BK MLADA BOLESLAV
6. 1. 2015 | Vojtěch Tůma

Bruslaři částečně odčinili nedělní výprask a rozprášili Slavii

35., úterý 6. 1. 2015
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – Po nevydařeném utkání v Hradci se od mladoboleslavských hokejistů čekala výhra proti poslední Slavii. A zápas byl jasně v režii Bruslařů, kteří to potvrzovali hned od začátu utkání. V první třetině se dokázali prosadit Bárta, Trončinský a Pacovský. Druhé dějství se odehrávalo ve stejném světle jako to předchozí, čtvrtou branku přidal Klimenta. Hosté sice snížili zásluhou Veselého, ale do závěrečné sirény na hřišti dominoval pouze jeden tým a tím byli Středočeši. Ti nakonec rozdrtili Slavii 7:1 a utekli jí v tabulce už na rozdíl jedenácti bodů.
Ml. Boleslav: Růžička M. – Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Hruška, Robar, Čermák – Mikulík, Výborný, Pabiška – Pacovský, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Lenc – Jarůšek, Bárta, Rys
Slavia: Furch (21. Svoboda) – König, Knot, Štich, Valach, Beňovič, Růžička, Holub, Novák – Vlasák, Bednář, Kolář – Sklenář, Divíšek, Stránský – Poletín, Vas, Čermák – Doležal J., Doležal T., Veselý
Branky a nahrávky: 8. Bárta (Jarůšek), 10. Trončinský (Výborný), 20. Pacovský (Ovčačík, Trončinský), 24. Klimenta, 36. Musil (Látal, Robar), 48. Pabiška (Výborný), 56. Broš (Klimenta, Robar) – 24. Veselý (Doležal). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:9, navíc Doležal T. (SLA) 5 min. + trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3510. Střely na branku: 43:23. Zblokované střely: 2:3. Hity: 10:10. Vhazování: 28:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Fotogalerie

Komentář

Zápas dvou v tabulce nejhůře postavených týmu začal v poměrně svižném tempu a domácí fandové hnali hned od úvodní minuty své miláčky směrem k tříbodovému zisku. První šanci na změnu skóre měli Bruslaři v přesilové hře, ale ani Stříteský a ani Pabiška nepřetavili své pokusy v úvodní branku utkání. Na druhé straně zahrozil nebezpečnou střelou mladíček Veselý, ale boleslavský gólman Růžička ji, i když s menšími potížemi, dokázal pokrýt. O vedoucí gól se zasloužila čtvrtá útočná trojice Bruslařů, konkrétně to byl Michal Bárta, který si po výjezdu od mantinelu položil brankáře Furcha na zem a poslal domácí tým do vedení.

Zhruba po třech minutách to bylo už 2:0. Po nehezky vypadajícím zákroku na Pacovského byl za katr poslán hostující bek Antonín Růžička a Středočeši s nabídnutou početní výhodou naložili parádně. Výborný našel na modré čáře Marka Trončinského, jehož ukrytá a nenápadná střela skončila až v síti slávistické branky. Po vyloučení Milana Hrušky byla i hostům nabídnuta přesilovka, ale Pražané s ní nenaložili vůbec dobře, Růžička nemusel řešit ani jednu výrazně nebezpečnější situaci. V poslední minutě se potvrdilo hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. Na jedné straně měl dobrou příležitost ke snížení skóre Valach, jenže minul a po následné samostatné akci Dominika Pacovského lovil Furch kotouč ze své svatyně už potřetí.

Do druhého dějství vstoupili sešívaní se změnou mezi třemi tyčemi, Furcha nahradil Adam Svoboda. Hned v úvodu nabídli mladoboleslavští hokejisté svému soupeři šanci v podobě přesilové hry. V jejím úvodu mířila Kolářova střela z mezikruží jen o vlásek mimo, za malý okamžik se podél pravého mantinelu protáhl Tomáš Klimenta a střelou na vzdálenější tyč překvapil nerozchytaného Svobodu. Ani zbytek přesilovky nepřinesl hostům vstřelený gól, ale Pražané to napravili dvě vteřiny po návratu Michala Broše, po buly si našel puk Jan Veselý a snížil na 1:4. Bruslaře ale inkasovaná branka nerozhodila a nadále byli aktivnějším týmem, největší šanci na úspěch měla Pabiškova teč.

