BK MLADA BOLESLAV
6. 12. 2015 | Vojtěch Tůma, Šárka Kulhánková, Vojtěch Tůma

Obrovská škoda! Dechberoucí utkání nakonec lépe zvládla Sparta

26., neděle 6. 12. 2015
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a - I druhý vzájemný duel mezi těmito dvěma celky nabídl parádní hokejovou podívanou! Kromě sedmi branek bylo k vidění i několik nastřelených tyček, tvrdých osobních soubojů a potyček, prostě vše, co by souboj celků z horních pater tabulky nabízet měl! Vedení se ujala Sparta, Bruslařům se však zásluhou Výborného trefy ve dvojnásobné početní výhodě povedlo srovnat, před druhou sirénou si ale Pražané vzali ztracené vedení zpět. Třetí dějství se neslo v duchu obratů, Mladoboleslavští se poprvé v utkání dostali do vedení, to jim však vydrželo jen šest vteřin, ihned po buly se trefil Kudrna. O rozhodující zásah se v čase 55:57 díky šikovné teči postaral Kumstát, Sparta si tak oslavu výročí 112 let klubové existence zkazit nenechala. Nicméně tým z města automobilů se rozhodně nemá za co stydět!
Sparta: Pöpperle – Polášek, Švrček, Glenn, Eminger, Mikuš, Hrbas, Kalina – Havel, Buchtele, Klimek – Netík, Kudrna, Sabolič – Hamilton, Pech, Kumstát – Procházka, Dvořáček, Černoch – Forman
Ml. Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Musil, Hruška, Bárta
Branky a nahrávky: 18. Sabolič (Hrbas, Pöpperle), 37. Eminger, 42. Kudrna (Sabolič), 56. Kumstát (Pech, Procházka) – 28. Výborný (Trončinský), 41. Jarůšek (Stříteský, Voráček), 42. Urban (Hyka). Rozhodčí: Šindler, Svoboda – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7091. Střely na branku: 27:27. Zblokované střely: 1:9. Hity: 24:20. Vhazování: 47:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Komentář

V úvodních minutách se aktivnější hrou prezentovala Mladá Boleslav. Brzy se ale síly na ledě srovnaly. Hra se pak po většinu první dvacetiminutovky přelévala ze strany na stranu, přičemž oba gólmani neměli o práci nouzi. Zajímavý moment nabídla první přesilovka domácích, kdy se před Rittichem strhla hromadná mela. Nejvíce při ní bylo vidět Saboliče a Kučného, kteří následně putovali za katr. Druhý jmenovaný ovšem vyfasoval k obvyklému dvouminutovému trestu za hrubost ještě další dvě minuty za držení protihráče.

První branky se diváci v O2 Areně dočkali až ke konci první části, kdy po pravé straně ujel Robert Sabolič, který střelou z kruhu našel skulinu v postoji boleslavského gólmana, a poslal tak Spartu do vedení. Pražané se dostali do laufu. Nechybělo mnoho a svěřenci trenéra Jandače mohli vést o dvě branky, Hrbas ale trefil tyčku.

Ve druhé části se v největší šanci ocitl Hyka, který uklízel kotouč do zcela odkryté části klece, jenže Pöpperle jako zázrakem stihl do střely vložit špičku hole a neuvěřitelným zákrokem zabránil gólu. Netrvalo ale dlouho a Boleslav přece jen vyrovnala v přesilové hře pět na tři. Trončinský našel v mezikruží Davida Výborného, a ten už domácího brankáře překonal.

Pöpperle vytahoval z rukávu jedno eso za druhým. Znovu se totiž zaskvěl i proti samostatnému úniku Jarůška, který na strážce domácí svatyně nedokázal vyzrát. Ke konci třetiny opět zaúřadovali Sparťané, a ujali se vedení. Netík vybojoval puk za brankou a z levého kruhu se prosadil obránce Vladimír Eminger, jehož střelu si nakonec do branky srazili Mladoboleslavští sami.

Ze třetí třetiny ještě neuběhla ani minuta a hosté již podruhé v zápase vyrovnali. Po dvanácti vteřinách od zahájení poslední dvacetiminutovky ujel sám po levém křídle Richard Jarůšek a tvrdou ranou dostal puk za záda sparťanského brankáře. O minutu později šli hokejisté z města automobilů poprvé do vedení, když z dorážky skóroval Tomáš Urban.

Tento stav ovšem nevydržel dlouho. Po vhazování ve středovém kruhu se totiž kotouče okamžitě ujal Andrej Kudrna, vyjel si do útočného pásma a z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku Ritticha, čímž vrátil svůj tým zpět do hry. Hrál se kvalitní a velmi vyrovnaný hokej po celou dobu. Dlouho to vypadalo, že o vítězi bude muset rozhodnout až nastavený čas.

Sparta si ale ke konci utkání ještě vynutila přesilovou hru, v níž si u mantinelu urval kotouč pro sebe Pech, jehož střelu tečoval do brány Petr Kumstát, který tak určil majitele tří bodů ještě v základní hrací době. V narozeninovém zápase zvítězili Pražané 4:3.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha): Podali jsme vysoce charakterní výkon. Vsadili jsme na kolektivní pojetí, bojovnost, nasazení, obětavost a za to hráči zaslouží dík a poklonu. Výborně chytal Tomáš Pöpperle, ve druhé třetině nás podržel. Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali, ale bojovností, nasazením a dobrou hlavou, řečeno v uvozovkách, jsme výsledek otočili.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Začali jsme aktivně, měli jsme velmi dobrý pohyb a myslím si, že jsme byli lepším týmem. Paradoxně jsme po první třetině prohrávali. V kabině jsme si řekli, že zvýšíme aktivitu a otevřeme hru. Podařilo se nám vyrovnat, ale bohužel jsme na konci třetiny opět dostali gól. Vydařil se nám vstup do třetí třetiny, bohužel jsme vedení neudrželi delší dobu a v oslabení dostali gól na 4:3. Mužstvo ale podalo velmi dobrý výkon, přestříleli jsme soupeře a myslím si, že jsme byli lepší. Bohužel jsme ale vstřelili méně gólů.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.