BK MLADA BOLESLAV
22. 2. 2015 | David Bohata

Boleslav pokračuje v jízdě do předkola play-off, porazila Olomouc

49., neděle 22. 2. 2015
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Veledůležitý zápas a dá se říci povinné vítezství představoval souboj s Olomoucí. Ta se i přes rychlý boleslavský nástup držela až do třetí třetiny, ve které však domácí rozhodli o svých 3 bodech a znovu tak zvýšili naděje na předkolo play-off.
Ml. Boleslav: Růžička – Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Trška, Holub, Čermák – Látal, Musil, Klimenta – Jarůšek, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Pacovský, Lenc
Olomouc: Vošvrda – Vyrůbalík, Rašner, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Houdek, Nesvadba – Laš, Knotek, Buc – Matai, Herman, Rachůnek – Řípa, Patera, Zuzin – Dlouhý, Marosz, Kucharczyk.
Branky a nahrávky: 1. Musil (TS), 3. Pacovský (Kočí, Lenc), 6. Robar (Musil, Látal), 24. Látal (Musil), 41. Stříteský (Výborný, Klimenta), 55. Pacovský (Stříteský, Výborný) – 9. Ondrušek (Škůrek), 29. Dlouhý (Marosz, Ondrušek), 35. Patera (Vyrůbalík, Zuzin). Rozhodčí: Lacina, Šindler – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Tomáš Houdek (OLO) 10 minut OT Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3940. Střely na branku: 34:27. Zblokované střely: 5:12. Hity: 21:20. Vhazování: 29.29 Radegast index: 37:39. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 6:3.

Fotogalerie

Komentář

Divoký začátek

Dění v boleslavské “plechárně” začalo pěkně zostra. Bohorovná obrana domácích zapomněla na Buce, který však svůj průnik po pravé straně nezakončil přesně. Takřka okamžitě byl na druhé straně vyslán na zteč Pavel Musil a jelikož mu bylo olomouckým obráncem znemožněno plnohodnotné zakončení, mladý centr první boleslavské formace se rozjel k trestnému střílení. A počínal si mazácky – naznačil blafák a zasunul puk mezi betony zkoprnělého Vošvrdy. To všechno se stihlo odehrát v první minutě zápasu.

Jen 92 skund uplynulo a bylo to 2:0. Další dlouhá přihrávka našla na modré Dominika Pacovského, jenž skákavý puk zpracoval akorát včas, aby zakončil mezi nohy urostlého brankáře, který znovu nestačil včas složit své dlouhé nohy na led. Středočeši se dále tlačili do útoku. Olomouc si musela pomoci faulem.

Přesilovou hru proměnil tečovanou střelou Mitja Robar. Tribuna domácích příznivců v tu dobu provolávala “dejte jim desítku”. Jenže chyba lávky; Jiří Ondrušek v početní výhodě prostřelil Růžičku, jenž měl zřejmě zakryté zorné pole. V další přesilovce mohl snížit Rachůnek, jenže jeho dorážka z bezprostřední blízkosti byla dosti nepřesná.

Olomouc zpátky v sedle

Ve 24. minutě Musil s Látalem napsali kapitolu do hokejové učebnice s názvem “protiútok”. Martin Látal získal puk, nastartoval Musila, který mu po průniku do pásma namazal zpátky a po precizním bekhendovém blafáku to bylo 4:1. Hala se jako lusknutím prstů propadla do ticha po brance Radka Dlouhého. Brankář Růžička jako by čekal intenzivnější zakončení a tak ho překvapila slabá, navrátivším obráncem Boleslavi pokažená střela.

Velikou šanci spálil v oslabení Lenc. Postupoval 2 na 1 s Davidem Výborným, jemuž nepřesně vracel puk místo toho, aby střílel. Hanáci si nedokázali vypracovat šance, jenže z vody uvařili třetí chod zápasového menu, když Pavel Patera dokázal ze vzduchu přesně usměrnit střelu od modré.

Hosté působili rázem svěžejším dojmem, ztráceli jen o jeden gól. I proto důležitým milníkem zdála se býti přesilová hra 5 na 3, kterou Bruslařský klub načal ve třetí periodě.

Drama se nekonalo

Po krátké kombinaci zužitkoval přesilovku Matěj Stříteský. V pokračující výhodě proti 4 napálil tyč Ctirad Ovčačík.

Hra se poněkud uklidnila, ubylo střel a bojovalo se ve středním pásmu. Tam se Ovčačík mimo rámec pravidel srazil s Vyrůbalíkem, přičemž sám musel odejít z ledu za asistence lékaře a kustoda.

Ojedinělou gólovou příležitost měl Látal, který byl posledním z trojice hráčů, kteří se pokoušeli propasírovat kotouč za rozhozeného Vošvrdu. Tento záblesk za sebou přinesl hrom. Dominik Pacovský měl mezi kruhy čas zamířit k tyči a bylo to 6:3. Zbytek zápasu mohli Mladoboleslavští dohrát v klidu a vychutnat si tak ovace diváků.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Do utkání jsme vstoupili gólově, nikoli herně. Olomouc tam měla tutové šance a mohlo to být úplně naopak, ale my jsme byli v tomto ohledu efektivnější. Na druhé straně soupeř se gólem na 1:3 vrátil do zápasu, my jsme dokázali odskočit na 4:1 a mohlo to vypadat, že je rozhodnuto. Jenže jak se ukázalo, byl to omyl, protože brzy to bylo 4:3. Myslím si, že rozhodující byl až ten přesilovkový gól na 5:3 na začátku třetí třetiny. Pak už jsme utkání opravdu kontrolovali a zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli a máme důležité tři body.

Jan Tomajko, HC Olomouc: My jsme špatně vstoupili do zápasu a domácí se dostali rychle do vedení 3:0. Ještě jsme nesložili zbraně, i když jsme tolikrát prohráli. Gólem na 3:1 jsme se ještě vrátili do zápasu, ale rozhodla využitá přesilovka 5 na 3. Ale i v takové situaci, ve které nyní jsme, nemůžu říct, že bychom v utkání úplně propadli. Musíme se dívat pozitivně na věci, které jsme v zápase udělali dobře a přenést je i do úterního zápasu proti Plzni.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.