BK MLADA BOLESLAV
20. 3. 2015 | Daniel Ježek, Zdena Bobková

Boleslav se rvala, přesto konec sezony neoddálila

ČF5, pátek 20. 3. 2015
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Ačkoli to v Třinci po padesáti minutách vypadalo na jednoznačnou výhru Ocelářů, Mladoboleslavští jim v závěru dokázali ještě řádně zatopit. Bruslařům se na chvíli dokonce podařilo obrátit nepříznivý vývoj utkání a na chvíli vedli. Houževnatý Třinec ale nepřipustil žádný hokejový zázrak a urval nakonec těsné vítězství 4:3. Mladoboleslavským hokejistům tak končí sezona, nicméně smutnit rozhodně nemusí. Historický úspěch v podobě čtvrtfinále jim už nikdo nevezme a rozhodně celou sérii odehráli se ctí a za své výkony se nemusí stydět, vždy byli totiž Třineckým rovnocenným soupeřem.
Třinec: Hrubec – Roth, Klesla (C), Galvas (A), Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera – Hrňa, Klepiš, Ružička – Pechanec, Plíhal, Orsava – Dravecký, Polanský (A), Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos
Ml. Boleslav: Růžička – Stříteský, Kučný, Ovčačík (A), Kočí, Trška, Robar – Látal, Broš (A), Klimenta – Pacovský, Výborný (C), Bárta – Lenc, Musil, Hyka – Mikulík, Kašpařík, Pabiška
Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Pechanec), 35 Klepiš (Dravecký, Linhart), 59. Adamský (Polanský, Hrňa), 60. Linhart (Adamský. Dravecký) – 10. Bárta (Výborný, Stříteský), 51. Pabiška (Výborný, Stříteský), 56. Hyka (Lenc, Musil). Rozhodčí: Šindler, Mikula – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5092. Střely na branku: 24:30. Zblokované střely: 19:7. Hity: 18:12. Vhazování: 41:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo v poněkud pomalejším tempu. O trochu více ze hry měli v úvodních osmi minutách domácí Oceláři, kteří se také jako první dokázali prosadit. Úvodní brance duelu předcházela nenápadná akce Tomáše Plíhala, který se obtočil kolem branky a po menším souboji v brankovišti bekhendem propálil Růžičku.

Vedení Třince ale netrvalo dlouho. Mladé Boleslavi se povedlo ustát následný tlak Polanského formace a z protiútoku udeřit. K volnému puku se nejrychleji dostal hostující kapitán Výborný, který poté namazal najíždějícímu Michalu Bártovi. Střela hostujícího forwarda šla mimo Hrubcův dosah – 1:1.

V dalším průběhu úvodní dvacetiminutovky mohl udeřit domácí Dravecký nebo hostující Lenc. Ani jeden z hokejistů však nevyzrál na soupeřova brankáře. Prostřední dějství tak započalo v vyrovnaným skóre a bylo o poznání atraktivnější, než první třetina. Důvodem byly početní výhody.

Jako první si přesilovku zahráli hosté, paradoxně však nebezpečnější týmem byli Oceláři. Rákos s Adamským zle zatápěli hostující defenzívě, gólman Růžička navíc musel likvidovat nepříjemný pokus prvního jmenovaného.

Další velké šance WERK ARENĚ nabídla minuta třicátá. Štefan Ružička nejprve sebral Bruslařům puk, v sólu ale uspět nedokázal. Na druhé straně pak mohl skórovat Pacovský, toho však ve vyložené šanci zastavil Hrubec. Skóre se tak opět hnulo až za dalších pět minut.

Byli to opět domácí, kteří šli do vedení, tentokráte po přesné souhře Vladimíra Draveckého a zakončujícího Jakuba Klepiše. Dravecký u hrazení vybojoval kotouč, obešel Výborného a namazal volnému Klepišovi. Třinecký forward se nemýlil.

Do poslední periody tak s nejtěsnějším vedením vstupovali domácí. To mohli Oceláři navýšit ve čtyřicáté druhé minutě, kdy po faulu Robara hráli svou druhou přesilovku. Slezanům se ale nevedlo. To Mladá Boleslav o pár minut později byla při své početní výhodě úspěšná. Střelu Davida Výborného od modré šikovně tečoval Lukáš Pabiška. Hrubec byl bez šance – 2:2.

O poznání hůř se fanoušci Třince cítili necelých pět minut před koncem závěrečné třetiny. Bruslaři si vypracovali několik dobrých šancí, vedení hostům vstřelil Tomáš Hyka. Střela Musila letěla nad branku, Lencovi se povedlo vrátit kotouč před brankoviště, kde Hyka dorážel do odkryté branky.

Oceláři však druhou prohru v sérii připustit nechtěli. Trenéři Třince si dvě minuty před koncem vzali oddechový čas, odvolali brankáře a to se Slezanům vyplatilo. Jiří Polanský zpoza branky našel nehlídaného Martina Adamského, který střelou k bližší tyči propálil Růžičku – 3:3.

Od domácích to však nebylo poslední slovo. Jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou se do tlaku opět dostala lajna Jiřího Polanského, která zařídila čtvrtý gól v Růžičkově síti. Dělovka Tomáše Linharta od modré propadla hostujícímu brankáři až do sítě.

Úder Linharta přišel pro hosty v nejméně vhodnou dobu. Bruslařům se již nepovedlo srovnat, jejich sezóna tak končí ve čtvrtfinále. Oceláři postupují do další fáze play-off, na svého soupeře si však musí ještě počkat.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsme extrémně rádi, že se nám povedlo sérii ukončit již nyní. Mladá Boleslav byla velmi houževnatým soupeřem. Srdnatě čelila naší hře, měli jsme velké problémy. Oni už poslední čtvrtinu základní části hráli výborně, udělali snad třicet bodů. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Naši kluci ukázali spoustu charakteru a bojovnosti. Vyhrávali jsme sice těsně, naši hráči ale vždy na ledě nechali maximum. Celá kabina teď žije postupem, těšíme se na dalšího soupeře, který nás čeká v semifinále. Pevně věříme, že naše výkony se budou stále zlepšovat."

František Výborný (BK Mladá Boleslav): "Věděli jsme, že domácí to budou chtít ukončit. Ani sázkové kanceláře nám moc šancí nedávaly. Do zápasu jsme vstoupili s vědomím, že nemáme co ztratit. Chtěli jsme se pokusit o zázrak dotáhnout sérii ještě do Mladé Boleslavi, naši fanoušci si to totiž zaslouží. Nebyli jsme od toho daleko, bohužel dva slepené góly v závěru nás o to připravily. Nejsme ale zklamaní. Věděli jsme, že Třinec budeme přecházet velmi těžce. Dostali jsme nejtěžšího soupeře, pro nás je tohle maximum. Byl to test pro mladé hráče, kteří si vyzkoušeli že se dá hrát i s takovým týmem a hráči. Série byla velmi vyrovnaná, pokaždé jsme prohráli jen o gól, jeden zápas jsme urvali. Nemáme se za co stydět. Třinci můžu popřát další úspěch, je to ale velmi těžké potvrzovat postavení po základní části."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.