BK MLADA BOLESLAV
7. 3. 2015 | Vojtěch Drbohlav

Boleslavští si doma poradili s Plzní a mají mečbol!

PK3, sobota 7. 3. 2015
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – Za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy vstupovaly oba týmy do třetího zápasu předkola play-off, který se odehrál v sobotu večer v Mladé Boleslavi. Zdálo se, že důležitý krok k vítězství udělali mladoboleslavští hokejisté v první třetině, kdy dokázali vstřelit dvě branky. Díky povedené druhé třetině z pohledu hostů to ale nic neznamenalo, jelikož Plzeňští dokázali vyrovnat. Třetí perioda byla zpočátku velmi taktická a oba celky se snažily, aby neinkasovaly. To se však nepodařilo Plzni, která nakonec padla zásluhou pohotového gólu Lukáše Pabišky. Definitivní potvrzení tomu vydal ještě Jiří Kučný. Mladoboleslavští tedy mohou již v neděli rozhodnout sérii předkola.
Ml. Boleslav: Růžička M. – Vidmar, Kučný, Holub, Kočí, Čermák, Robar – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka
Plzeň: Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Boháč, Kubka, Sklenička – Johnson, Simon, Sýkora J. – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Beran – Culek, Sýkora T., Hollweg
Branky a nahrávky: 17. Výborný (Holub), 20. Pacovský, 53. Pabiška (Kašpařík, Mikulík), 60. Kučný (Broš, Látal) – 21. Kadlec (Sýkora, Johnson), 34. Sýkora J. (Schleiss, Jeřábek). Rozhodčí: Šír, Mrkva – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 200 (vyprodáno). Střely na branku: 44:30. Zblokované střely: 2:6. Hity: 21:14. Vhazování: 31:37. Radegast index: 35:16. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo poměrně vyrovnaně, ale nebezpečná se zdála teč Jakuba Lva v blízkosti Růžičkovy branky. Plzeňský ostrostřelec však minul. Opuštěného kotouče se následně ujal Pavel Musil, který uháněl na Machovského, jenže vystřelil už z velkého úhlu. Slibně vypadala i příležitost Martina Látala. Boleslavský útočník ale při zakončení upadl. V přesilovce domácích pálil nebezpečně Broš, jeho pokus však do branky nezapadl. Puku se následně ujal Ryan Hollweg a dostal se do zajímavého brejku. Na straně domácích ale stálo štěstí. Ze závaru se v útočném pásmu Mladé Boleslavi pokoušel prosadit Kašpařík, vítečný gólman Machovský mu ale nedal šanci. Při přesilové hře Plzně zkusil pálit skrytě Jakub Lev, ale Martin Růžička měl štěstí, jelikož puk šel jen kousek od brankové čáry.

V dalších minutách se hrál i nadále vyrovnaný a dá se říci, že i pohledný hokej. Na jedné straně pálil Musil, když dostal naservírovaný puk od Lence, který však nedokázal poslat Mladou Boleslav do vedení, následně se dostali do brejku indiáni, ani jim se ale nepodařilo se svou příležitostí účinně vynaložit. Do tlaku se díky početní výhodě dostali Mladoboleslavští. Hned dvě velké šance měl Michal Bárta střílející z úrovně kruhů. Ani jednou se ale netrefil. Nakonec to však Bruslařskému klubu přeci jen vyšlo. David Výborný se, taktéž z prostoru od kruhů, napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí byli i nadále při chuti. Od modré čáry střílel aktivní Holub, jenže Machovský jej vychytal. Po hranici brankové čáry prosvistěl i pokus Davida Výborného a už se zdálo, že perioda skončí těsným vedením domácích. Nakonec ale Boleslavští přidali ještě jednu branku zásluhou Dominika Pacovského, jehož střela z mezikruží zapadla až do plzeňské branky.

Vstup do druhé třetiny se Plzeňským vyvedl na jedničku! Hned v první minutě se dostal k puku Petr Kadlec, který se z blízkosti nemýlil a překonal Martina Růžičku. Na druhé straně se snažil o rychlou odpověď Pacovský, avšak jeho pokus mířil mimo branku. Nebezpečně v pádu zakončoval v útočném pásmu hostů Johnson, ale jeho střela mezi tři tyče nezapadla. To stejné platilo i o teči Jakuba Culka, která si taktéž cestu do boleslavské branky nenašla. Na protější straně kluziště oživila po několika minutách hru rána Rada Lence, bohužel pro domácí se taktéž neujala. Z mezikruží posléze zkusil štěstí i Tomáš Klimenta, jenže Machovský i nadále vynikal.

