BK MLADA BOLESLAV
17. 3. 2015 | Jitka Čechová

Ano! Bruslaři vyhráli první domácí zápas a snižují vedení Třince!

ČF3, úterý 17. 3. 2015
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté přistoupili k první domácí odvetě velmi hbitě a zdravě agresivně a postupně si vypracovali dvoubrankové vedení díky trefám Robara a Bárty. Ještě do konce druhé periody o něj sice přišli, svými dobrými přesilovkami ale zároveň zvládli ve stejném časovém horizontu ještě přeci jen navýšit – znovu díky Bártovi. Ve třetí periodě pak Látal využité trestné střílení, a coby definitivní pojistka posloužila Klimentova trefa do prázdné branky. Bruslaři tak ve čtvrtfinálové sérii snižují na 1:2 na zápasy. Další střetnutí je čeká doma už ve středu 18. března ve ŠKOENERGO Aréně a to už od 17:10. Nutno vyzdvihnout týmový výkon, který doslova pobláznil vyprodanou ŠKOENERGO Arénu!
Ml. Boleslav: Růžička M. – Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Kašpařík, Mikulík
Třinec: Hrubec – Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, Doudera, Foltýn, Hrabal – Hrňa, Klepiš, Růžička Š. – Dravecký, Polanský, Adamský – Kovařčík, Plíhal, Žejdl – Cienciala, Matuš, Rákos
Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta, 52. Látal (TS), 57. Klimenta (Broš, Kočí) – 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Š. Růžička). Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Střely na branku: 45:39. Blokované střely: 16:21. Hity: 11:15. Vhazování: 40:42. Radegast index: 43:56. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav na Třinec nastoupila ve velkém stylu a zhruba prvních pět minut mu prakticky nedala šanci cokoliv útočného vymyslet. Rychlou a agresivní hru se Bruslaři snažili ozdobit například samostatným nájezdem Hyky, kterého ale vychytal pozorný Hrubec. Ve velkých šancích se se svou kličkovanou objevili ještě Látal a s tečí Pabiška. Po nějaké době se Ocelářům konečně začalo dařit kontrovat, Polanský ale ještě neměl po návratu do sestavy zaostřeno přesně.

Po vyloučení třineckého Růžičky pak přišla velmi dobře sehraná přesilovka Středočechů, které nasadil korunu obránce Mitja Robar svou přesně zamířenou dělovkou od modré čáry. Vedení nakonec domácímu celku vydrželo i ve zbývajících minutách první třetiny a to vzdor tomu, že i Oceláři si zahráli dvě přesilovky a v nichž i oni dokázali soupeře přitlačit ke zdi.

Třinečtí dohrávali v úvodu druhé třetiny přesilovou hru, během těch několika málo sekund toho ale nestačili mnoho vymyslet. Tlačící Boleslavi následně nahrála vlastní hra v početní převaze, a tak se dá i o úvodu druhé periody říct, že patřil domácímu celku. Tím spíš, když Klimenta nastřelil tyčku takovým způsobem, že půlka stadionu se už už radovala z druhého zářezu Bruslařů. Ten nakonec přeci jen přišel, byť si na něj domácí publikum muselo ještě pár minut počkat. V mezikruží se k odraženému puku dostal Michal Bárta a nekompromisní ranou pod horní tyčku navýšil na 2:0.

Oceláři mohli odpovědět takřka vzápětí, elitní střelec Hrňa ale tváří tvář brankáři Růžičkovi selhal. Podstatně chytřeji si o něco později počínal David Cienciala, který puk prohodil do sítě mezi tyčkou a tělem brankáře Mladé Boleslavi. Na snížení mohli domácí reagovat téměř vzápětí, přesilovka se jim ale tentokrát vůbec nepovedla. To už se ovšem nedá říct o té v závěru třetiny, kdy Hrabal zcela nesmyslně sevřel puk v rukavici a hodem jej přihrál soupeři, za což odešel pykat. V následující přesilovce pak zakončoval do odkryté klece už podruhé ten večer Bárta.

Ve třetí třetině pokračovali Bruslaři v usvědčování soupeře v tom, že doma je prostě doma, a že s podporou vlastního publika to jde podstatně líp. Pomohla jim v tom i další přesilová hra, v níž si slibné šance připsali například Mikulík s Brošem. „Mrtvo“ ale nebylo ani v obraném pásmu středočeského celku, samostatný nájezd si střihl Klesla, kterého ovšem velmi dobře vychytal Růžička.

V poslední desetiminutovce sahal po hattricku Bárta, v úniku dvou proti jednomu ale tentokrát přestřelil. Mrzet ho to ale nemuselo, protože v samostatném úniku nenápadně faulovaný Martin Látal využil trestné střílení a poslal tak BK Mladá Boleslav znovu do dvougólového vedení. V posledních minutách pak Bruslařům zkomplikovalo život vyloučení Mikulíka. I když ne tak úplně. Oceláři se totiž snažili využít příležitosti a okamžitě odvolali brankáře, čehož v příhodné chvíli využil Tomáš Klimenta, který se trefil do prázdné klece a s definitivní platností tak potvrdil snížení Bruslařů na 1:2 ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Myslím si, že jsme viděli pěkný hokej, z obou stran ofenzivní, mělo to pohyb, vynikající publikum. Chtěl bych poděkovat divákům za perfektní kulisu a také týmu za předvedený výkon. Ceníme si tohoto vítězství, jsme spokojeni. Do půlnoci se radujeme, od půlnoci myslíme na čtvrté utkání.

Václav Varaďa, HC Oceláři Třinec: My jsme samozřejmě zklamaní, že nám tento zápas utekl. Nachystáme se na středeční odvetu. Věřím, že to z naší strany bude o něco lepší výkon a necháme na ledě všechno.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.