BK MLADA BOLESLAV
13. 11. 2015 | Dominik Jakubec, Jitka Čechová

V Liberci bavila hlavně druhá třetina, čtyři góly Bruslařů na body nestačily

18., pátek 13. 11. 2015
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Po celkově hokejově chudém domácím utkání se Zlínem jeli Bruslaři do Liberce odhodlaní a zdravě „nakopnutí“. Nezačali špatně, nicméně byli to právě Tygři, kdo otevřel střelecký účet zápasu. Středočeši se „chytli“ až před polovinou duelu, kdy dvěma brankami Jarůška a Urbana otočili skóre. Ovšem ne na dlouho, už za chvíli si totiž Liberečtí vzali dvěma slepenými góly své vedení zpátky. Ve 31. minutě ještě dokázal na 3:3 vyrovnat Hruška, jenže ještě před koncem prostřední části domácí znovu vyrovnali – a už pověstnou uzdu nepustili. Třetí třetina pak už patřila vlastně pouze jim, přidali v ní totiž další tři trefy. Gólová tečka v podobě branky Pacovského už nemohla nic změnit. Celkově lze zápas z pohledu Mladé Boleslavi popsat jako plný individuálních chyb a nešťastných rozhodnutí, který skončil prohrou 4:6.
Liberec: Schwarz – Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Havlín – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach – Ordoš
Ml. Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Holub, Trončinský, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Klimenta – Kubica, Hruška, Bárta
Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Plutnar, Výtisk), 29. Řepík (Vampola), 30. Lakatoš, 36. Ševc (Řepík, Vampola), 43. Jelínek, 55. Krenželok (Jelínek, Bakoš) – 24. Jarůšek (Pabiška, Rittich), 27. Urban (Bárta, Kubica), 31. Hruška (Bárta, Kubica), 59. Pacovský (Ovčačík). Rozhodčí: Polák, Úlehla – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Radivojevič (LIB) 5 min. + trest do konce utkání za hrubost, Žejdl 5 min. + trest do konce utkání za vražení na hrazení a Látal (oba MBL) trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5709. Střely na branku: 37:31. Zblokované střely: 7:7. Hity: 18:13. Vhazování: 50:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:4.

Komentář

Úvod utkání přinesl řadu šancí na obou stranách, aktivněji si však počínali hosté. Marek Schwarz se musel několikrát vyznamenat a asi nejvíce starostí měl při pokusu Lukáše Pabišky. Ten nejprve zostra vypálil, dojel si pro vyražený kotouč a obkroužil s ním branku, ve skórování mu však Schwarz včasným přesunem na poslední chvíli zabránil.

Tygři zpočátku vycházeli z pečlivé defenzivy a čekali na zaváhání soupeře. A jedno takové přišlo v deváté minutě. Tomáš Hyka nedokázal zpracovat nahození, Lukáš Krenželok se zmocnil kotouče a upaloval sám na brankáře. Tváří v tvář Rittichovi zamířil ke vzdálenější tyči a parádním střelou otevřel skóre.

Po prvním gólu se hra poněkud uklidnila a šancí na obou stranách ubylo. Na větší vzrušení si tak diváci museli počkat až do úvodu druhé dvacetiminutovky. A že bylo na co koukat! Během vyloučení Ondřeje Vitáska ujel nejprve do samostatného úniku Jan Stránský, jehož střelu zastavila tyč. Stejný hráč se dostal do nájezdu i o několik sekund později, ale vychytal ho Rittich, a ve stejném oslabení ztroskotal na Rittichovi i únik Petra Vampoly.

A Boleslav trestala. Ještě než se mohl Vitásek vrátit na led, Lukáš Pabiška nabil Richardu Jarůškovi a ten přesnou ranou pod víko v početní převaze vyrovnal. Středočechy vstřelená branka nakopla a už za tři minuty se skóre znovu měnilo zásluhou přesné střely exlibereckého útočníka Tomáše Urbana.

