BK MLADA BOLESLAV
20. 11. 2016 | Daniel Langer

Mocný finiš přišel pozdě, všechny body bere Sparta

23., neděle 20. 11. 2016
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Podobně jako v Pardubicích, i v domácím utkání vyšli Boleslavští po úvodních dvou třetinách střelecky naprázdno a museli nahánět výsledek až těsně před vypršením základní hrací doby. Zatímco na východě Čech to vyšlo, tři branky v závěrečném dějství na bodový zisk nestačily. Sparta svou převahu demonstrovala především při nestandardním počtu hráčů na ledě, dvě branky totiž vstřelila v přesilové hře, další přidala dokonce ve vlastním oslabení.
Ml. Boleslav: Lukáš – Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Hanzlík, Kurka – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Urban, Lenc – Látal, Vampola, Fronk – Pospíšil, Klepiš, Pabiška.
Sparta: Škarek – Čajkovský, Nedomlel, Švrček, Kalina, Barinka, Mikuš, Piskáček, Gernát – Černoch, Kumstát, Vrána – Safin, Uher, Hlinka – Forman, Klimek, Pech – Cingel, Procházka, Kudrna.
Branky a nahrávky: 49. Stříteský (Pabiška, Klepiš), 58. Lenc (Hyka, Vampola), 60. Orsava (Lenc, Žejdl) – 6. Safin (Procházka), 26. Pech (Hlinka, Vrána), 28. Hlinka (Pech, Čajkovský), 32. Vrána (Hlinka). Rozhodčí: Šír, Horák – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 009. Střely na branku: 43:36. Zblokované střely: 7:8. Hity: 11:8. Vhazování: 42:41. Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Fotogalerie

Komentář

Ještě před úvodním buly mohli diváci shlédnout video mapující bohatou kariéru symbolicky se loučícího Davida Výborného, jenž před letošní sezónou pověsil brusle na hřebík a usedl do křesla sportovního manažera boleslavského klubu. Poté, co se s legendou českého hokeje sympaticky rozloučili fanoušci obou táborů, přišel na řadu samotný zápas. Jako první zahrozili Bruslaři, když Trončinský uvolnil skákavou přihrávkou Pospíšila, jenž trestuhodně nedokázal zamést kotouč do branky.

Prakticky z protiútoku přispěchali s odpovědí hokejisté Sparty, když se k odraženému puku dostal Ostap Safin a po rychlém obkroužení branky zasunul na bližší tyči. Korigovat mohl po nahrávce od zadního mantinelu Fronk, proti byl ale Škarek. Mladíček a kmenový hráč jihlavské Dukly dostal v brance opět přednost před zkušenějším Pöpperlem a trenéru Kalousovi se i tentokrát odvděčil spolehlivým výkonem. Na rozdíl dvou branek mohla Sparta odskočit po chybě domácího obránce, který nepřešel jako poslední hráč přes Cingela, ten se ale nezorientoval a dobrá příležitost tak přišla na zmar.

Obraz hry zůstal neměnný i po návratu ze šaten. Podruhé v utkání se mohl prosadit Safin, jeho teč dokonce vysokým obloukem zaplula za Lukášova záda. Po krátké poradě u videa ale hlavní rozhodčí rozhodl, že branka nemůže být uznána pro hraní vysokou holí. Věčně ale boleslavský obranný val soustředěnému útoku odolávat nemohl. V početní výhodě Sparta rozebrala boleslavskou čtveřici a jako poslední zavěsil za bezmocně se přesouvajícího brankáře Lukáš Pech.

Svou nekompromistnost v přesilových hrách hosté potvrdili o dvě minuty později znovu, když se po zdánlivě jednoduché kombinaci ocitl mezi kruhy osamocený Jaroslav Hlinka a rozesmutněl domácí publikum potřetí. Zmar Mladé Boleslavi jako by v tu chvíli neměl brát konce. Ve vlastním oslabení si totiž Hlinka udělal kužel z bránícího hráče a brejk zakončil přihrávkou na Petra Vránu, pro něhož už nebyl problém zakončit do odkryté svatyně.

V závěrečném dějství Sparta rezignovala na aktivní hru směrem kupředu a raději vyrážela do nebezpečných protiútoků. Bruslaři se naopak snažili umazat nelichotivou nulu na kontě vstřelených gólů. To se jim podařilo přibližně v polovině třetí třetiny, když z poměrně ostrého úhlu napřáhl Matěj Stříteský a zkazil tak Škarkovi šanci na druhou vychytanou nulu v řadě. Domácí polila živá voda a snížit mohl v početní výhodě Látal, po jehož průniku podél mantinelu zvonila tyč.

V samotné koncovce utkání ještě korigoval po přihrávce zpoza branky pohotový Radan Lenc a celek z města automobilů se rázem ocitl na dostřel. Trenér Výborný sáhl dokonce ke hře be brankáře a třetí zásah přidal po bekhendovém zakončení Jakub Orsava, na víc než kosmetickou úpravu skóre už to ale vzhledem k akutnímu nedostatku času stačit nemohlo.

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Nechceme se na to vymlouvat, ale bylo vidět, že jsme měli v nochách těžký zápas v Pardubicích, který se hrál na krev až do poslední sirény. Dvě třetiny jsme se nemohli dostat do hry a Sparta získala lehce vedení, což jsme nechtěli dopustit, sebevědomá Sparta se těžko poráží. Má zkušené a kvalitní hráče. Soupeř sehrál parádně dvě přesilovky, pak jsme dostali gól i při naší přesilovce a vypadalo to na dost inkasovaných gólů. Před třetí třetinou jsme chtěli hrát alespoň pro lidi a udělat z toho zápas. Nakonec to bylo drama a kdyby byla ještě minutka, mohlo to být zajímavé. Jsem rád, že jsme alespoň v poslední třetině ukázali, že se hráči nemusí Sparty bát.

Jiří Veber (HC Sparta Praha): Hráli jsme naposledy v úterý a tak jsme měli dostatek času na přípravu, Boleslavi jsme se detailně věnovali. Dvě třetiny jsme utkání zvládali výtečně, ale v té třetí jsme to soupeře zbytečně nechali zdramatizovat. Boleslav měla výborný pohyb, dostávala nás pod tlak. Nám to už v poslední třetině tolik nejezdilo, zřejmě z vědomí, že vedeme o čtyři branky a málem se nám to vymstilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.