BK MLADA BOLESLAV
20. 2. 2015 | Jakub Slunečko, Jitka Čechová, Jakub Slunečko

Čtyři trefy a čisté konto! Boleslav si poradila se Slavií a dál bojuje

48., pátek 20. 2. 2015
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a – Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v rámci 48. kola Slavii 4:0! Všichni přitom napjatě čekali, jestli Pražané potvrdí předchozí výhru nad Třincem nebo naopak skutečnost, že jsou beznadějně poslední. Svěřenci trenérů Výborného a Jelínka nic nepodcenili a celým zápasem prošli velmi zodpovědně. A pokud už se nějaká ta chyba objevila, týmovým výkonem dokázali jakékoliv její následky včas zažehnat. Hned třikrát se přitom Bruslaři prosadili v přesilových hrách (Látal, Výborný a Musil) a jednou dokonce ve vlastním oslabení (Pacovský, po jehož brance Slavia střídala gólmany). Ostatní výsledky sice Středočechům do karet úplně nenahrály, neboť zvítězily i celky pohybující se kolem nich, pro Mladou Boleslav je ale podstatné, že pořád platí jeden zásadní fakt – všechno má zcela ve svých rukou.
Slavia: Furch (49. Svoboda) – Šenkeřík, Valach, Štich, Novák, Šulc, A. Růžička, Krejčí – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, Vas, Stránský – T. Doležal, Sklenář, M. Čermák – Veselý, Vrdlovec, Andres
Ml. Boleslav: Růžička M. – Ovčačík, Stříteský, Kočí, Robar, Holub, Trška, Čermák – Klimenta, Musil, Látal – Bárta, Výborný, Jarůšek – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Pacovský
Branky a nahrávky: 8. Látal (Robar), 19. Výborný (Trška, Stříteský), 37. Musil (Ovčačík, Látal), 49. Pacovský (Lenc). Rozhodčí: Lacina, Polák – Charvát, Zavřel. Vyloučení: 7:10, navíc Stránský (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4726. Střely na branku: 40:35. Hity: 14:8. Vhazování: 39:27. Radegast index: 41:36. Průběh utkání: 0:4.

Komentář

Proti sešívaným se v dresu Boleslavi postavil i bývalý slávista Holub a byl to on se svými spoluhráči, kdo v úvodních minutách určoval tempo hry. Hosté se lehce dostávali přes slávistickou obranu a Furch musel předvést několik těžších zákroků. Z tlaku vytěžila Boleslav i první přesilovku, v té se ale domácí poměrně snadno ubránili.

Pár minut nato ale dostal Šenkeřík čtyřminutový trest a Boleslav potřebovala jenom pár sekund, aby přesilovku využila. Po spršce střel na Furcha uklidil puk do sítě Martin Látal. Sešívaní pak následně přežili další těžké chvilky, kdy pokračovala boleslavská přesilovka.

Další branku ve své kleci ale domácí nepřipustili a během pár minut se obraz hry naprosto převrátil. Na trestnou si totiž šel tentokrát sednout hostující hráč a byl z toho řádný průvan před Růžičkou. Slávisté ale řadu vyložených příležitostí nedokázali usměrnit do sítě, když v té největší Bednář trefil pouze tyč.

První třetinu plnou vyloučení zakončili dalším trestem tentokrát slávisté. A znovu uběhlo jenom pár sekund, když v 19. minutě přesilovku využil kapitán hostů David Výborný. Domácí se ve druhé třetině dlouho marně snažili dostat zpátky do zápasu, Boleslav byla totiž v obraně bezchybná.

Sešívaným v polovině utkání dost zatrnulo když se po střetu se soupeřem z ledu dlouho nezvedal brankář Furch, domácí jednička ale naštěstí mohla v utkání po pár minutách pokračovat. Další naděje vzbudily v domácím publiku dvě za sebou jdoucí slávistické přesilovky, v nichž ale gólový potenciál všech nebezpečných střel smazal hostující gólman Růžička.

A tak domácím návod k využití přesilovky ukázali opět hosté. Ovčačík nahodil od modré a před Furchem puk efektivně usměrnil Pavel Musil, který tak zvyšoval už na 3:0 pro Boleslav. Slávisté následně zkusili na začátku poslední části zápas zdramatizovat, do žádné větší příležitosti se ale nedostali.

A ještě hůře bylo ve 49. minutě, kdy ve slávistické přesilovce ujel Dominik Pacovský a Furch po další brance ve své kleci přenechal místo Svobodovi. Sešívaní měli k dispozici celkem 10 přesilovek, nebyli ale schopní vstřelit jedinou branku. Hosté tak v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Raději bych jako soupeř zápas zhodnotil, že jsme nehráli dobře, ale udělali jsme body a dali góly. Na druhou stranu se mi hodnotí dobře výkon mužstva. Ačkoliv výsledek tomu neodpovídá, tak jsme zápas odehráli se ctí. Není to ale jen o štěstí, ale o tom, že si kluci musí začít věřit a pracovat na tom. Potřebujeme dávat góly, abychom se dostali do nějakého klidu a byli jsme schopni zúročit nadřenou hru. Myslím si ale, že mančaft zápas odmakal a odehrál ho, jak nejlíp mohl.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Jeli jsme sem s tím, že chceme nějaký ten bod. S výsledkem jsme velice spokojení, ale s předvedenou hrou jsme naopak velice zklamaní. Stav neodpovídá průběhu hry, kdybychom neměli v bráně famózního Růžičku, tak to mohlo být všechno úplně jinak. Jsou zápasy, kdy mužstvo vyhraje a nechválí se. My jsme utrpěli vítězství.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.