BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2016 | Daniel Ježek, Jitka Čechová

Rvali se jako lvi! Bruslaři v Třinci padli až v desáté sérii nájezdů

12., pátek 14. 10. 2016
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Nejprve víc než slibně přestáli úvodní třetinu, což bývá mnohdy klíčové, a byť pak Bruslaři o dva góly ztráceli, dokázali se na Třinec krátce po polovině zápasu dotáhnout trefami Lence a Pospíšila. Oceláři pak šli sice do vedení do třetice, i tentokrát ale náskok ztratili. Podruhé se trefil Lenc. Rozhodovat nakonec musely až samostatné nájezdy. Rozřešení padlo až v neuvěřitelné desáté sérii, kdy vše rozsekl Irgl. Nutno ale podotknout, že se v průběhu této "loterie" trefili Lenc, Trončinský a Látal.
Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera, Jank – Petružálek (A), Marosz, Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Kovařčík, Hrňa
Ml. Boleslav: Lukáš – Stříteský, Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Trončinský, Štich – Látal, Vampola (A), Lenc – Ďurač, Urban, Pabiška (A) – Hyka, Klepiš, Jiránek – Pospíšil, Žejdl, Jonák
Branky a nahrávky: 23. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (Petružálek, Růžička), rozh. náj. Irgl – 29. Pospíšil (Trončinský, Látal), 33. Lenc (Vampola, Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka). Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 857. Střely na branku: 42:30. Zblokované střely: 14:11. Hity: 11:11. Vhazování: 44:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3 - 4:3.

Komentář

Duel Ocelářů s Mladou Boleslaví začal v poněkud opatrnějším rytmu. V úvodu střetnutí nikdo nechtěl udělat větší chybu, brankáři se ke slovu dostávali jen sporadicky. Oceláři mohli utkání rozjet do vyššího tempa v početní výhodě ze třetí minuty, hráči s drakem na hrudi ale žádnou přesnou střelu nevyslali. V dalším průběhu periody bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách.

Zajímavější momenty tak nabídla až druhá polovina úvodní třetiny. V sedmnácté minutě mohl skóre otevřít Rostislav Marosz, který, ač faulován, trefil tyč Lukášovy klece. Slezané v dalších minutách hráli dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, ta se protáhla také do začátku následující třetiny. WERK ARENA se ale vedoucí branky nedočkala.

Třinecké publikum ale promarněná přesilová šance mrzet nemusela, Oceláři se v následujících dvou minutách, s pořadovými čísly dvacet tři a dvacet čtyři, prosadili dvakrát. Další, v pořadí již pátou početní výhodu, po krásné kombinaci využil Jakub Petružálek. V další minutě pak dobrou práci Draveckého s Krepsem přesnou tečí zužitkoval Daniel Rákos.

Dvoubrankové vedení ale Ocelářům příliš dlouho nevydrželo, v devětadvacáté minutě byli hosté na dostřel. Hykovu střelu sice zastavila tyč, Bruslaři ale poté dokázali využít svou první výhodu jednoho muže v poli, bezmocného Hrubce prostřelil Tomáš Pospíšil.

Skóre na rozdíl dvou branek mohl vzápětí vrátit Martin Růžička, útočník domácích ale při své akci trefil jen tyč Lukášovy branky. Radovali se proto opět hosté. Slezané nedokázali ubránit nápor první hostující formace, Radan Lenc využil milimetrový pas Vampoly a srovnal stav

Závěrečná část základní hrací doby tak začínala za nerozhodného stavu, ten ale platil jen necelou minutu a půl. Elitní formace domácích zvládla situaci po buly na výbornou, před Rostislavem Maroszem zívala odkrytá klec. Marosz touto nabídkou nepohrdl.

Ani třetí přesná trefa ale Slezanům nezajistila tříbodový zisk, v početní výhodě v padesáté minutě totiž odpověděl Radan Lenc. Hostující forward na svůj druhý gól v zápase potřeboval jen sedm vteřin početní výhody.

Další průběh poslední třetiny byl poněkud nervózní, k vidění bylo několik dalších prohřešků proti pravidlům, navíc také potyčka mezi Rákosem a Voráčkem. Až závěrečná pětiminutovka nabídla další hokejové akce. Marosze zastavil Lukáš, Hrubec si poradil s výpadem Klepiše a Jiránka. Slezané měli tři minuty před vypršením šedesáté minuty k dispozici početní výhodu.

Hráči s drakem na hrudi zasypali Lukáše pořádnou dávkou střel, žádná ale do černého nemířila. Šlágr kola tak dospěl až do prodloužení. V něm měli více ze hry domácí Oceláři, byť Hrubec musel likvidovat nájezd Urbana. Gólman Lukáš ale svůj tým držel nad vodou. Rozhodnout tak musely samostatné nájezdy.

Za Oceláře se prosadil Jiří Polanský, na straně Mladé Boleslavi pak Radan Lenc. K vidění nakonec celkem bylo deset sérií, v ní rozhodl Zbyněk Irgl. Oceláři berou dva body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): Bylo znát, že se potkaly týmy, kterou jsou tabulkovými sousedy. Věděli jsme, že Boleslav v posledních zápasech dokázala bodovat, je to nepříjemný soupeř. Mrzí mě, že ve druhé třetině jsme neodskočili na výraznější vedení, neproměnili jsme pár samostatných nájezdů, naopak soupeř nemilosrdně trestal naše chyby. Bylo cítit silnou motivaci boleslavských kluků, kteří kdysi hráli za Třinec. Remíza byla zasloužená a jsme rádi za výhru v nájezdech, které jsou vždy vabank. Těší mě síla našeho kolektivu.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Přijeli jsme do Třince s velkým respektem. První třetinu jsme odehráli velmi dobře, bohužel skórovat se nám nepovedlo. Druhá třetina byla na začátku v režii domácích. Vážím si toho, že jsme vyrovnali, protože když Třinec doma vede, moc týmů otočit nedokáže. Musím našemu mužstvu složit kompliment, s herním projevem jsme spokojeni. Bohužel druhý bod nevezeme, přestože jsme měli asi čtyři nebo pět mečbolů v nájezdech.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.