BK MLADA BOLESLAV
30. 1. 2015 Jitka Čechová, Redakce

Série výher přerušena, Bruslaři prohráli v Litvínově

43., pátek 30. 1. 2015
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Jednu čtyřzápasovou vítěznou sérii už letos Boleslavští zvládli. A i tentokrát zůstane u počtu čtyř, neboť pátou výhru Bruslaři ukořistit nedokázali. V rámci 43. kola prohráli na ledě tabulkově druhého Litvínova, který šel do vedení už v první třetině a svůj náskok postupně navyšoval až na 3:0. Až teprve v 50. minutě se podařilo Bruslařům snížit, jedinou jejich trefu zaznamenal obránce Peter Trška.
Litvínov: Francouz – Kubát, Gula, Pavelka, Pavlík, Chaloupka, Štindl – Lukeš, Hübl, Jánský – Ručinský, Hanzl, Petružálek – Trávníček, Gerhát, Martynek – Jurčík, Šrámek, Majdan
Ml. Boleslav: Růžička – Hruška, Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška – Látal, Broš, Pabiška – Jarůšek, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Volf – Hyka, Musil, Lenc
Branky a nahrávky: 14. Lukeš (Kubát, Jánský), 25. Lukeš (Jánský, Pavlík), 29. Ručinský (Petružálek) – 50. Trška. Rozhodčí: Šindler, Úlehla – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4671. Střely na branku: 32:34. Blokované střely: 14:7. Hity: 6:9. Vhazování: 30:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Komentář

Oba celky zahájily utkání s chutí. Hosté hráli vyrovnanou partii, v úvodu utkání byli dokonce častěji návštěvou ve svém útočném pásmu a už v první minutě vyzkoušel Francouze Jarůšek. Litvínovští přidali. Hübl mířil k tyči, kde číhala připravená lapačka gólmana. Při rychlém protiútoku ve stejném střídání mu smolně utekl puk z hole. Lukeš byl prvním vyloučeným v zápase a Trška po něm druhým. Verváci se nejprve ubránili ale pak se ve výhodě nemohli usadit v pásmu. Až Hanzlova šance volala po gólu. Dočkal se jej tečující František Lukeš, vybídkou byla Kubátova rána od modré. Krátce poté nedovoleně bránil Pavlík a Jarůšek z dorážky trefil po ledě boční konstrukci branky. Před Francouze projel také Hyka, ale pak snaživé hosty zbrzdilo dvojí vyloučení, Pabišky a Kašpaříka. Krušnohorcům nabídla 61 vteřin přesilovky pět na tři.

Byla dělená přestávkou a zvýšení stavu nepřinesla. Druhá část však patřila domácím a zaslouženě se pojištění náskoku dočkali. Musilovo podražení zůstalo bez odezvy, František Lukeš však Růžičku prostřelil. Pak byl žlutých plný led, přehrávali soupeře pohybem i kombinací a ukázková akce Petružálka se zakončujícím Martinem Ručinským přinesla třetí gól. Ukázkově sehraná akce dva na jednoho. Individuálním průnikem se blýskl také Pavlík. Čtvrtý gól měl na holi z otočky Trávníček, hosté zase toužili po korekci po Jurčíkově zdržování hry a vyloučení. Ale do přestávky zůstal stav velmi příznivý pro Vervu.

Dokážeme ještě zápas zdramatizovat? Ptal se po pauze hlouček boleslavských fanoušků s bubnem. Stalo se deset minut před koncem zásluhou Petera Tršky, který se trefil přes obránce Pavelku přesně k tyči. V závěru měl na holi hattrick po brejku s Jánským, ale neuspěl. Hosté dřeli až do konce, ale Litvínov jim na čele s pozorným Francouzem další snížení už nedovolil. Naopak, zvýšit mohl před Lukešem i Jánský. Bruslaři bojující o "desítku" tak popáté v řadě za sebou už neuspěli. Vyhrála Verva a udržela si tím na druhém místě sedmibodový náskok na své pronásledovatele.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (HC Verva Litvínov): Měli jsme velký respekt k soupeři, který měl výborné výsledky. Porazili Spartu, vyhráli v Pardubicích, takže jsme k utkání přistupovali zodpovědně. V první třetině hrál soupeř výborně, podržel nás Pavel Francouz a se štěstím jsme vedli. Druhá část byla lepší, dali jsme dvě branky. Ve třetí třetině jsme moc brzy začali hrát údržbu, ale opět díky brankáři jsme to zvládli. Výkon ve třetí třetině nebyl vůbec dobrý, ale jsme rádi za tři body, protože to bylo těžké utkání.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že jedeme na led, kde se Litvínovu v letošní sezóně extrémně daří. Připravovali jsme se na přesilové hry a oslabení a paradoxně, jsme inkasovali všechny branky při hře pět na pět. Ubránili jsme přesilovou hru soupeře pět na tři. Začátek utkání byl vyrovnaný. Zkusili jsme být aktivnější, bohužel jsme neproměnili šance. Hned v první minutě jsme měli jednu solidní, ale nedali jsme a pak jsme byli potrestáni. Rozhodl třetí gól, když jedou Petružálek a Ručinský sami na jednoho obránce, tak se většinou nemýlí. Po druhé třetině jsme si řekli, že to ještě vyzkoušíme, ale soupeř si výsledek pohlídal a zaslouženě vyhrál.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.