BK MLADA BOLESLAV
1. 2. 2015 | Jitka Čechová

Přetahovanou s Plzní utnuli Bruslaři ve třetí třetině a vyhráli 6:3!

44., neděle 1. 2. 2015
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – V zápase mezi Mladou Boleslaví a Plzní se to přelévalo z jedné strany na druhou. Šance i branky. Nejprve šli do vedení Bruslaři, na gól Látala ale hosté odpověděli trefami Simona a Schleisse. Přišel další obrat, tentokrát poslaly Středočechy do vedení trefy Robara a Klimenty. Ještě do konce druhé třetiny ale Plzeňští vyrovnali a to díky Jeřábkovi. Rozřešení padlo až ve třetí části, ve které se dvakrát prosadil Mikulík a jednou Pabiška, což Západočechy dokonce dohnalo ke střídání brankářů. Svěřencům trenérů Výborného a Jelínka se tak na čtvrtý pokus podařilo Plzeň porazit.
Ml. Boleslav: Růžička M. – Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Volf
Plzeň: Machovský (49. Mensator) – Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík, Marcel – Sýkora, Simon, Johnson – Indrák, Bližňák, Schleiss – Beran, Lev, Kubalík – Balej, Sýkora, Hollweg – Culek
Branky a nahrávky: 12. Látal (Ovčačík, Robar), 27. Robar (Klimenta, Ovčačík), 32. Klimenta (Broš, Látal), 43. Mikulík (Kočí), 48. Mikulík, 49. Pabiška (Jarůšek) – 16. Simon (Mozík), 19. Schleiss (Simon), 40. Jeřábek (Simon, Kadlec). Rozhodčí: Lacina, Polák – Frodl, Charvát. Vyloučení: 9:11, navíc Lenc (MBL) a Johnson (PLZ) oba 10 min. OT za hrubost. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4080. Střely na branku: 40:31. Blokované střely: 8:14. Hity: 15:11. Vhazování: 43:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 6:3.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští hokejisté předváděli v prvních minutách úvodu zápasu aktivnější, byť ale pořád relativně opatrnou, hru. Do samostatného úniku posílal Lence Trška, jenže boleslavský útočník nezachytil přihrávku. Ex-plzeňský Kašpařík zase svůj bývalý tým a především jeho gólmana potrápil dorážkou na brankovišti. Ve čtvrté minutě poprvé výraznějším způsobem zahrozili hosté, Johnsona Růžička vychytal vleže, ani nevěděl jak. První přesilovku hráli Bruslaři, a ačkoliv si v ní několik šancí připsali, nutno dodat, že se směrem dopředu v oslabení činili i hosté, a tak dvě minuty nevyzněly pro Středočechy úplně lichotivě.

Takřka vzápětí si oba celky role prohodily a to včetně celkového obrazu hry – ani Plzeňští toho tudíž v početní převaze mnoho nepředvedli. Branka ale přeci jen padla a přeci jen v početní výhodě. Ve 12. minutě unikl po křídle boleslavský Martin Látal a ačkoliv si Machovský s největší pravděpodobností na kotouč sáhl, za záda mu nakonec propadl. V závěru první periody ale měli rozhodně větší radost hráči Plzně, poněkud kontroverzní brankou vyrovnal Dominik Simon a pouhých 75 sekund před zazněním sirény pak skóre otočil Jan Schleiss.

Rozhněvaná Mladá Boleslav vstoupila i do druhé třetiny o chlup lépe, Západočeši s ní ale rychle srovnali krok. Tím spíš když faulem Kočího přišli k přesilové hře. Proti největší šanci Johnsona ale Růžička vytáhl ukázkový zákrok lapačkou a nekapituloval ani v jiných momentech. Už za zase klasického počtu hráčů na ledě mohl srovnat Kašpařík, ale jeho dělovka orazítkovala jen horní tyčku Machovského branky. Agilní Bruslaři se ale přeci jen zaradovali o něco později v přesilovce, kde vše v cestě propálil Mitja Robar až od modré čáry.

A domácí se radovali i z opětovného vedení. Dorážka Mikulíka v pádu se sice ještě neujala, únik dvou proti jednomu v podání Broše a Tomáše Klimenty, který po přihrávce od kolegy dával do prázdné branky, ale byla jako z učebnice. Zářez si mohl o něco později připsat i sám Broš, před odkrytou klecí ale zvolil ještě raději přihrávku. Druhou třetinu nicméně stejně jako tu první nakonec uzavírali hosté, o srovnání se tentokrát ze strany Plzně postaral Jakub Jeřábek.

Jenže vedoucí pozici si Středočeši vzali poměrně rychle zpátky, už ve 43. minutě se pohotovou střelou z mezikruží prosadil Milan Mikulík. Po jeho gólu se i nadále hrálo spíše v pásmu Plzně. V případě Musila se Machovský v poslední chvilce přilepil na tyčku, pokus Lence zase proletěl těsně nad horní tyčkou odkryté branky. Jenže pak se objevil znovu Mikulík a přišel další tvrdý direkt pro soupeře, který jen o minutu a půl umocnil ještě Lukáš Pabiška.

Po šestém gólu Boleslavi si šokovaní hosté vybrali oddechový čas a také vystřídali brankáře, Machovského nahradil Lukáš Mensator. Ani on to neměl mezi třemi tyčemi vůbec jednoduché, domácí ale opakovaně usedli na trestnou lavici, a tak jejich tlak přeci jen opadl. Závěr posledního dějství tak okořenila především bitka mezi mladoboleslavským Lencem a plzeňským Johnsonem. Domácí útočník sice souboj jednoznačně prohrál, i tak ale sklidil potlesk publika.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Plzeň je pro nás takový „pech soupeř“. Nechali jsme jí už devět bodů, takhle špatnou bilanci máme už jen s Třincem. Takže krom logického důvodu, že potřebujeme body, byla i tohle jistá motivace. Jsem rád, že jsme to zvládli. Jedinou kaňkou je zranění Hyky, museli jsme potom hrát na deset útočníků a tak nějak různě to motat. Ale vyšlo nám to, góly nám tam napadaly. Hráči zaslouží poděkování za celý zápas, speciálně potom za třetí třetinu, ve které jsme byli lepší z hlediska agresivity a touhy po vítězství. Za tři body jsme rádi i proto, že nás díky nim čeká o něco klidnější pauza.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Nepředvedli jsme moc dobrý výkon. Nedala se nám upřít snaha, ale dostali jsme minimálně dva laciné góly. Měli jsme strašně špatné přesilové hry a naopak v oslabeních inkasovali. Přes to všechno to po dvou třetinách bylo 3:3 a my jsme alespoň na jeden bod mysleli. Ve třetí části jsme ale byli vyvedeni z omylu. Sice jsme ubránili oslabení, ale pak jsme dostali další laciný gól. Boleslav měla větší hlad po vítězství a zaslouženě vyhrála.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.