BK MLADA BOLESLAV
23. 1. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Druhá výhra v řadě, Boleslavští porazili i Zlín

40., pátek 23. 1. 2015
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. – Velmi důležitý zápas čekal Mladou Boleslav a Zlín v pátečním podvečeru. Lépe do něj vstoupili domácí posílení o nového obránce Holuba a uzdraveného Hyku. Po opatrnější první třetině se ve druhém dějství přitvrdilo a začaly padat i góly. Konkrétně jich během prostřední části zápasu naskákalo na časomíru rovných pět! Navrch ale měli domácí, kteří ani jednou zápase neprohrávali. Ve třetí třetině zhatil dvougólový náskok Bruslařského klubu zlínský Říčka a Bruslaři se museli poněkud strachovat o výsledek. Závěrečný tlak ale Boleslavští ustáli, a mohou se tak radovat z dalšího tříbodového zisku na domácím ledě.
Ml. Boleslav: M. Růžička – Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Holub, Trška – Látal, Broš, Klimenta – Mikulík, Výborný, Bárta – Pacovský, Kašpařík, Volf – Hyka, Musil, Lenc
Zlín: Kašík – Valenta, Marušák, Žižka, Matějíček, Urbanec, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek, Ondráček – Říčka, Vlach, Holík – Köhler, Leška, Okál – Čech, Šťastný, Kubiš
Branky a nahrávky: 18. Broš (Klimenta, Ovčačík), 24. Bárta (Mikulík), 28. Ovčačík (Látal, Broš), 32. Klimenta (Robar, Ovčačík) – 22. Veselý (Čajánek, Žižka), 26. Žižka (Leška), 52. Říčka (Urbanec, Holík). Rozhodčí: Šindler, Pavlovič – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 410. Střely na branku: 30:37. Zblokované střely: 13:13. Hity: 13:8. Vhazování: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Fotogalerie

Komentář

První větší šanci zápasu si připsali Zlínští, Šťastný poslal kotouč těsně kolem Růžičkovy branky. Jenže ještě zajímavěji vypadal pokus stejného hráče o několik minut déle. To se dostal na modré ke kotouči a odtamtud vyslal dělovku, která rozvlnila boční síť mladoboleslavské branky. Znovu zahrozili hosté. Bedřich Köhler byl sice vel velkém úhlu, ale i tak se musel mít brankář Mladé Boleslavi na pozoru. Na druhé straně střílel navrátilec do sestavy Bruslařů Tomáš Hyka, trefil mantinel za brankou Libora Kašíka. Velká příležitost pro domácí nastala při přesilové hře v desáté minutě. Kapitán Mladé Boleslavi, David Výborný, jenž ve čtvrtek oslavil své čtyřicáté narozeniny, naservíroval kotouč Pavlu Kašpaříkovi, který však nestihl zakončit do Kašíkovy svatyně.

Následně ujel Vlach, který se snažil přepvapit domácího brankáře. Hostující útočník ale přestřelil. Ihned po buly mohl poslat Bruslaře do vedení Tomáš Klimenta, ke kterému když se dostal kotouč, tak okamžitě pálil. Kašík byl i tentokrát pozorný. I nadále pokračovali v tlaku domácí. K Bártovi se dostal puk odrazem od zlínského hráče, i s touto příležitostí si ale poradil zlínský brankář pomocí svých betonů. Další (nevyužitá) tutovka Mladé Boleslavi na sebe nenechala dlouho čekat. Lenc poslal touš na Musila. I proti tomuto útočníkovi Bruslařů si připsal Kašík úspěšný zákrok. Na další akci domácích už ale zkrátka nestačil. K volnému kotouč ve středním pásmu se dostal Michal Broš, na kterého zívala naprosto prázdná "dálnice" až k hostující brance. Pro útočníka Středočechů tak nebyl problém poslat puk po ledě až do branky Zlína.

