BK MLADA BOLESLAV
28. 10. 2016 | Vojtěch Tůma

Škoda! Vyrovnaná tahanice s Brnem Bruslařům bod nepřinesla

16. (TV), pátek 28. 10. 2016
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l . B o l . - Druhého celku extraligové tabulky se Bruslaři v dnešním utkání rozhodně nezalekli! Ba naopak, celý duel se nesl v duchu naprosté vyrovnanosti, v první třetině si více gólových šancí vypracovali domácí, Kometu ale podržel ve skvělé formě chytající mladík Vejmelka. Prostřední dějství už bylo, co se tempa týče, o poznání klidnější, diváci se však dočkali hned tří přesných tref. Brňané si v rozmezí pětašedesáti vteřin zajistili dvoubrankový náskok, ještě před druhou sirénou však Boleslavské zpět do zápasu přesilovkovým gólem vrátil Tomáš Hyka. V pětačtyřicáté minutě se ŠKOENERGO Aréna dočkala srovnání, Brno však mělo připravenou okamžitou odpověď, v závěru jeho výhru gólem do prázdné branky pečetil Kvapil.
Ml. Boleslav: Lukáš – Trončinský, Kučný, Stříteský, Voráček, Hanzlík (C), Kurka, Pastor – Látal, Vampola, Klepiš – Hyka, Urban, Lenc – Orsava, Žejdl, Jonák – Jiránek, Musil.
Kometa Brno: Vejmelka – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Koch –Kvapil, Hruška, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa (C), Čermák, Vincour – Dočekal, Nečas, Dostálek.
Branky a nahrávky: 40. Hyka (Musil), 45. Voráček (Urban, Orsava) – 37. Haščák (Trška, V. Němec), 38. Gulaši (Erat), 47. Vincour (Čermák), 60. Kvapil. Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc Erat (KOM) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 952. Střely na branku: 25:31. Zblokované střely: 11:11. Hity: 19:13. Vhazování: 24:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Fotogalerie

Komentář

Začátek utkání byl z obou stran velice opatrný, dnešní soupeři se nejprve jen tak oťukávali. Ve třetí minutě vystihl Vampola rozehrávku Ondřeje Němce a naservíroval puk před branku Látalovi, ten ale z bezprostřední blízkosti na Vejmelku nevyzrál. Vzápětí dostali Bruslaři k dispozici premiérovou přesilovku, v níž se dostali k několika střeleckým pokusům, brněnský gólman a jeho obránci ale všechny zvládli pochytat. I po nevyužité početní převaze domácí určovali tempo, v šesté minutě nejprve Vejmelka vyrazil Žejdův pokus jen k Radanu Lencovi, ten ale trefil pouze v brankovišti klečícího Kováčika, o chvíli později samostatný únik v gól nepřetavil ani Jonák. Až do poloviny prvního dějství Kometa nepředvedla téměř nic, po Lencově faulu si však i ona vyzkoušela hru v početní převaze, jedinou šanci ale Hruškovi zmařil Voráček.

Ve dvanácté minutě Boleslavským ujel Martin Dočekal, jenž byl těsně před zakončením faulován Stříteským. Brněnský útočník si tedy o pár chvil později střihl reparát při samostatném nájezdu, s bekhendovým blafákem si ale na Jana Lukáše nepřišel. Přesto se Dočekal mohl v první třetině vstřeleného gólu dočkat, při boleslavské přesilovce mu totiž ukázkově nabil špatně rozehrávající Stříteský, hostující forvard s devadesátkou na zádech jen těsně minul levou tyč Lukášovy pokladnice. Moravané začali pomaloučku vystrkovat růžky, tvrdou ránu Petera Tršky stačil domácí gólman vytěsnit doslova za pět minut dvanáct, dvě minuty před úvodní sirénou pálil jen těsně nad Ondřej Němec.

Do prostředního dějství vstoupili o něco aktivněji hosté, zhruba minutu a půl po jeho startu vybojoval kapitán Čermák puk za brankou a ke vstřelení vedoucího gólu vyzval neobsazeného Káňu, ten však mířil pouze do tyče. O chvilku později vyrazil Karel Vejmelka Orsavovo nahození pouze k dojíždějícímu Žejdlovi, jehož dorážce z první k úspěchu příliš nescházelo. Poté se dlouho nic příliš zajímavého nedělo, v šestadvacáté minutě však diváci viděli po jedné šanci na obou stranách. Nejprve střelou z příklepu kousek vedle pálil zkušený Martin Erat, v následném přečíslení dvou proti jednomu jej napodobil Jonák. V polovině druhé periody měla Boleslav k dispozici další přesilovku, se kterou znovu nenaložila vůbec špatně, po Vampolově dorážce puk poskakoval skrze brankoviště, Vejmelku ale stačil zastoupit Kováčik.

