BK MLADA BOLESLAV
17. 1. 2016 | Zdena Bobková

Boleslav navázala na výhru z Plzně a Kometu porazila 4:1

37. (TV), neděle 17. 1. 2016
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Boleslav proti Brnu navázala na výbornou třetí třetinu z Plzně a od prvních minut dominovala na domácím ledě. V zápase se velmi dobře prezentovalo duo Hyka-Lenc, když si každý připsal po jedné brance. Třetím úspěšným střelcem domácího celku byl nadvakrát Tomáš Urban. Ačkoli Kometa tlačila, sic mohla, Boleslav si své vedení dokázala pohlídat. Opět se tak v duelu s brněnským soupeřem potvrdilo pravidlo vítězství domácího celku. Rittich sice vteřinu před koncem utkání přišel o svou nulu, ale ani to domácím radost z výhry nezkazilo.
Ml. Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Bárta – Hyka, Klepiš, Lenc – Klimenta, Urban, Pacovský – Musil, Hruška, Kubica
Kometa Brno: Čiliak – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Trška, Štindl, Koch – Ostřížek, Hruška, Ton – Káňa, Němec, Špirko – Mrázek, Dočekal, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček
Branky a nahrávky: 6. Lenc (Hyka, Klepiš), 14. Urban (Stříteský, Klepiš), 22. Hyka (Lenc), 56. Urban (Výborný, Klepiš) – 60. Němec (Kaberle, Špirko) Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 467. Střely na branku: 41:28. Zblokované střely: 12:7. Hity: 7:16. Vhazování: 30:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Fotogalerie

Komentář

Boleslav měla po většinu první třetiny převahu na ledě a prakticky tak vymazala Kometu z ledu. Do první vážnější šance se dostal Urban, který spolu s Pacovským ujel brněnské obraně, ale druhému jmenovanému přeskočil puk hokejku a celá slibná akce vyzněla naprázdno. Na druhé straně si velmi důležitý zákrok připsal Rittich, který vyrazil ostrou střelu Jakuba Koreise. Od začátku však platilo, že Boleslav měla mírně navrch a duo Hyka-Lenc se postaralo o parádní akci zakončenou gólem. Tomáš Hyka si nabruslil do pásma a z levého kruhu přihrál na volného Radana Lence, který před Čiliakem naznačil střelu, puk si však podržel a zasunul jej mazácky přemisťujícímu se Čiliakovi k levé tyči.

Boleslav pak získala výhodu přesilové hry, ale jakmile si vytvořila tlak, záhy o ni přišla, když se sekáním provinil Urban a musel usednout na trestnou lavici. V následné hře čtyři na čtyři pak byli aktivní opět Hyka s Lencem. V pokračující přesilovce hostí pak více hrozila opět Boleslav. Musil ve středním pásmu sebral puk a prokličkoval se do útočné třetiny, kde těsně před bránou přihrál Bártovi. Čiliak proti jeho střele z bezprostřední blízkosti skvěle zasáhl vyrážečkou. Zohorna se poté provinil hákováním a Boleslav tak získala druhou možnost zahrát si v početní výhodě. Zavřela soupeře do pásma, Stříteský pak dokázal od modré vystřelit a parádně zafungovalo i clonění od Tomáše Urbana, který dokázal těsně před bránou tečovat puk a pro Čiliaka se tak tento kotouč stal nechytatelným. Po zbytek první části hry působila Kometa poměrně nervózně a otřeseným dojmem a do výraznější šance se již nedostala. Poměr zásahů brankářů po první třetině v poměru 6:18 pak hovoří za vše.

Druhá třetina už byla o poznání vyrovnanější. Kometa se snažila do druhé třetiny nastoupit hodně zostra, přesto její aktivitu záhy zmrazil třetí boleslavský gól. Sehraná dvojka Hyka-Lenc se dostala až před Čiliaka. Lenc věděl, že brněnský gólman proti jeho případnému pokusu zavřel cestu betonem, ale s fištrónem sobě vlastním poslal puk najíždějícímu Tomáši Hykovi, který kotouč poslal do odkryté klece. Ačkoli Kometa v tu chvíli prohrávala už o tři branky, nabudilo jí to ještě o něco více a nebezpečně vystrkovala růžky. Domácí tak dobře věděli, že ani nyní nesmí zapomínat na to, že proti nim stojí velmi silný soupeř. Dočekal s Ostřížkem vytvořili před Rittichem závar a boleslavský gólman proti jejich pokusům schoval puk do lapačky.

