BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Mladoboleslavští hokejisté podlehli ve vyrovnané bitvě Hradci

47., neděle 15. 2. 2015
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – V neděli se v Mladé Boleslavi střetly dva týmy s aktuálně velmi dobrou formou. Mladoboleslavští byli zpočátku o něco aktivnějším týmem, ale byli to Hradečtí, kteří se dostali do vedení v závěru první periody zásluhou přesně mířené rány Deje. Domácím se podařilo vyrovnat zásluhou Ovčačíka na začátku druhé periody. Následně se hrála vyrovnaná partie se šancemi na obou stranách. Necelých pět minut před koncem ale zchladil ŠKOENERGO Arénu gól Čápa, který se prosadil od modré. Boleslavští se poté ještě snažili, ale na Mountfield již nevyzráli. Po výhře nad Třincem tedy v neděli nebodovali.
Ml. Boleslav: M. Růžička – Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, Čermák – Klimenta, Musil, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Pacovský
Hr. Králové: Kacetl – Dietz, Jank, Čáp, Plašil, Pláněk, Piegl – Skokan, Knotek, Šimánek – Dej, Kukumberg, Vantuch – Švagrovský, Tvrdík, Červený – Valcourt, Troliga, Beránek
Branky a nahrávky: 24. Ovčačík (Robar, Klimenta) – 19. Dej (Čáp), 56. Čáp. Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4150. Střely na branku: 26:26. Zblokované střely: 7:5. Hity: 20:8. Vhazování: 35:32. Radegast index: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Zápas začali aktivněji domácí Bruslaři, v první větší šanci se octl Milan Mikulík, jenž objel hostující branku a snažil se poslat kotouč k levé tyči, to se mu také málem povedlo. Chybělo totiž jen velmi málo k tomu, aby překonal Kacetla. Mezi kruhy se na druhé straně zjevil nikým nehlídaný Lukáš Vantuch a jen tak tak, že neposlal svůj tým do vedení. O chvilku později zahrozili opět Hradečtí, kteří měli ve ŠKOENERGO hodně svých příznivců, jež byli slyšet. Kukumberg to zkusil z úhlu hned nadvakrát, jenže Boleslavští se štěstím odolali.

Začátek druhé půle první třetiny už nebyl tak pohledný jako úvod zápasu. Často se bojovalo ve středním pásmu, a tak když od modré vystřelil Jarůšek a jen těsně minul hradeckou branku, diváci začali překvapeně tleskat. Další pohledná příležitost ke skórování přišla opět z hole mladoboleslavských hokejistů. Dominik Pacovský si najel do mezikruží, odkud nebezpečně vystřelil. Jistý Kacetl však bez problémů přerušil hru. Na druhé straně kluziště stál před brankou Dávid Skokan, jemuž se ale nepovedlo překvapit Martina Růžičku v mladoboleslavské brance. V následně přesilové hře mohl dorážet ze závaru u Kacetlovy branky Kašpařík, nedostalu se mu však příliš potřebného prostoru. Možnost zahrát si v početní výhodě dostal také Mountfield, Plášilova slibná dorážka z blízka se ale neujala. Jen co stačil hlasatel oznámit konec Ovčačíkova trestu, napřáhl se na modré Rastislav Dej, jehož přesně mířená střela od modré zapadla až do levého rohu Růžičkovy branky. V první třetině tak zvítězili Hradečtí.

I prostřední vějství začali lépe Mladoboleslavští. Pacovský byl sám v brankovišti, ale nedokázal prostřelit Ondřeje Kacetla. V následné přesilovce zkoušel uspět z blízka Pavel Musil, jemu se ale také ještě nezadařilo. Ujal se až střelecký pokus z hole Ctirada Ovčačíka, který povedeně tečoval střelu od modré čáry. Na druhé straně to zkusil dělovkou od modré René Piegl, jehož vychytal jen těsně špičkou betonu Martin Růžička. Po vyrovnávacím gólu Mladé Boleslavi nabrala hra trochu vyšší spád. Hrálo se hodně nahoru dolů se šancemi na obou stranách kluziště. Od modré střílel hradecký obránce Pláněk a Martin Růžička měl hned co na práci.

