BK MLADA BOLESLAV
27. 2. 2015 | Daniel Langer

Bruslaři v závěru smolně přišli o dva body, předkolo mají přesto jisté!

51., pátek 27. 2. 2015
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. - Dlouhou dobu se velmi bojovné utkání s Vítkovicemi vyvíjelo dle plánu domácího mužstva i obecenstva, v závěru se ale soupeři podařilo z ojedinělé šance utkání vyrovnat a v prodloužení po nádherné individuální akci Vandase dokonce otočit ve svůj prospěch. Bruslaře to zase tolik mrzet nemusí, vzhledem k výsledku souběžně hraného utkání Liberce s Karlovými Vary cíl splnili a předkolo mají i tak poprvé v novodobé historii jisté! Do Liberce už tedy může celek z města automobilů vyrazit s čistou hlavou, letos totiž nebude hrát o záchranu, ale Masarykův pohár!
Ml. Boleslav: Růžička M. – Hruška, Ovčačík, Kočí, Robar, Holub, Trška, Čermák – Klimenta, Musil, Látal – Lenc, Výborný, Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Bárta, Jarůšek.
Vítkovice: Dolejš – Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Ondřej, Svačina – Svoboda, Burger, Němec – Vandas, Húževka, Kucsera.
Branky a nahrávky: 38. Klimenta (Látal) – 54. Vandas (Olesz), 62. Vandas (Húževka). Rozhodčí: Fraňo, Hodek – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5, navíc Němec (VIT) 10 min. OT za nesport. chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4110. Střely na branku: 23:28. Zblokované střely: 6:4. Hity: 9:19. Vhazování: 33:27. Radegast index: 17:31. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Od úvodních sekund utkání bylo zřejmé, jak je zápas důležitý. Obě mužstva zvolila opatrnou taktiku a nepouštěla se do zbytečného risku. Ve výrazné šanci se ocitl Dominik Pacovský po Výborného přihrávce za obranu, Dolejš ale jeho pokus po hbitém přesunu zázračně zlividoval. Do velmi dobré palebné pozice se dostal na modré Hruška, obětavá obrana ale jeho ránu srazila mimo tři tyče.

Ve druhé polovině prvního dějství si díky nedisciplinovanosti Mladé Boleslavi začali vytvářet herní převahu hosté. Nebezpečně pálil po křižné přihrávce Svačina, o několik okamžiků později zpoza kruhu napřáhl Zíb. Ani jeden z nich ale za pozorného Růžičku kotouč nedostal, do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Bruslaře musela hodně zamrzet nevyužitá šance Pabišky, jehož zradil kotouč v nejméně vhodný okamžik a neusměrnil tak od zadního mantinelu odraženou střelu do odkryté branky. Lépe si nevedl ani Klimenta, jenž dostal v končící početní výhodě ideální přihrávku mezi kruhy. O několik okamžiků později už se ale domácí hokejisté mohli radovat.

Látal za brankou vybojoval puk, posunul ho na Tomáše Klimentu a ten i s obráncem na zádech zasunul kotouč za Dolejšova záda. Boleslav mohla navýšit v početní výhodě, to by se ale hokejisté celku z města automobilů nesměli na modré čáře zastřelovat. Druhá třetina tedy nabídla podobnou podívanou, jako ta první s tím rozdílem, že téměř vyprodaná ŠKOENERGO Aréna konečně viděla branku. Hubený náskok ale ještě dával tušit velké drama.

V závěrečné třetině klíčového střetnutí se kupředu logicky více tlačily Vítkovice, Bruslaři čekali na pootevřené okénka v obraně soupeře, která se dříve či později musela začít objevovat. Překrásnou akcí se prezentoval kapitán Výborný, jenž z pětice soupeřů nadělal tréninkové kužely a protlačil se až do zakončení, Dolejš ale své betony zaklapl včas.

Chybovali ale i domácí. Vyrovnání měl na hokejce Svoboda poté, co Boleslavští nedokázali dostat puk do středního pásma, jenže střelou zápěstím napálil pouze horní tyč. Síť rozvlnil Rostislav Olesz, bohužel pro hosty ale pouze tu boční a ze špatné strany. O chvíli později stejný hráč připravil gól pro Michaela Vandase, jenž střílenou přihrávku téměř po brankové čáře přesnou tečí přetavil ve změnu skóre na 1:1.

V základní hrací době se ještě podařilo v ponechané výhodě Bruslařům přidat druhou branku, rozhodčí ji ale neuznal, jelikož posoudil počínání Kašpaříka v brankovišti jako faul a pokračovalo se ve čtyřech. V prodloužení se potvrdila noční můra Bruslařů a ani podeváté nedokázali domácí hokejisté získat bonusový bod, když rozhodl po velmi povedené individuální akci svou druhou brankou Michael Vandas.

V téměř vyprodané ŠKOENERGO Aréně to ale málokoho mrzelo, Boleslavští totiž poprvé v novodobé historii pronikli do vyřazovací části Tipsport extraligy!

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Od ledna jsme se zvedali a dělali důležité body, přestože to pro mužstvo nebylo vůbec jednoduché. Sestava se stabilizovala až v poslední čtvrtině soutěže, trápila nás hodně zranění, ale to potkává všechny. Průběžný výsledek z Varů jsem se dozvěděl až v poslední minutě, nesledovali jsme ho a chtěli tři body. Málem to vyšlo, nějakou chybu v té radosti řešit nyní nebudeme, to až později. Záchranářské cíle jsme splinili, předkolo je bonbonek, takový náš malý titul. Pro mě osobně to znamená hrozně moc, jsem tu srdcem a momentálně velmi šťastný. Všem, co se na tomto úspěchu podíleli, je třeba poděkovat.

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): Oba týmy věděly, o co se hraje. Nezastírám, že na naší straně je obrovská radost. Střetnutí sneslo parametry play-off, hlavně co se týče nasazení, fanoušci obraz a defenzivní pojetí hry snad odpustí. Po posledních výsledcích jsme se vrátili k organizaci hry z dřívější doby. Bod navíc má pro naši psychiku velkou cenu, celému týmu musím poděkovat a poblahopřát Boleslavi k postupu do předkola.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.