodařil vstřelit ten třetí gól. Vidím velký rozdíl v proměňování šancí, které když soupeř má, tak je nekompromisní. Na druhé straně úcta k soupeři, byla tam vidět ta kvalita. Když nám Třinec odskočil opět o dva góly na 4:2, tak už to byl trochu vabank a nepodařilo se nám snížit, naopak jsme inkasovali. Výsledek je možná krutý, ale na druhou stranu, my potřebujeme body a ne prohrát „jen“ 2:3. Ne že by to bylo jedno, ale bolí to stejně.

Jiří Kalous, HC Oceláři Třinec: Musím říct, že utkání bylo velmi urputné. Nám se výborně povedl vstup do zápasu, když jsme se dostali do tříbrankového vedení, ačkoli jsme soupeři dovolili jednou skórovat. Ten náskok byl dostatečně velký, ale trochu nás ukolébal. Tak jako byla velmi dobrá první třetina z naší strany, tak druhá byla čistě v režii domácího celku, který nás zatlačil. Jen díky vynikajícímu výkonu Petera Hamerlíka jsme se udrželi ve hře. Se štěstím jsme ustáli jednobrankový náskok. Ve třetí třetině jsme začali hrát více na puku a uklidnila nás čtvrtá branka a utkání jsme kontrolovali do konce. Zápas byl bojovný a urputný ze strany domácích, hráli výborně a ten výsledek je pro ně možná dost krutý.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.