Z trochu větší dálky to zkusil i Jank, Růžička si ale připsal další úspěšný zákrok. Po sérii zmatků Bruslařského klubu ve středním pásmu ujel podél pravého mantinelu David Švagrovský. Mladoboleslavský brankář si jej ale pohlídal a hostující útočník už byl také ve velkém úhlu a neměl příliš jednoduchou pozici. Slibně vypadala i šance Vantucha po nejistém zákroku Martina Růžičky. Hostující hráč s číslem 97 na svých zádech ale nedopravil kotouč do prázdné branky. Hradec si následně vysloužil i možnost přesilové hry, jenže ta se mu příliš nezdařila. Nejdříve ujel až ke Kacetlovi Mikulík a ještě jej notně potrápil. Následně Bruslaři hned několikrát vyhodili. Boleslavští si následně zahráli také přesilovku. Od pravé tyče to zkusil Klimenta, jenže kotouč do branky Mountfieldu nezapadl. I po skončení početní výhody byli domácí aktivní v útočné třetině. Například Kašpařík byl nikým nehlídaný před brankou, ale ani jemu nebylo dopřáno, aby svůj tým poslal do vedení. To stejné platilo i Pabiškovi, který poslal puk brankovištěm, nenašel se však nikdo, kdo by jej usměrnil.

I hned od začátku třetího dějství na sebe oba týmy vlétly. Boleslavští několikrát zahrozili. Například Ovčačík na modré. Nenašel se ale nikdo, kdo by před brankou jeho střelu ztečoval do hradecké sítě. I Východočeši potrápili Mladou Boleslav v předbrankovém prostoru. Švagrovský byl připravený u levé tyčky, ale jeho následný pokus o zakončení mu nevyšel. Nebezpečný byl Jiří Šimánek na modré, když vyslal na Martina Růžičku dělovku. Domácí brankář nakonec lapil i toto.

V posledních deseti minutách už si oba týmy hlídaly zejména to, aby neinkasovaly. A tak se činili hlavně obránci. Skvělou práci v útočném pásmu odvedl mladoboleslavský Richard Jarůšek. Domácí útočník se dostal k brance a vystřelil z velkého úhlu. To se mu nejdříve nevyvedlo podle představ, jenže nic nevzdal a zpoza branky to zkusil ještě jednou. Ani napodruhé nepropasoval puk mezi tři tyče. Následovala šarvátka v hradeckém brankovišti. Přes několik hostujících hráčů se následně prodral Martin Látal, po jehož střeleckém pokusu Kacetl přerušil hru. Byli to však Královéhradečtí, kteří si vzali zpět své vedení. Zdeněk Čáp to zkusil od modré a jeho střela propadla až za záda nešťastného Martina Růžičky. V obrovské šanci se po vybraném oddechovém času Bruslařského klubu zjevil Martin Látal, který trestuhodně nedokázal propasovat puk mezi Kecetlovými betony. Mladá Boleslav následně zkusila hru bez brankáře, ale ta jí nevyšla, a tak domácí prohráli, hosté si naopak upevnili pozici do play–off.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, jak soupeř hraje, ale přesto jsme nedokázali přijít na nějaký lepší recept, jak na něj. Nevypracovali jsme si žádné velké gólové šance, ačkoliv si myslím, že pohybem jsme Hradci dělali problémy. Bohužel do prostoru před brankou jsme se tlačili těžko. V průběhu zápasu odstoupili Výborný s Mikulíkem, od začátku chyběl Broš. To není výmluva, ale faktem je, že se nám do třetí třetiny rozpadla hra, čehož hosté dokázali využít. Každopádně si ale myslím, že nějaké to dělení bodů klidně být mohlo. Takový je hokej, soupeř by ke konci lepší a měl víc ze hry. Co se zranění Výborného týče, tak se v tuto chvíli můžeme jen dohadovat. Jsou tam nějaké problémy s ramenem, víc ale budeme vědět až v následujících dnech.

Peter Draisaitl (Mountfield HK): Jeli jsme do Boleslavi s vědomím, že domácí hrají poslední týdny výborně, a že budeme potřebovat stabilní výkon hlavně v obraně. Myslím, že se nám to podařilo, po celých 60 minut jsme měli relativně dobrou kontrolu nad zápasem. Tu ale měli i domácí, dlouho to bylo 1:1 a uznávám, že to možná měla být remíza. My jsme každopádně dokázali přidat jednu povedenou akci navíc, byť v tom bylo i hodně štěstí. Za tři body jsme velmi rádi.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.