Boleslav si pak zahrála i další přesilovku, ale Kometa byla aktivnější než v předešlém dějství a svého soka si k tělu příliš nepouštěla. Urban následně fauloval a hrálo se čtyři na čtyři. Zohorna s Tonem si počkali na vypršení trestu svého spoluhráče a dostali se do šance, ale právě zkušenému Tonovi sklouzl puk a nezakončil. Reputaci Ton učinil záhy, ale Rittich byl se svou lapačkou připraven i nyní. Domácí pak působili opatrnějším dojmem a Kometa měla více ze hry. Ton se dostal do mezikruží a vystřelil, ale připravený Rittich si poradil i s tímto pokusem. V závěru třetiny se v obrovské šanci ocitl opět Hyka, jenže v předbrankovém prostoru netrefil poskakující kotouč a netrefil odkrytou Čiliakovu klec. V závěru byl ještě vyloučen exboleslavský Peter Trška, který za podražení zamířil k trestným lavicím. Jenže na místo toho, aby šel na tu hostující, zamířil na tu, pro něj ještě donedávna, domácí. Boleslav svou přesilovku nevyužila a po návratu Tršky na led se ještě Rittich musel postavit jeho pokusu.

Na začátku třetí třetiny se dlouho hrálo bez přerušení a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Hosté ale přesto dokázali Ritticha zaskočit, ten proti střele Petra Kuboše a následné dorážce Vojtěcha Němce na moment netušil, kde kotouč má. Na poslední chvíli se mu podařilo jej najít a puk zalehl, a tím přerušil hru. Boleslav se ve třetí části zaměřila spíše na obranu svého vedení a proti Čiliakovi se prosazovala o poznání méně.

Hostující pak na moment vypadli z regulí a Klepiš v následné přesilovce nahodil před bránu, ale pouze do bruslí Tomáše Urbana, který nezareagoval včas, a brněnská obrana bleskurychle zavelela a kotouč vyhodila. V následné přesilovce pěti proti třem už Boleslav hrozila více a nepustila svého soka ani vystřídat. Kometa ale nejhorší časy přečkala, a to i díky perfektním zákrokům hostujícího Čiliaka. Domácí tým si své vedení už hlídal a své vedení se jim podařilo vyšperkovat ještě skvělou přihrávkou Davida Výborného s následným gólem Tomáše Urbana. Domácí forvard neváhal a ihned vysekl velikou poklonu mladoboleslavskému kapitánovi. Hosté si v závěru ještě zahráli přesilovou hru a v poslední vteřině tečoval nenápadné nahození Rittichovi mezi nohy Vojtěch Němec. Boleslav tak bere tři body a Kometa odjíždí z Mladé Boleslavi s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Myslím, že se z dlouhodobého hlediska potvrdila naše stoupající tendence. Poslední tři zápasy hrajeme velice slušně a teď jsme to potvrdili. Máme z toho dobrý pocit. Zvedl se nám pohyb a z toho to vychází. Chtěli jsme po hráčích určité věci a jsem rád, že to bylo vidět a bylo to i produktivní. Rovněž se zlepšili také naše přesilové hry. Jsme rádi, že to tak vychází, šest bodů za víkend jsme neměli už ani nepamatuji.

Karel Beran, HC Kometa Brno: To, co jsme očekávali od Mladé Boleslavi a jak jsme se na ten zápas připravovali, to přesně se splnilo. Vytažení hráči, protečování, rychlé protiútoky, rychlé přechody do útoku… I z toho de facto padl první gól. Propadli jsme ve středním pásmu v situaci dva na jednoho. Dostali jsme gól v oslabení, nechali jsme se tam zatlačit. Ve druhé třetině jsme zbytečně dostali třetí gól, a i když jsme uprostřed druhé části měli šanci, neproměnili jsme ji. Chtěli jsme to ještě změnit, nevzdávali jsme se, chtěli jsme dát kontaktní gól. To se nám nepodařilo, na místo toho jsme inkasovali čtvrtý. Poté jsme ubránili přesilovku 5 na 3 a nakonec jsme inkasovali v té klasické po pěkné akci domácích. Jedinou náplastí byla dobře sehraná přesilovka v závěru zápasu, kdy jsme dali gól.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.