BK MLADA BOLESLAV
1. 12. 2015 | Matěj Laža, Matěj Laža, Vojtěch Balon

V Brně to nevyšlo, Bruslaři vyšli střelecky naprázdno

24., úterý 1. 12. 2015
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o - Teprve podruhé v probíhajícím ročníku Tipsport extraligy svěřenci trenérů Výborného s Jelínkem nedali ani gól. Středočeši změřili síly v Brně s tamní Kometou, velkým rivalem především z prvoligové éry obou celků. Bruslaři už od osmé minuty ztráceli a výhru Jihomoravanů dvěma góly ve druhé třetině definitivně pojistil Dočekal. Náhradník zraněného Čiliaka Martin Falter vychytal čisté konto.
Kometa Brno: Falter – Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Dujsík, Malec, Kováčik – Ostřížek, J. Hruška, Němec – Káňa, Čermák, H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Raška, Dočekal, Svoboda – R. Zohorna.
Ml. Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Žejdl, Pacovský – Hyka, Musil, Bárta – R. Hruška, Kubica, Ďurač.
Branky a nahrávky: 8. Káňa (Čermák, Kaberle), 26. Dočekal (Svoboda), 35. Dočekal (Svoboda). Rozhodčí: Šír, Lacina – Frodl, Skopal. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7111. Střely na branku: 39:22. Zblokované střely: 13:12. Hity: 14:12. Vhazování: 29:30. Průběh utkání: 3:0.

Fotogalerie

Komentář

Začátek utkání patřil jednoznačně hokejistům z Mladé Boleslavi, kteří si vytvořili první šanci hned v úvodních vteřinách hry, Richard Jarůšek ale přestřelil Faltrovu klec. Do prvních příležitostí se dostali domácí až v páté minutě, Káňa ale tečoval černou pryž mimo tři tyče a Burian o pár sekund později pouze orazítkoval konstrukci branky, kterou strážil David Rittich. Svoji velkou příležitost v podobě samostatného úniku neproměnil ani Tomáš Hyka, kterému sjel kotouč v rozhodující chvíli z čepele.

První gólová radost vypukla v DRFG Areně v osmé minutě. Tomáš Kaberle hledal střílenou přihrávkou své parťáky před Rittichem, kde si jako první našel kotouč Jan Káňa a uklidil ho za brankovou čáru. Na hřišti po inkasované brance dominovali opět Mladoboleslavští, Musil ani Hyka však ve svých velkých šancích neuspěli a do kabin tedy odcházela obě mužstva za stavu 1:0 ve prospěch domácích.

Ve druhé dvacetiminutovce odskočili Brňané svému soupeři o tři branky. Nejprve se radoval z úspěšného zásahu Martin Dočekal, který zužitkoval perfektní pas od Tomáše Svobody, a když hosté nedokázali využít početní výhodu dvou mužů v poli, byli to domácí, kteří znovu udeřili. A opět v tom měla prsty čtvrtá útočná formace. Tomáš Svoboda vyhrál vhazování na Martina Dočekala, jehož následná střela se odrazila od brusle Marka Trončinského přímo za překvapeného Ritticha

Hosté se v závěrečné třetině snažili s utkáním něco udělat. Nejvíce byl na ledě vidět Jarůšek, který však stejně jako v celém utkání ani v závěru nedokázal proměnit své šance. Tou největší byla povedená teč těsně před Faltrem, kotouč však místo mezi třemi tyčemi netrefil. Kometa si už zbytek utkání pohlídala a oplatila tak Středočechům porážku na jejich ledě. Brňané si připisují do tabulky Tipsport extraligy další cenné body.

Ohlasy trenérů

Karel Beran: My jsme dnes čekali kvalitního soupeře. Viděli jsme sestřihy z předešlých utkání a věděli jsme, že soupeř je velice kvalitní. V první třetině tam bylo pár brejkových situací, které se nám nedařilo zachytávat, klíčový moment byl asi neproměněný nájezd a pak velká příležitost, kterou chytil Martin. Před druhou třetinou jsme si řekli, že musíme ty brejky lépe zachytávat, což se nám podařilo, odskočili jsme do vedení a ve třetí třetině jsme si již utkání pohlídali.

Marian Jelínek: Nevstoupili jsme do utkání špatně. Jeli jsme sem s velkou pokorou, protože víme, že soupeř chce být v jiných pozicích, než se nachází. Bohužel jsme neproměnili tutové šance a naši nejlepší třetinu jsme prohráli 0:1. Další důležitý moment byla nevyužitá přesilová hra pět na tři. Třetí gól soupeře padl po odrazu o brusli našeho hráče, takže jsme odehráli celkově takové smolnější utkáni. Nechci se na to vymlouvat, ale myslím, že výsledek neodpovídá dění na ledě. Mrzí mě, že jsme si nevytvořili tlak ve třetí třetině. Soupeři samozřejmě gratuluji k výhře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.