Liberec se však nenechal zahanbit. Už za minutu a půl bylo znovu srovnáno. Petr Vampola posunul zpoza branky kotouč Michalu Řepíkovi a zkušený forvard se z brankoviště nemýlil. Zaskočená Boleslav navíc vlastní chybou poslala naše hráče opět do vedení. Sedm sekund před uplynutím třiceti minut hry ztratil Pabiška kotouč u brankoviště, sám před brankářem zůstal Dominik Lakatoš a i přes nízký věk si počínal mazácky, když přesnou střelou procedil puk mezi betony Davida Ritticha.

Vedení však Tygrům vydrželo jen o něco více, než půl minuty. Pak si do útočného pásma najel Radim Hruška a opět vyrovnal. Po třech brankách, které dělilo jen 150 sekund, se nadále pokračovalo v ostrém tempu. Důležitý moment přišel ve 33. minutě, kdy Lukáš Žejdl dohrál u mantinelu Lukáše Dernera a byl rozhodčím předčasně vykázán do kabin.

Pětiminutovou přesilovku naši hráči přetavili ve velký tlak, který vyvrcholil parádní střelou Martina Ševce. Ten se dostal k puku na modré čáře a nechytatelnou ranou do šibenice znovu zařídil Liberci vedení. A to ve druhém dějství stále nemuselo být vše, ještě před sirénou se ocitl před Schwarzem zcela osamocený Martin Látal, ale strážce naší svatyně si s jeho střelou poradil.

Ani ve třetí třetině nemuseli fanoušci na první branku čekat příliš dlouho. Tygři po třech minutách hry opět potrestali individuální zaváhání, když během přesilové hry Bruslařů jeden z hostujících obránců ztratil kotouč. Puk postupně klouzal do mladoboleslavského pásma, kde se proti němu rozjel Rittich, blíž však u něj byl Petr Jelínek, který si ho nejprve píchl pod padajícím gólmanem a následně snadno skóroval do prázdné klece.

Dvoubrankový náskok dodal našim hráčům klid a byli na ledě lepším týmem. Martin Bakoš vybojoval ve 49. minutě za brankou kotouč a hned ho naservíroval Jakubu Valskému, proti němu se ale zaskvěl Rittich. O několik minut později se po podobné akci dostal ke střele také Petr Vampola, ovšem mířil pouze do tyče.

Šestá branka našeho týmu tak přišla až o dvě minuty později. Po rychlé rozehrávce vyjel Lukáš Krenželok téměř přes celé kluziště zcela osamocen na brankáře a parádním blafákem nedal Rittichovi sebemenší šanci. Mladoboleslavští sice ještě několikrát zaměstnali Marka Schwarze, největším vzrušením posledních minut však byla pouze potyčka na ledě, v níž si Branko Radivojevič vzal do parády Martina Látala a oba se po rvačce poroučeli do sprchy.

Při hře ve čtyřech hosté vykřesali alespoň naději. Dominik Pacovský ujel obraně a zakončil přesně mezi nohy brankáře Marka Schwarze. Minutu před koncem však byl vyloučen Tomáš Hyka a ve čtyřech se již Mladá Boleslav na další tlak nezmohla. Bílí Tygři si tak připsali cenný skalp a po výhře 6:4 nadále vévodí tabulce.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec: Zápas jsme odehráli velmi hekticky. Propadali jsme v obraně stejně jako soupeř. Bylo k vidění hodně přečíslení a brejkových situací. Podařilo se nám několikrát skórovat po chybách soupeře. Jsme rádi, že jsme zvítězili, a že jsme potvrdili naše nasazení, který bylo stejné jako ze strany hostujícího celku, souboj se musel divákům líbit.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Odehráli jsme hektický zápas. Nasazení a bojovnost se nedá hráčům upřít, nicméně jsme bohužel propadli v taktice. Možná jsme měli i trochu smůly, při první brance Pabiškovi přeskočil kotouč hokejku. Soupeř hrál ale agresivně a aktivně, čímž si vynutil chyby a zaslouženě zvítězil.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.