BK MLADA BOLESLAV
22. 3. 2016 | Lukáš Štěrovský, Vojtěch Drbohlav, Lukáš Štěrovský

Boleslavští v Hradci neuspěli, rozhodnout mohou ve čtvrtek doma

ČF5 (TV), úterý 22. 3. 2016
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
H r. K r á l o v é – Bruslaři vše měli a stále mají ve svých rukou. Rozhodnout o postupu do semifinále mohli sice už v úterý na hradeckém ledě, od začátku ale bylo jasné, že to bude velice těžké. Mountfield vstoupil do utkání aktivněji a dostal se do vedení, které po celý zápas kontroloval a navyšoval. Ve třetí třetině rozhodli Východočeši dvěma vstřelenými góly, a tak bylo snížení při přesilovce pět na tři už pouze kosmetické. Boleslavští však ze stadionu pod Bílou věží odjíždějí stále s vedením v sérii – konkrétně 3:1 a vyřadit Mountfield mohou ve čtvrtek na domácím ledě!
Hr. Králové: Kacetl – Pláněk, Vydarený (C), Pavlas, Dietz, Čáp, Frühauf, Vašíček – Kudrna, Mertl, Šimánek (A) – Bednář (A), Ihnačák, Červený – Honejsek, Kukumberg, Dej – Miškář, Vantuch, Courchaine
Ml. Boleslav: Rittich – Voráček, Stříteský, Rýgl, Trončinský (A), Kučný, Robar, Ovčačík – Lenc, Klepiš, Klimenta (C) – Pacovský, Urban, Jarůšek – Pabiška, Musil, Hyka – Ďurač, Bárta, Látal.
Branky a nahrávky: 19. Dietz (Mertl, Pavlas), 37. Bednář (Červený, Ihnačák), 50. Bednář (Červený), 51. Bednář (Červený, Ihnačák) – 44. Lenc (Musil, Hyka), 53. Klepiš (Klimenta). Rozhodčí: Šír, Hradil – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 208. Střely na branku: 33:32. Zblokované střely: 11:6. Hity: 13:9. Vhazování: 45:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

První minuty životně důležitého klání – bráno pohledem domácích – nabídly po jedné menší šanci na obou stranách, se kterými ale brankáři neměli moc práce. Té Kacetlovi nepřibylo ani při první přesilovce zápasu, kterou sudí přiřkli Boleslavi. Ta toho však moc nepředvedla, do zajímavější situace se až ve hře pět na pět dostal Bárta, jenže jeho střela, kdyby ji Kacetl nechytil, by pro postavení útočícího hráče v brankovišti stejně nemohla být označena jako gólová.

Skoro tutovku ale vzápětí měli na svých holích domácí, když Rastislav Dej v přečíslení dvou na jednoho předložil kotouč Kukumbergovi, jenž však nezakončil ideálně a Rittich si mohl připsat úspěšný zákrok. Pár minut nato se k puku dostal Bednář, který si z levého kruhu najel až před gólmana Středočechů, rychlou ranou zápěstím ale trefil jen Ritticha, jenž puk vyrazil nad branku.

Domácí byli lepším celkem, což dokázali hned několika zajímavými akcemi. Jenže ani průnik Čápa ani dělovka Dietze po buly se jako gólové neujaly. Což platilo i o Kudrnově bekhendovém pokusu a Dejově pecce z levého kruhu. A tak si v první hradecké přesilovce vzal puk Stanislav Dietz, prokličkoval se až na útočnou modrou, odkud vyslal na Ritticha nechytatelný projektil – 1:0! Hradečtí šli do kabin s dobrým pocitem.

Domácí se nemohli prosadit, nakonec vstřelili překvapivý gól

Branka zapůsobila jako voda na mlýn východočeských hokejistů. Ti do druhé třetiny doslova vlétli. Brzy po jejím začátku Bednář z těžkého úhlu nahazoval na Honejska, který promáchl, kotouč prolétl jen několik čísel od tyče svatyně hostí. Na druhé straně se do přečíslení dostali Hyka s Musilem, jenže jeho zakončení skončilo jen na mrštném Kacetlově betonu.

