BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2015 | Daniel Kot, Jitka Čechová, Daniel Kot

Bez zaváhání! Bruslaři nedali Karlovarským šanci!

45. (TV), středa 11. 2. 2015
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Precizní, soustředěný a hlavně vyrovnaný a trpělivý výkon na ledě Karlových Varů vynesl mladoboleslavským hokejistům důležité tři body. Středočeši vsítili v každé třetině po jednom gólu, ta první střelecky patřila Martinu Látalovi, druhá Matěji Stříteskému a třetí Richardu Jarůškovi. Domácí celek nedokázal kontrovat ani jednou. Svěřencům trenérů Výborného a Jelínka se tímto podařilo navázat na úspěchy z doby před poslední reprezentační přestávkou. Bruslaři tak stále stíhají Vítkovice, Plzeň i Zlín. Na druhou stranu se je ale snaží dohnat jedenáctý Liberec.
K. Vary: Závorka – Sičák, Harant, Bičánek, Dvořák, Redlihs, Šmach, J. Tomeček – Koblasa, Duda, Bartek – Vachovec, Balán, D. Hruška – Pšurný, Skuhravý, Bahenský – Micka, Zadražil, V. Tomeček
Ml. Boleslav: Růžička M. – Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, Čermák – Látal, Broš, Klimenta – Bárta, Výborný, Jarůšek – Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Pacovský
Branky a nahrávky: 4. Látal (Ovčačík, Klimenta), 24. Stříteský (Klimenta), 49. Jarůšek (Výborný, Bárta). Rozhodčí: Šír, Mikula – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1902. Střely na branku: 15:43. Blokované střely: 3:6. Hity: 13:12. Vhazování: 33:46. Radegast index: 14:29. Průběh utkání: 0:3.

Fotogalerie

Komentář

Zpočátku držela puk Energie a zhruba po minutě se dostal k pěknému pokusu David Hruška. Bičánek ho vysunul ve středním pásmu a před ním se objevila volná cesta po pravém křídle, první pokus o otevření skóre utkání, v jeho podání z prostoru pro vhazování, však úspěšný nebyl. Poté měli šanci také hosté, ale Závorka jejich pokus také zlikvidoval. Po odpískání zůstal stát před brankou Lenc, jehož zbytečně a velmi důrazně atakovali Duda s Bičánkem. První jmenovaný odnesl svůj atak soupeře trestem. Přesilová hra se Bruslařům vyvedla skvěle. Ovčačík střílel od modré a puk Závorkovi vypadl. Skvěle se před brankou zorientoval projíždějící Tomáš Klimenta a namísto zbrklé bekhendové dorážky, volil zpětnou přihrávku na Martina Látala, který ještě udělal kličku ležícímu brankáři a bekhendem puk zasunul pod Závorkovou paží do branky. Chvíli na to hráli početní výhodu i domácí, ale ti se v přesilové hře spíše trápili a téměř nic nevymysleli. Poté se dlouhou dobu hrál hokej bez větších šancí. Přibližně asi až tak po deseti minutách se po skrumáži v mezikruží dostal do dobré palebné pozici v kruhu Vladimír Sičák, ale Růžička na jeho pokus dobře viděl a dokázal ho zlikvidovat vyrážečkou. A to byla poslední větší šance, kterou KV Arena v první třetině spatřila.

Zhruba po dvou minutách zachytil ve středním pásmu nepřesnou rozehrávku domácích Klimenta, který přešel přes modrou a tvrdě vystřelil. Byl při tom však faulován a nabídl tak svému týmu početní výhodu. V té si karlovarští špatně poradili se střídáním a po hře v pěti byli znovu vyloučeni a hosté hráli v pěti proti třem. To už Boleslavi stačilo. Klimenta namazal na modré Matěji Stříteskému, který razantní střelou překonal vše, co mu stálo v cestě. Sotva se domácí vrátili do plného počtu, na trestnou lavici už odcházel zase Skuhravý, ale podruhé už Středočeši v krátkém sledu početní výhody nevyužili. Po uplynulé polovině utkání se v individuální akci ukázal Lenc, který se promíchal až do předbrankového prostoru, ale přízemní střelou Závorku nepřekvapil. Dále se dlouho hrálo opět velmi vyrovnaně, až v závěru třetiny zvýšila svou aktivitu a zlepšila pohyb Mladá Boleslav. Ale byl to jen chvilkový nátlak. Víc už druhé dějství nenabídlo.

Jako první zahrozil soupeři ve třetí periodě domácí útočník Václav Skuhravý. Ten se v rychlém protiútoku dostal do dobré pozice v prostoru pro vhazování, střela byla velmi povedená, ale Růžička předvedl skvělý postřeh. V polovině druhé třetiny zachytil ve střední třetině, po chybné přihrávce kapitána Dudy, kotouč Výborný a společně s Richardem Jarůškem se dostali do přečíslení. Výborný skvěle přihrál spoluhráči přesně na hůl, ale ten netrefil branku. Avšak domácí chybně střídali v nevhodnou chvíli, Výborný se dostal k puku a z otočky přihrával před branku na osamoceného Richarda Jarůška, který střelou z první tentokrát Závorku snadno překonal. V dalším útoku hostů se představil Pacovský, který obral Zadražila o puk a ujížděl sám na brankáře, ale Závorku nepřekonal ani nadvakrát. Čas se domácím krátil velmi rychle, ale ti stále bojovali, alespoň o čestnou branku. Pět minut před koncem dali defenzivě soupeře zabrat Duda, Bartek a Balán. Jejich chvilková převaha však první branku Západočechům nedopřála. To už bylo však v závěrečné třetině vše. Tři body tak putují do Mladé Boleslavi a domácím se předkolo play-off pomalu, ale jistě vzdálilo.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): V zápase nebylo z naší strany skoro nic. Jen zbytečné fauly a negativní emoce. Po reprezentační přestávce se nám vstup nepodařil a utkání jsme zcela nezvládli. Opět jsme nevstřelili ani branku. Tahali jsme za kratší konec, hůře jsme bruslili a můžeme doufat, že v příštím utkání se to zlepší.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Obě mužstva se nachází ve specifických situacích, takže ten zápas měl určitý náboj. Trpěla tím však kvalita, žádný úžasný hokej na koukání to nebyl. My jsme každopádně šťastní, že bereme tři body. Nikdo nikdy neví, co se s týmy stane po pauze. Před ní jsme byli celkem dobře rozjetí, ale každý ví, že přestávka někoho může nakopnout a jiného vyvést z rovnováhy. Rovněž nás velmi těší, že se nám poprvé v sezóně podařilo uhrát zápas s nulou.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.