BK MLADA BOLESLAV
18. 3. 2015 | Zdena Bobková

Boleslav napodruhé třineckého draka nezkrotila

ČF4 (TV), středa 18. 3. 2015
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Bruslaři šli bleskově do vedení zásluhou Pacovského a vypadalo to, že budou mít od počátku tlak, jenže v úterý rozlítili třineckého draka, a tak jejich úkol – udržet si domácí nedobytnost – nebyl vůbec snadný. Třinec dokázal během druhé třetiny v poměrně krátkém časovém sledu nejprve vyrovnat a pak i otočit skóre, trefili se Galvas s Draveckým. Bruslaři sice tlačili, ale Třinec hubené vedení neúnavně bránil. Ačkoli Bruslaři podali svědomitý a zodpovědný výkon, recept na hosty ze Slezska již nenalezli. Ti si tak ze ŠKOENERGO Arény odvážejí důležitý bod a již v pátek mohou na domácím ledě rozhodnout o postupu do semifinále.
Ml. Boleslav: M. Růžička – Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Kašpařík, Mikulík
Třinec: Hrubec – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, Foltýn, Hrabal, Doudera – Š. Ružička, Klepiš, Hrňa – Orsava, Plíhal, Pechanec – Adamský, Polanský, Dravecký – Rákos, Matuš, Cienciala
Branky a nahrávky: 2. Pacovský (Bárta) – 21. Galvas (Plíhal), 23. Dravecký (Polanský). Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4030. Střely na branku: 33:44. Zblokované střely: 10:14. Hity: 13:15 . Vhazování: 47:39. Radegast index: 28:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Fotogalerie

Komentář

Boleslav vlétla do třetiny jako vítr a po chybě třinecké obrany se do úniku dostal Bárta, který nabil Dominiku Pacovskému, a ten už puk poslal do naprosto odkryté branky. Domácí navíc setrvali v tlaku, ale hozenou rukavici v podobě přesilové hry nevyužili. Otěží zápasu se poté chopili Třinečtí, ale Štefan Ružička svého jmenovce bez kroužku nad U nadvakrát nepřekonal.

Aktivní hra Ocelářů nutila k faulům i mladoboleslavské hráče a Boleslavští se ve svém oslabení řádně zapotili. Klepiš s Růžičkou nepříjemně dotírali, ale boleslavský Růžička tahal z rukávu jeden lepší zásah za druhým. Po chybně Bruslařů se do přečíslení dva na jednoho dostali opět hosté, ale Růžička se proti Klepišově střele stihl famózně přemístit. V závěru třetiny se ještě mohl prosadit Kašpařík, který chtěl puk poslat k tyči, ale Hrubec se hbitě přesunul a prostor u tyčky utěsnil. Po první třetině tak Bruslaři odcházeli do kabin s jednogólovým náskokem.

S jakou vervou vstoupila do zápasu Boleslav, s takovým odhodláním vstoupili do druhé třetiny i Třinečtí. Lukáš Galvas nic nevymýšlel, pouze poslal od modré dělovku, a ta propadla Růžičkovi až do branky. Následné prohlížení videa tuto skutečnost pouze potvrdilo. To, co následovalo poté, byl klasický třinecký kolotoč, kterým motali mladoboleslavským hokejistům své hlavy. Po několika chybách domácích se pak k puku dostal Vladimír Dravecký, který Růžičku prostřelil z bezprostřední blízkosti a otočil stav utkání.

Boleslav se v polovině třetiny vzpamatovala z prvotního šoku a začala Hrubce rovněž zásobovat střelami, snad aby nezahálel. V pěkné šanci se ocitl Klimenta, který mířil do horního růžku. Na Boleslavi bylo ale znát, že po úterním heroickém výkonu možná mírně přichází únava, protože si nedokázali na soupeře vytvořit souvislý tlak. V závěru třetiny se pak mohli prosadit opět hosté, ale Dravecký trefil pouze tyč mladoboleslavské branky. Třinečtí šli dvě minuty před koncem třetiny do čtyř a následně i do tří. Boleslav si sice vytvořila souvislý tlak v pásmu, ale Stříteský od modré Hrubce nepřekonal. Tři vteřiny z dvojnásobné přesilovky se pak přelily do závěrečné periody.

Mladoboleslavští ale přesilovou hru nevyužili, ačkoli si dokázali na soupeře vytvořit tlak. Třinec, vědom si domácí síly soupeře, si už od počátku třetiny hlídal hubený náskok. A mohli to být právě Oceláři, konkrétně Klepiš, který mohl dávat do prázdné. Boleslavští se snažili všemožně vyrovnat pro ně nepříznivý stav, ale v další přesilové hře spálili i tutovky, Lenc nastřelil tyčku Hrubcovy branky.

Boleslav si v závěru třetiny mírně zkomplikovala situaci, když musela bránit rozjetý Třinec přes minutu a čtvrt ve třech hráčích v poli. V té době měla ale v bráně kouzelníka s devětadevadesátkou na dresu, který pochytal co mohl a vykřesal tak ještě Bruslařům teoretickou šanci na vyrovnání. Třinec se ale takříkajíc "kousl" a své vedení uhájil. Třinečtí si tak do Werk Arény odvážejí mečbol celé série a už doma můžou rozhodnout o postupu do semifinále.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Viděli jsme kvalitou horší zápas než v úterý, kdy se obě mužstva vydala. Ve třetím utkání jsme podali výborný výkon, který se těžko opakuje. Vybrali jsme si slabých osm minut ve druhé třetině, kdy soupeř otočil stav. Pak jsme hru srovnali a pro fanoušky to byl zajímavý zápas. Nemáme se za co stydět, prohráli jsme se ctí. Kdyby nám někdo řekl před sérií, že s Třincem jednou vyhrajeme a třikrát prohrajeme jen o gól, tak mu dám mokrý hadr na hlavu.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Utkání se mně hodnotí dobře, náš výkon byl oproti úternímu zápasu odlišný. Hráli jsme s větším nasazením a chutí dostat se do vedení 3:1 na zápasy. Chtěl bych náš tým pochválit za odbojovaný zápas. Mladá Boleslav nás nutí hrát více obranným stylem a my jsme rádi za takové ubojované zápasy, které mají možná větší cenu, než vítězství o tři, čtyři branky. Víc to sice bolí, ale o tom je play off.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.