Obrovská šance pro Bruslaře přišla ale o několik sekund později. Výborný poslal kotouč na volného Pacovského, jenž se trestuhodně netrefil do odkryté plzeňské klece. Trefil pouze břevno! V pohledné situaci ujeli následně Boleslavští. Mikulík se v rozhodujícím okamžiku rozhodl poslal puk na Kašpaříka, jenže přihrávka byla zblokována. Nedáš, dostaneš! To se potvrdilo, protože hosté vzápětí dokázali vyrovnat. Z levého kruhu poslal puk za Růžičkova záda Ján Sýkora a rázem bylo vyrovnáno. Hosté navíc ještě dostali možnost další přesilovky, během které měli i nadále tlak. Střelec druhého gólu Plzně mohl svůj celek poslat dokonce do vedení, jenže se proti němu vytáhl senzačním zákrokem Martin Růžička. Do závěru prostředního dějství se už nic zásadního nestalo. Šťastnější ale mohli být indiáni, kteří dokázali vyrovnat.

I do třetí periody vstoupili Plzeňští zostra. Simon se řítil na boleslavského brankáře, který ale gól ve své síti nedopustil. Slušnou příležitost si připsal na druhé straně Radan Lenc, který donutil Machovského přerušit hru. Domácí měli poté příležitost, David Výborný však ve velké šanci přestřelil. Následná početní výhoda domácího celku nabídla další šance Mladé Boleslavi. Například Bárta to zkusil od modré, ale opět nechal vyniknout plzeňského brankáře. Další minuty nabídly poměrně vyrovnanou taktickou bitvu, ani jeden celek totiž nechtěl inkasovat a to se odráželo i na ledě.

V momentě, kdy jen málokdo čekal, že by mohla padnout nějaká branka, se stal opak pravdou. Lukáš Pabiška se chopil kotouče a bez problémů zavěsil pod víko Machovského svatyně. Bruslaři jako by najednou ožili. V další vyložené šanci se octl Radan Lenc, tentokrát už jej ale plzeňský gólman vychytal. Následně se ještě před hostující brankou strhla menší šarvátka mezi hráči. Zdálo se, že hosty vedoucí branka Mladé Boleslavi poněkud srazila, protože mladoboleslavští hokejisté byli i nadále velmi aktivní v útočném pásmu. Hostům nepomohl ani oddechový čas, Bruslaři na ledě jasně dominovali a potvrdil to svým gólem i Jiří Kučný, který byl nikým nehlídaný a z blízkosti bez problému uklidil kotouč za Machovského. Boleslavští tedy drží v rukou mečbol, zatímco indiáni musí v neděli vyhrát, chtějí–li pomýšlet na čtvrtfinále play–off.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: I po tomto utkání je série stále otevřená, nic se nestalo. Stane se až v okamžiku, kdy jeden ze soupeřů bude mít tři body. Co se týče atmosféry, jsme spokojení, bylo vyprodáno. Chtěl bych poděkovat divákům za podporu, protože byli úžasní. Myslím si, že jsme předvedli bojovný výkon. Soupeř byl aktivnější od půlky zápasu a štěstí se přiklonilo na naši stranu. Obě mužstva mají to štěstí vybrané, protože my jsme byli aktivnější ve čtvrtek a prohráli jsme 1:2, štěstí zůstalo na soupeřově straně. Nedělní odveta už bude bez toho nahoře, protože teď to dal každému. K závěru utkání bych řekl jediné – kdybych neměl vlasy takové, jaké mám, zřejmě by byly ještě bělejší, ale ono už to víc nejde.

Ladislav Čihák, HC Škoda Plzeň: Není moc, co hodnotit. Prohráli jsme, ale ve druhé třetině jsme vstali z mrtvých a vyrovnali jsme na 2:2. Chytili jsme sílu a bohužel udělali jednu chybu, kterou soupeř potrestal. Nic se neděje, je to zapomenuté. Stav série je 2:1 na zápasy a nás čeká odveta a nový zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.