BK MLADA BOLESLAV
17. 11. 2015 | Vojtěch Tůma

Divoký zápas měl šťastný konec! Bruslaři zvládli úvody třetin a přemohli Litvínov

20., úterý 17. 11. 2015
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Bruslaři se už podruhé během tří dnů představili na domácí půdě a stejně jako v neděli proti karlovarské Energii, tak i tentokrát své utkání zvládli! Zápas to byl velmi atraktivní pro diváky, nikoliv však pro trenéry a strážce svatyň obou mužstev. Domácí lehce po polovině první třetiny vedli o dvě branky, Litvínov však dal vzpomenout na loňskou sezonu a díky povedeným trefám v rozmezí devětačtyřiceti vteřin dokázal bleskově srovnat. Jenže Boleslav, která se mohla spolehnout na vstupy do každé z třetin, opět svému soupeři odskočila. Na tento trhák už svěřenci trenéra Rulíka zareagovat nedokázali a hořkost porážky okusili už pošesté v řadě!
Ml. Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Kučný, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík – Jarůšek, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Kubica, Hruška, Kimenta
Litvínov: Petrásek (22. Janus) – Kubát, Chaloupka, Frolo, Pavelka, Sklenička, Pavlík – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček, Hanzl, Martynek – Gerhát, Piroš, Jurčík – Válek, Havlíček, Smolka
Branky a nahrávky: 6. Kubica (Stříteský, Hruška), 11. Bárta (Jarůšek, Ovčačík), 21. Jarůšek (Výborný), 22. Hyka (Žejdl), 42. Látal (Urban) – 11. Hübl (Jánský), 12. Martynek (Trávníček, Hanzl), 26. Hübl (Lukeš, Frolo). Rozhodčí: Šindler, Šír – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4003. Střely na branku: 27:27. Zblokované střely: 15:12. Hity: 28:31. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Fotogalerie

Komentář

Hned od samotného začátku se hrál pohledný ofenzivní hokej, největší šanci úvodních minut si vypracoval hostující Gerhát, ovšem po obtočení kolem branky střelou na bližší tyč Ritticha nepřekonal. Bruslaři se dokázali prosadit v podstatě ze své první vážnější příležitosti. Stříteského nahození těsně před brankovištěm pohotově tečoval Zdeněk Kubica, pro kterého to byl první přesný zásah v této sezoně – 1:0! Inkasovaná branka Severočechy ovšem paradoxně nakopla. Nejprve se úplně sám mezi kruhy ocitl Rostislav Martynek, avšak kotouč mu v ten nejdůležitější okamžik odskočil od hole. O pár vteřinek později o sobě dal opět vědět v úvodu velmi aktivní Gerhát, proti jehož pokusu musel RIttich vytáhnout povedený reflexivní zákrok. V hokeji, ostatně jako v mnoha dalších sportech, platí nepsané pravidlo nedáš – dostaneš, o čemž se hráči Vervy přesvědčili i dnes.

Po Ovčačíkově nahození se puk po sérii odrazů totiž dostal k Michalu Bártovi, který jej lehkým šťouchnutím usměrnil mezi betony dezorientovaného Petráska! Jenže dvoubrankové vedení domácím příliš dlouho nevydrželo. Nejprve se hned tři bránící hráči Bruslařů zbytečně zaměřili na Jánského, který na to konto našel zcela osamoceného Viktora Hübla a obávaný kanonýr už se nemohl zmýlit – 2:1! Ihned poté nabídli domácí svému soupeři přesilovku, kterou dokázali svěřenci trenéra Rulíka využít už po šestadvaceti vteřinách! Trávníček přihrávkou par excellence, před kterou nelze udělat nic jiného než smeknout, našel zcela osamoceného Rostislava Martynka, jemuž už jen stačilo trefit naprosto odkrytou branku. Mladoboleslavské hokejisty prohospodaření slibného náskoku viditelně rozhodilo a Litvínov byl do konce třetiny jasně lepším mužstvem. Největší šanci si opět v početní převaze vypracoval Kubát, který ale před prázdnou brankou jasnou tutovku doslova spálil!

Vstup do druhého dějství vyšel domácímu celku přímo snově! O vedoucí branku se po Výborného pasu zařídil ve skvělé formě hrající Richard Jarůšek, jenž na své cestě do předbrankového prostoru ustál hned několik osobních soubojů a nakonec kotouč nekompromisně pověsil do pravého horního rohu Petráskovy pokladnice! Ovšem Středočechům to nestačilo a o třiasedmdesát sekund později Žejdl povedenou zadovkou našel rozjetého Tomáše Hyku, jenž přesnou ranou nedal Petráskovi „čuchnout“ – 4:2! Na litvínovského strážce svatyně už to bylo příliš, proto jej mezi třemi tyčemi nahradil Jaroslav Janus. Opařená Verva o sobě opět dala vědět až v šestadvacáté minutě, Rittich musel řešit řadu nepříjemných situací, ovšem ani Kubát a ani Jurčík na něj nevyzráli. V čase 25:48 domácí obrana opět zbytečně zaváhala, Lukešovu ránu ještě Rittich dokázal vytěsnit, na následnou dorážku v podání Viktora Hübla už byl ale krátký, a Litvínov se tak opět dostal na dostřel!