Do dalších po gólech volajících příležitostí se Boleslavští dostali v přesilové hře, hrozili především střelami od modré čáry. Stříteského dělovka nejdřív o centimetry minula cíl, za pár okamžiků to zkoušel ze stejné pozice Robar, ale taktéž nepochodil. Mladoboleslavský kotel se v průběhu druhé periody dožadoval „bůra“ a dočkal se ho v čase 35:24. Martin Látal využil své rychlosti, předskočil jednoho z hostujících beků a přečíslení 2 na 1 využil famózně, když přesným pasem našel Pavla Musila, pro kterého už nebyl problém dostat puk za záda bezmocného Svobody. Po dvou třetinách Bruslaři zaslouženě vedli a o tři body je mohl připravit už jen malý zázrak.

Do poslední třetiny vstoupili domácí taktéž aktivně, o první střelecký pokus se postaral Látal, ale svá mířidla si neseřídil přesně. I když to byla Slavia, kdo potřeboval vrhnout vše do ofenzivy a alespoň zdramatizovat průběh utkání, Bruslaři po většinu času utkání kontrolovali a drželi touš na svých hokejkách. Ojedinělou výjimkou byla šance mladého obránce Knota, jehož rána se otřela o boční síť boleslavské svatyně. V přesilové hře zahrozil po chybě obrany sešívaných Tomáš Klimenta, ale Furch si s jeho střelou, i s následnou dorážkou Pacovského, dokázal poradit. Jednadvacet vteřin před skončením početní výhody využil David Výborný zakrytého výhledu Adama Svobody a chytrou ranou přidal uklidňující branku.

Možná díky lehké frustraci hostí vznikla u boleslavské střídačky menší výměna názorů mezi Martinem Látalem a Tomášem Doležalem. Zatímco domácí rychlík inkasoval pouze dvouminutový trest, slávistický útočník se musel předčasně odporoučet do kabiny a nabídl boleslavským hokejistům tříminutovou přesilovku 5 na 4. V ní Bruslaři sice měli pár šancí, ale žádná z nich se v sedmou vstřelenou branku neproměnila. Pražanům se dnes nevyplatil častý pobyt na trestné lavici, po tvrdém hitu na Matěje Stříteského byl vyloučen Jiří Doležal a Středočeši dokázali nabídnutou příležitost bleskurychle využít. Střelu od modré čáry vyrazil veterán Svoboda pouze před sebe a navíc přesně na hůl Michala Broše, který stanovil konečné skóre zápasu. Tři body tak po zásluze zůstaly ve městě automobilů, naopak Slavie na svého dnešního soupeře ztrácí už jedenáct bodů.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): My jsme samozřejmě – alespoň na chviličku – spokojení. Jsme ve špatné situaci a obzvlášť po tom debaklu s Hradcem jsem rád, že mužstvo ukázalo charakter a opravdu k tomuto utkání přistoupilo jinak. Stalo se několik interních věcí, celkem dost toho proběhlo i v novinách. Doufejme, že to pomohlo, ale musíme zůstat nohama na zemi. Když to řeknu poněkud hloupě, tak se nám povedl jeden zápas, urvali jsme povinné (se vší úctou k soupeři) domácí vítězství nad posledním týmem. Pokud nechceme do baráže, musíme minimálně doma vyhrávat. Jedinou kaňkou na tomto zápase je zranění Zdeňka Kubici z poslední minuty už rozhodnutého utkání. Má zlomenou klíční kost, takže letos dohrál. Za stavu 7:1 to od Šticha považuji za cosi úplně mimo a doporučil bych návštěvu psychiatrie.

Dušan Gregor (HC Slavia Praha): Soupeř nám nastavil zrcadlo, v němž jsme mohli spatřit velmi drsný odraz. Ačkoliv má Boleslav poměrně o dost bodů víc než my, i ona je ve velmi nelichotivém postavení a prochází si krizí. I tak nám ale ukázala, jak se bojuje, jak se hraje za klub, jak se rve o vítězství. Utkání jsme jednoznačně prohráli už prakticky svým vstupem do něj, soupeř nás přehrával v pohybu, v takovém tom chtění. A následovaly góly, za stavu 3:0 pro domácí po první třetině už bylo víceméně rozhodnuto. Boleslav se dostala do pohody a vyučovala nás po všech stránkách. Ukazuje to příčiny špatného postavení Slavie v tabulce a já musím přiznat, že po těch týdnech, které jsem u mužstva, je to pro mě tvrdá facka. Musím si to všechno nechat projít hlavou, nějak si to rozebrat. Myslím, že v tuhle chvíli můžeme fanoušky jen požádat o prominutí. Mně osobně je hanba za to, co jsme tu předvedli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.