Hrál se rychlý hokej nahoru dolů, v další akci trefil Klimenta pouze domácího beka. Krásnou kombinaci předvedla trojice Bednář – Ihnačák – Červený. Zakončení posledně jmenovaného ale mířilo jen do Ritticha. V podobně situace se ocitl i Vantuch, jenž přihrávku Miškáře poslal zcela mimo branku.

Následující minuty patřily hradeckému hokejistovi s číslem dvacet šest. Ten sice nejprve nedokázal po samostatné akci prostrčit puk na Rudolfa Červeného a neprosadil se ani v nabídnuté přesilové hře, kdy kulminoval tlak Hradce. Jaroslav Bednář se až při hře v plném počtu na obou stranách zapsal jako střelec nenápadnou „žabkou“ od mantinelu, která proklouzla Rittichovi pod výstroji až za brankovou čáru – 2:0. Zbytek periody rozkouskovala ještě tři vyloučení.

Bednářův hattrick zajistil Mountfieldu pokračování série

Dvoubrankový náskok ale Hradci nevydržel dlouho: konkrétně tři minuty a padesát sedm vteřin ze třetí třetiny. Právě v tomto čase totiž zakončil svoji akci po převzetí přihrávky na útočné modré a přesném zakončení samostatného úniku Radan Lenc. Následovala delší pasáž bez přerušení, ve které se hrálo hlavně ve středním pásmu a která pro domácí skončila tím nejlepším možným způsobem.

Do úniku se totiž dostal Rudolf Červený, který ukázkovou přihrávkou vybídl ke skórování Jaroslava Bednáře. Ten ale gólem na 3:1 ani zdaleka neřekl poslední slovo. O minutu a šestnáct vteřin později totiž skóre dostálo další změny, když se opět prosadil Jaroslav Bednář, jenž tak zkompletoval hattrick. Tentokrát zužitkoval precizní přihrávku Červeného zpoza branky a pro domácí už to vypadalo dobře – 4:1.

Po střetu Vantucha s Urbanem a následném faulu Vašíčka byli Hradečtí pouze ve třech hráčích na ledě, což Boleslav po krátké chvilce zužitkovala. Rychlou sekvenci přihrávek zakončil efektní i efektní střelou Jakub Klepiš – 2:4. Hosté poté vyvíjeli na Kacetlovu klec mohutný tlak, ten však odolal. Boleslav to zkusila se šesti bruslaři v poli, jenže marně. Hradečtí si výhrou zajistili prodloužení série, která se opět přestěhovala na středočeský led.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (Mountfield HK):
Obě mužstva si asi dávala pozor, aby to nedopadlo jako v předchozích zápasech, kdy padl gól v první minutě. Postupem času jsme si v první třetině vytvořili šance, ale dali jsme v podstatě náhodný gól. Druhou začal soupeř daleko lépe, u nás je normální, že vždycky zaspíme a ještě jsme v kabině. Můžeme být rádi, že Boleslav z brejků nevyrovnala, s tím musíme ještě něco vymyslet. Rozhodující bylo, že jsme se dostali do trháku. Kdyby to v závěru byla penalta a proměnili ji, bůhví jak by zápas ještě skončil. Můžeme být rádi. Bojovali jsme o to, aby série neskončila, teď se těšíme do Boleslavi.

František Výborný (BK Mladá Boleslav):
Zápas začal z obou stran trochu opatrněji, bylo to oťukávání, jako kdyby se hrálo první utkání. Nikdo nechtěl udělat chybu. Mountfield se dostal do vedení tvrdou ranou, ale je pravda, že gólman by to měl chytit. Druhý gól byl pohotový od Jardy Bednáře, stav 2:0 nalil domácím krev do žil. Podařilo se nám dát kontaktní gól, ale v začínajícím tlaku udělal Voráček chybu a zase nás potrestal Bedýnka. Domácím dneska hodně pomohl. V závěru nevím, jestli měla být penalta, těžko říct. Zdálo se mi, že náš hráč jel sám. Kdybychom ji dali, ještě bychom závěr zkomplikovali. Ale je to 3:2 a za dva dny nás čeká další zápas.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.