BK MLADA BOLESLAV
13. 9. 2016 | Roman Zajíček, Jitka Čechová

Kometa těžila z přesilovek, Bruslaře trápí fauly

3., úterý 13. 9. 2016
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
M l. B o l. – Fauly. Prý tak chtějí hrát, trochu přitvrdit. Zatím ale Bruslaři na svůj tvrdší styl spíš doplácí. V Brně vyfasovali hned deset trestů a z toho třikrát inkasovali. Proti letos papírově favorizovanému Brnu to pak dopadlo tak, jak to dopadlo. Mladoboleslavští musí skousnout prohru 1:5. Skóre zápasu otevíral Vampola, pak už ale dominovali pouze domácí.
Kometa Brno: Čiliak – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Trška, Malec, Vágner - Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Zohorna, Hruška, Dymáček – Dostálek
Ml. Boleslav: Lukáš (50. Tarkki) – Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Štich, Hanzlík, Pastor – Pacovský, Urban, Pospíšil – Orsava, Vampola (C), Žejdl – Hyka, Musil, Lenc – Látal, Ďurač, Jonák
Branky a nahrávky: 20. Kvapil (Erat, Štencel), 23. V. Němec (Hruška), 30. Erat (Štencel, Kvapil), 46. Erat (Nečas, Kvapil), 50. Zaťovič (V. Němec, Haščák) – 5. Vampola (Voráček, Orsava). Rozhodčí: Čech, Hradil – Zíka, Kotlík. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7 503. Střely na branku: 34:23. Zblokované střely: 10:22. Hity: 10:8. Vhazování: 45:32. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Fotogalerie

Komentář

Začátek duelu se nesl v duchu uctění památky mladého brněnského rozhodčího a statistika Komety Pavla Lainky. Diváci drželi minutu ticha a poté mu zatleskali ve stoje.

Určitě bychom uvítali lepší dny a začátky zápasů, ale hráči se museli plně koncentrovat na začátek duelu. A úvod zachytila lépe Mladá Boleslav. První pozdrav na Čiliaka vyslal Orsava, ale to bylo spíš pro slovenského brankáře rozehřátí. O pár chvil později však udeřilo, kapitán Petr Vampola obkroužil brankoviště a rychlou otočkou překonal přesunujícího se brněnského gólmana - 0:1.

Soupeř Brňanů zlobil dál, do sólového nájezdu se řítil Hyka, jenže forhendovou kličku nedokázal jen těsně přetavit ve druhý gól. Kometa se dlouho nemohla dostat do tempa, pomohli ji k tomu až častá vyloučení boleslavkého klubu. Hned čtyři hráči vyfasovali menší tresty a Kometa z obrovského tlaku dokázala zaslouženě vyrovnat. Marek Kvapil třetím gólem sezóny vymetl pavučiny z Lukášovy svatyně.

Druhá třetina nabídla strhující hokej. Mnohdy ani během celého zápasu není k vidění tolik událostí, co bylo k mání ve druhé periodě. Dvakrát se prohlížel záznam hry, nejprve po střele Kvapila, pro posunutí klece gól neplatil. Poté už ano, když Němec napřáhl a puk skončil v lapačce Lukáše - leč už za brankovou čárou - 2:1. Aktivitou hýřila Nečasova lajna a právě sedmnáctiletý útočník létal po ledě jako nezadržitelná raketa. Šance připravoval, šance si sám tvořil.

V polovině duelu bylo v Brně opět jásotu na rozdávání. V přesilovce předložil Štencel kotouč na Martina Erata, jehož teč skončila v Lukášově bráně - 3:1. Bruslařský klub nevěděl, kam dřív skončit a dlouho trvalo, než se oklepal. K šancím se ale nakonec přeci jen propracoval. Ve dvojnásobné přesilovce však zazářil Čiliak po střelách Vampoly a Orsavy. Výborná a pohledná druhá třetina nakonec skončila vedením Komety 3:1.

Ve třetí části Kometa ještě přidala dvě branky a pojistila si tak tříbodový zisk. Krásnou kombinaní akci předvedla dvojice Nečas - Martin Erat. Talentovaný mladík předložil kotouč o osmnáct let staršímu spoluhráči a ten dopravil touš do sítě - 4:1. Totální rozpad boleslavké defenzivy dokomentuje akce na 5:1. Vojtěch Němec si pohrál s obranou, předložil puk na Martina Zaťoviče, který jen uklidil kotouč do boleslavské klece. Brankář Lukáš přepustil místo Tarkkimu - 5:1.

V parádní atmosféře takřka vyprodané haly se utkání dohrávalo a fanoušci si jej užívali na maximum. Kometa vyhrála i potřetí v sezóně a vede tabulku extraligy.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný, HC Kometa Brno: Začátek utkání se nám příliš nepodařil. Po gólu na 1:1 jsme se uklidnili a předvedli skvělý výkon. Od druhé části jsme se vrátili do hry a povedlo se nám vynutit obrovský tlak. Čiliak nás v klíčových momentech podržel a my jsme dali důležité góly. Pak už hráči byli uvolnění a dohráli duel v pohodě. Divákům se duel musel líbit. Chtěl bych hráčům a fanouškům poděkovat za parádní výkon a atmosféru.

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Do utkání jsme vstoupili dobře, dali jsme gól, vytvořili si další dobré šance. Ve druhé části rozhodly přesilovky soupeře. Nám se nepodařilo dát přesilovku pět na tři a pak už to byla exhibice. Kometa využila své šance a pak už si vše pohlídala.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.