Po několikaminutové odmlce bez šancí byl v samostatném úniku faulován Tomáš Hyka. Mladoboleslavský šikula při trestném střílení zkusil vystřelit nad Vejmelkovu lapačku, ani druhý samostatný nájezd v utkání ale nebyl proměněn. Domácí to muselo velmi mrzet, v čase 36:08 totiž Trška našel před brankou číhajícího Marcela Haščáka, který puk se štěstím propasíroval za marně se natahujícího Lukáše! A za pár okamžiků to pro Středočechy vypadalo ještě hůře, po vyhraném buly totiž od modré čáry vypálil Michal Gulaši, na jehož výstavní trefu nemohl boleslavský brankář dosáhnout – 0:2! Šest vteřin před druhou sirénou se domácímu celku podařilo snížit, Tomáš Hyka se při přesilové hře prezentoval parádním sólem, které zakončil přesnou ranou mezi ruku a tělo gólmana Vejmelky!

Začátek poslední dvacetiminutovky byl velice opatrný, Brněnští si hlídali hubený náskok, domácí se zase nechtěli dopustit zbytečné chyby, a nabídnout tak soupeři další dvoubrankový trhák. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se to ale málem nepovedlo, v situaci dvou proti dvěma Kvapil krásně uvolnil Jan Hrušku, jeho jmenovec Lukáš se však stačil bleskově přesunout a zasáhnout. Boleslavští tedy přestáli těžkou chvilku a hned z následné protiakce udeřili – Orsava zavezl puk do útočného pásma, poté našel Tomáše Voráčka, jehož ukryté a nenápadné nahození pro Vejmelku nechytatelně tečoval Vít Jonák – 2:2! Vyrovnané skóre však příliš dlouho nevydrželo, Trončinský daroval Moravanům přesilovku, kterou ukázkovou pumelicí pod víko zúročil Tomáš Vincour!

V jednapadesáté minutě se až před branku dostal důrazně se probíjející Kvapil, načež se před Lukášem rozpoutal závar nemalých, ovšem ani nejproduktivnější hráč naší nejvyšší hokejové soutěže a ani Hruška nedokázali boleslavského gólmana a jeho pomáhající kolegy prostřelit. Bruslařům se stále nedařilo propracovat k jakékoliv vážnější možnosti, na druhé straně naopak Kováčikovo nahození těsně mimo tečoval Dočekal. Poté se však hráči Komety nestihli vrátit, do jejich nezkonsolidované obrany se vrhl Žejdl, z úhlu však rozvlnil jen boční síť. V posledních minutách se Výborného družina ještě nadechovala k závěrečnému tlaku, štěstí zkoušela i v šesti lidech, při hře bez brankáře jí ale definitivní direkt zasadil Marek Kvapil.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Nepodali jsme špatný výkon, ale síla soupeře byla znát. Přestože jsme měli kotouč v držení a byli jsme u soupeřovy brány, tak jsme si nevytvořili tutové šance. Pak jsme paradoxně dostali dva hloupé góly, ačkoli bych řekl, že tam byly šance úplně jiné a lepší, ale to se někdy v takovém zápase stává. Ke cti nám je, že jsme ze stavu 0:2 opravdu povstali a vyrovnali utkání na 2:2. Pak tady bohužel taky vidím klíčovou situaci, že jsme delší dobu nevydrželi za stavu 2:2, protože pak se mohlo stát všechno možné. Brzy jsme šli do vyloučení a soupeř nás potrestal. Hra bez brankáře už je vabank. Nevnímal bych to až tak negativně, přestože ta čtvrtá branka padla po osobní chybě. Spíš jsme si nevytvořili až takové gólové šance, i když jsme tlak měli. Ale naší hře chyběla finální myšlenka, přihrávka, nebo něco takového. S hrou jako takovou jsme relativně spokojeni, s výsledkem samozřejmě ne.

Martin Pešout, HC Kometa Brno: Viděli jsme nadprůměrný extraligový zápas, který měl vše, co měl mít. Pro nás dobrý výsledek, protože tady v Boleslavi se nevyhrává často. V zápase rozhodla naše přesilovka, kterou jsme dokázali využít a dali jsme na 3:2. Za stavu 2:0 už vypadalo, že ten zápas ovládneme, ale domácí zabrali a vrátili se zpátky do zápasu a vyrovnali. Když jsme dostali gól na 2:2, tak ten zápas mohl vypadat ještě úplně jinak. Ale přesilovkou jsme se uklidnili a v závěru jsme si počkali na tu šanci a gólem do prázdné branky jsme ten zápas rozhodli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.