BK MLADA BOLESLAV
9. 1. 2015 | Karolína Vysloužilová, Jitka Čechová, Karolína Vysloužilová

Bruslaři si zase natloukli. Tentokrát marně naháněli Olomouc

36., pátek 9. 1. 2015
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c – Mladoboleslavští hokejisté nedokázali navázat na minulé povedené představení se Slavií, ba právě naopak – duel s Olomoucí v mnoha směrech připomínal spíš nešťastné klání s Hradcem Králové. Za zoufalý lze tentokrát považovat hlavně úvod druhé třetiny, v němž Bruslaři inkasovali tři branky během necelých dvou minut. Vezmeme-li v potaz, že v posledních šedesáti sekundách první periody Středočeši inkasovali ve vlastní přesilové hře, bylo prakticky hotovo. Ačkoliv se Boleslavští nevzdali a následně snížili trefami obránců Stříteského a Robara, až do konce utkání tahali za kratší konec provazu. Konečný verdikt zní 7:4 pro Olomouc, zbylé dvě branky Bruslařů dávali Bárta s Klimentou. Proběhlo také střídání brankářů Růžičků, ve 22. minutě přepouštěl své místo Martin Janovi.
Olomouc: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Škůrek, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Rachůnek, Patera, Matai – Zuzin, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Buc
Ml. Boleslav: M. Růžička (22. J. Růžička) – Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Vidmar, Hruška, Robar, Čermák – Pabiška, Výborný, Mikulík – Klimenta, Broš, Pacovský – Lenc, Bárta, Látal – Rys, Musil, Kotala – Volf
Branky a nahrávky: 20. Buc (Zuzin), 21. Rác (Cibák, Marosz), 22. Herman (Zuzin, Ondrušek), 23. Marosz (Vyrůbalík, Majeský), 32. Ondrušek (Škůrek, Zuzin), 35. Rác (Marosz, Cibák), 57. Patera (Rachůnek, Vyrůbalík) – 25. Stříteský, 25. Robar (Ovčačík, Broš), 47. Bárta (Stříteský, Trončinský), 53. Klimenta (Robar, Broš). Rozhodčí: Lacina, Souček – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:8. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4621. Střely na branku: 29:46. Blokované střely: 9:8. Hity: 9:8. Vhazování: 53:30. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:4, 7:4.

Komentář

Předchozí vzájemné zápasy letošních nováčků nejvyšší domácí hokejové ligy dopadly vždy lépe pro Středočechy, kteří pokaždé dokázali Kohoutům vstřelit čtyři branky. Před pátečním utkáním na tom byli tabulkově lépe domácí, kterým se sedmačtyřiceti body patřila devátá příčka. Bruslaři byli o tři místa horší, na Hanáky ovšem ztráceli jen čtyři body.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, již ve druhé minutě se uvolnil Jakub Matai, který přihrál olomouckému kapitánovi Pavlu Paterovi mezi kruhy, ten ale bránu boleslavského brankáře minul. Jako první z hostů otestoval domácího brankáře Jiřího Trvaje Milan Mikulík, byl však neúspěšný. V sedmé minutě měl obrovskou šanci otevřít skóre utkání Tomáš Klimenta, ani on však Trvaje nepřekonal.

V deváté minutě přišlo první vyloučení zápasu – na trestnou lavici šel za nedovolené bránění olomoucký Ivan Majeský. Bruslaři si vytvořili tlak, který však nevyužili. Naopak Hanáci měli několik šancí – ve čtrnácté minutě dostal Martin Cibák přihrávku mezi kruhy, jeho střela ovšem orazítkovala pouze tyč boleslavského gólmana. Ke změně stavu utkání došlo až půl minuty před koncem první třetiny, kdy Peter Zuzin poslal do samostatného úniku Dávida Bucejenž olomoucký útočník zakončil střelou mezi betony Martina Růžičky.

Na začátku druhé periody Kohouti navázali na to, kde skončili v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve se trefil Roman Rác, následně využil výhodu přesilové hry Jakub Herman. N dva rychlé góly zareagovali trenéři Středočechů výměnou gólmanů – místo Martina Růžička se mezi tři tyče postavil Jan Růžička. Ani ten ovšem čisté konto dlouho neudržel. Po vyloučení boleslavského Martina Látala navýšil na rozdíl čtyř branek Rostislav Marosz. Platnost jeho branky musel ale nejdřív ověřit videorozhodčí.

Středočeši ale nic nevzdali, právě naopak – v pětadvacáté minutě nejprve Michal Bárta našel před Trvajovou brankou Matěje Stříteského, který snížil na 4:1, a o čtyřicet sekund později vystřelil od modréMitja Robar a jeho střela propadla za Trvajova záda.

Střelecké žně ovšem nebraly konce. Ve třicáté druhé minutě nabil David Škůrek Jiřímu Ondruškovi, jehož dělovka skončila až za zády Jana Růžičky. Následně dostali Bruslaři výhodu přesilové hry, kterou však nevyužili. O dvě minuty měl šanci snížit skóre utkání Milan Mikulík, nedokázal ale trefit prázdnou bránu. To na druhé straně byli Olomoučtí úspěšnější. Martin Cibák nahrál na střed Rostislavu Maroszovi, který puk chvíli podržel a následně ho přihrál do středu pravého kruhu na Romana Ráce , který zvýšil náskok Hanáků na 6:2.

Tři minuty po začátku závěrečné třetiny měl šanci navýšit skóre utkání domácí kapitán Pavel Patera, který ovšem nedokázal vstřelit puk do zcela odkryté boleslavské svatyně. Ve 45. minutě byl za krosček vyloučen Marek Laš a vzápětí šla Olomouc dokonce do tří – za příliš mnoho hráčů na ledě byl potrestán Roman Rác. A Středočeši dvojnásobnou přesilovku využili, když Matěj Stříteský nahrál na levou stranu Michalu Bártovi, jenž z velkého úhlu překonal přesunujícího se Trvaje.

V jednapadesáté minutě využili Bruslaři další přesilovku, kdy byl za držení spoluhráče vyloučen Jan Knotek, a snížili na rozdíl dvou gólů. V závěru utkání se ještě prosadil Pavel Patera, který svým gólem stanovil výsledný stav zápasu na 7:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): Jsme spokojeni s výsledkem, tři body jsou skvělé. Kaňkou je ale pro nás ztráta vedení za stavu 4:0 a poté 6:2. Nevím, čím to bylo způsobeno, jestli nekontrolovaností nebo lehkovážností, ale tohle se nesmí stávat. V první třetině jsme v posledních vteřinách vstřelili úvodní gól, následně jsme měli skvělý vstup do druhé dvacetiminutovky, ale poté jsme si to sami zkomplikovali. Naštěstí se nám ale vedení podařilo udržet a nakonec jsme získali všechny tři body. Oproti minulým utkáním jsme sice vstřelili více branek, ale rozhodně jsme nic zásadního neměnili.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme nenastoupili dobře. Soupeř byl aktivnější, bruslivější, šel si za vítězstvím a tři body si zaslouží. Závěr první dvacetiminutovky byl z naší strany smolný, udělali jsme chybu, kterou soupeř potrestal. Druhá perioda byla zlým snem, Olomouc vstřelila během krátké doby tři góly. I přesto jsme ale zápas nevzdali a podařilo se nám snížit. Soupeř možná trošku znervózněl, ale i tak se u opět podařilo nám utéct. Ve třetí třetině se nám povedlo snížit, ale když jsme se nadechovali, tak soupeř vstřelil další branku.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.