Do druhé periody vstoupili lépe hosté, kteří si vynutili přesilovou hru. Nejdříve to zkusil dělovkou od modré Matějíček, Martin Růžička ale přikryl kotouč pod svou lapačku. Poté už to ale Zlínským vyšlo. Ve svém brankovišti nechali domácí osamoceného Ondřeje Veselého, který doklepl puk za boleslavského brankáře po výborné přihrávce od Petra Čajánka. Na druhé straně se ke kotouči dostal Milan Mikulík, jenž jej poslal na hůl Michala Bárty. Domácí útočník byl již sice v docela velkém úhlu, ale naprosto přesnou střelou zakončil do rohu Kašíkovy svatyně. Vedení však Středočechům moc dlouho nevydrželo. Bruslaři chybovali v obranném pásmu a hosté toho využili! Tomáš Žižka dostal dobrou přihrávku od Lešky, kterou využil. Puk poslal do horní části branky.

Gólové hody ale pokračovaly i nadále. Ctirad Ovčačík si najel s pukem na modrou, kde se napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Poslal tak Boleslavské znovu do vedení. Na druhé straně mohli opět vyrovnat Berani, Ondráček však trefil tyčku Růžičkovy branky. Netrvalo to dlouho a padla další branka. A znovu do zlínské sítě. Bruslařům stačilo pouhých šest sekund k tomu, aby využili přesilovou hru. Robar nahrával Tomáši Klimentovi, jenž zakončil do prázdné branky hostů. Další slibnou příležitost si vypracoval Milan Mikulík, z otočky trefil ale jen zlínského obránce. Na druhé straně se snažil nadvakrát prosadit Ondráček, jenže Martin Růžička další gól za svými zády nepřipustil. Hosté zahrozili ale znovu! Marušák byl připravený na modré, odkud hned dvakrát během několika sekund střílel, domácí brankář své spoluhráče ale podržel i tentokrát. V závěru ještě skvěle nahrál Klimentovi Broš, jenže prvně jmenovaný trefil tyčku Kašíkovy branky!

Do třetí třetiny doslova vlétl Martin Látal, který se dostal k puku a jel sám na zlínského brankáře. Kašíka ale nakonec nepřekonal. Na druhé straně se zjevil u boleslavského brankáře v zápase velmi aktivní Jiří Ondráček. Bohužel pro Zlín ani tentokrát Růžičku nepřekonal. Do tlaku se dostali i Bruslaři. Robar však od modré neuspěl. Snížit mohli stále slušně hrající Berani. Jenže Leškovu šanci nejprve zneškodnil svými betony Martin Růžička a Zdeněk Okál následně natrefil, smolně pro svůj tým, tyčku.

Přesilová hra, kterou sehráli hosté poměrně slušně, je dostala zpátky do dobrého tempa. Roberta Říčku si Boleslavští v mezikruží moc nepohlídali a zlínský forward mířil přesně. Berani následně zahrozili i vyrovnáním. Ze závaru u Martina Růžičky se však neprosadili. Do tlaku se po nějaké době dostali znovu i Bruslaři. Trončinskému se ale v přesilové hře nepodařilo od modré překonat Kašíka. Ve vlastním oslabení se pak na boleslavského brankáře řítil Filip Čech, domácí obránci si jej ale nakonec ohlídali. Na konci zápasu ještě Berani značně zahrozili, na další branku se však už nezmohli. V důležitém souboji o šest bodů se tedy radovali domácí.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Na obou mužstvech bylo vidět, na jakých pozicích v tabulce se nachází. Nebyl to žádný líbivý hokej, ačkoliv dramatický. I proto jsme hodně rádi, že se nám podařilo získat tři body. Velmi důležitý byl třetí gól a také skutečnost, že jsme relativně rychle dokázali vstřelit ještě ten čtvrtý. Tehdy se lámalo utkání. A jestli jsme zpátky v oboji o první desítku? Těžko říct. Teď po dvou zápasech to nějak vypadá, po dalších dvou to může vypadat zase úplně jinak. Rozhodně se té myšlenky nevzdáváme, ta možnost tu je, a dokud tu bude, tak za ní půjdeme se vším všudy.

Juraj Jurík (PSG Zlín): Podle mého to bylo vyrovnané utkání. Asi důležitý zlom v zápase nastal za stavu 2:2, kdy nám domácí v následujících přesilovkách odskočili na 4:2. Šli do trháku a pro nás už pak bylo ve třetí třetině obtížné utkání nějak zvrátit. I když jsme se samozřejmě snažili, po brance na 4:3 jsme trošku ožili. Věřili jsme, že bychom mohli ještě vyrovnat, ale nakonec se nestalo. V utkání jsme bohužel udělali spoustu chyb, které domácí dokázali trestat, a proto zvítězili.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.