Nechybělo mnoho a zanedlouho mohlo být ve městě automobilů opět srovnáno. Před boleslavskou svatyní se totiž úplně sám ocitl bojovník Trávníček, tomu ale jasný gól z hokejky doslova ukradl David Rittich! Druhá polovina prostřední dvacetiminutovky se obešla bez výraznějšího vzrušení, oba týmy svůj herní projev zklidnily, sudí nechávali hru volně plynout a jen málokdy se přerušovalo. Domácí ochozy pořádně rozohnil zákrok Robina Hanzla na útočníka Hyku, který byl po jasném faulu nucen odkulhat do šatny. Přesilovou hru nesehráli Boleslavští vůbec špatně, Janus si musel chvílemi připadat jako na střelnici, ovšem všechny pokusy speciální formace Středočechů dokázal zneškodnit, nutno poznamenat, že v některých případech se na jeho stranu výrazně přiklonila paní Štěstěna.

Taktéž vstup do závěrečné periody vyšel Mladé Boleslavi na výbornou! Ve středním pásmu se puku ujal Martin Látal, díky rychlému startu za sebou nechal vracejícího se Skleničku a bekhendovou ranou na vzdálenější tyč prostřelil Januse! Verva se snažila s nepříjemně se vyvíjejícím skóre ještě něco udělat, směrem dopředu si však počínala křečovitě a Rittich už příliš práce neměl. Naopak domácí ještě mohli své vedení zvýšit, Látal opět rozkmital své až neuvěřitelně rychlé nohy, situaci ještě vyřešil pasem na lépe postaveného Urbana, ovšem Janus tentokrát se štěstím dokázal zasáhnout. O hlasitý potlesk z ochozů ŠKOENERGO Arény si později řekl Mitja Robar, který ukázkovým bodyčekem od puku odstavil rozjetého Jánského.

Litvínovští hráči v sobě s blížícím se koncem ještě našli zbyteček sil, ke zdramatizování duelu neměl daleko Michal Trávníček, který po pasu od Martynka vypálil z první, ovšem David Rittich se nakonec stihl včas přemístit a zasáhnout. Středočeši svému soupeři opět zcela zbytečně nabídli šanci na snížení, když Robar vyhodil puk bez doteku mantinelu mimo ledovou plochu - naštěstí pro domácí ale Chemici mladoboleslavského gólmana nijak vážněji neohrozili. Závěr utkání už si Mladá Boleslav pohlídala, a díky další cenné výhře tak poskočila už na třetí místo. Naopak litvínovské trápení pokračuje, Verva prohrála už šest zápasů po sobě, ovšem na severu Čech zatím výrazněji panikařit nemusí, poněvadž ztráta na své přímé konkurenty ze spodku tabulky je stále minimální.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Ač už je to asi třetí nebo čtvrtý zápas, u nás se po té reprezentační přestávce vytratila taková ta ladnost a jednoduchost, předržujeme puky. I tentokrát to z naší strany bylo takové utrápené a ubojované. Tří bodů se velmi ceníme, Litvínov má úžasnou ofensivní sílu, což předvedl i ve chvíli, kdy prohrával o dva góly. Nám to vedení možná trochu „uškodilo“, bylo rychlé a my už jsme nejspíš věřili, že to bude snadné. A najednou se z toho soupeř dostal. Skvěle se nám povedl úvod do druhé třetiny, to nám hodně pomohlo. Ve třetí části jsme se rozhodli změnit styl hry a začali jsme hrát střední pásmo. Určili jsme hráče, kteří budou hrát jednoznačně jenom dozadu. Ačkoliv hokej v téhle části hry asi nebyl moc líbivý, tak se nám to vyplatilo. A koneckonců jsou mužstva, co takhle hrají celou sezonu.

Radim Rulík, HC VERVA Litvínov: Na hru Boleslavi jsme se připravovali, věděli jsme, co z jejich strany asi tak očekávat. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, prohrávali jsme 0:2, ale dokázali jsme srovnat, což nás povzbudilo. Od té chvíli se podle mě hra vyrovnala. Ve druhé třetině jsme vlastně opět nezvládli úvod, v prvních dvou minutách jsme inkasovali další dva góly a to rozhodlo. I když jsme dokázali ještě zkorigovat, pořád tomu něco chybělo. Samozřejmě jsme se snažili vyrovnat, ale Boleslav to zavřela, hrála obranu ve středním pásmu a my jsme tam hlavně ve třetí třetině poztráceli moře puků. Z jedné takové situace jsme pak inkasovali ten pátý rozhodující gól a domácí už si to pohlídali. Měli navrch, u určitých situací byli vždy o krok dřív a byli živější. Určitě jsme nebyli odevzdaní, bojovali jsme, ale bohužel to nestačilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.