BK MLADA BOLESLAV
25. 11. 2016 | Martin Penker, Martin Penker, Vojtěch Tůma

Trápení pokračuje ... Bruslaři neproměnili šance a Pirátům podlehli 1:2

24., pátek 25. 11. 2016
Chomutov - Ml. Boleslav CHM - MBL
C h o m u t o v - V minulém kole Bruslaři proti pražské Spartě zaspali první dvě třetiny, ztráta byla až příliš velká a tři vstřelené branky v závěrečném dějství tak k bodovému zisku nestačily. Sebevědomí si mladoboleslavští hokejisté mohli zvednout dnes proti Chomutovu, znovu se ale potvrdil fakt, že se jim na ledě Pirátů zkrátka a dobře nedaří. První perioda gól nepřinesla, vstup do té prostřední vyšel domácím parádně, už po třiatřiceti vteřinách skóre otevřel Vondrka. Zanedlouho Severočeši své vedení zvýšili, svěřenci trenérského dua Výborný – Jelínek se ale nevzdávali a dokázali si vypracovat pár slibných příležitostí, ujala se ale pouze dorážka z hole Tomáše Hyky. Boleslavští tak v listopadu prohráli páté ze sedmi utkání a dále marně hledají herní pohodu, kterou disponovali v první čtvrtině soutěže.
Chomutov: Laco – Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, Mrázek, Dlapa, Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Račuk, Lauko.
Ml. Boleslav: Lukáš – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík, Pastor – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola, Lenc – Látal, Urban, Pabiška – Fronk, Musil, Klepiš.
Branky a nahrávky: 21. Vondrka (Flemming), 27. Skokan (Valach, Kämpf) – 49. Hyka (Trončinský, Urban). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Hynek, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 271. Střely na branku: 23:31. Zblokované střely: 21:14. Hity: 10:18. Vhazování: 34:43. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Komentář

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ale Ján Laco si s první střelou, kterou na něj vyslal Petr Vampola, poradil. Do první vážnější šance utkání se dostali domácí, když Jakub Lauko střílel zcela osamocen z levého kruhu, ale Lukáše překonat nedokázal. Hosté si zahráli zhruba v polovině čtvrté minuty přesilovou hru, ve které se do zajímavé šance dostal Martin Látal, ale těsně před Lacem poslal kotouč jen nad branku. V samém závěru trestu Sklenáře se dostal David Kämpf do samostatného úniku, ale Lukáše střelou mezi betony překonat nedokázal. Zhruba v polovině první třetiny se dostal Ivan Huml ke kotouči těsně před Lukášem, kterého sice dokázal překonat, ale trefil jen levou tyč. Piráti si v závěru první třetiny zahráli první přesilovku, ve které si ale vážnější šanci nevytvořili.

Piráti vstoupili do druhé třetiny nejlépe, jak mohli. Brett Flemming nahodil kotouč na branku od modré čáry, kde se dokázal střelecky prosadit Michal Vondrka, domácí se tak dostali touto brankou do vedení. Zhruba o minutu později ale mohli hosté vyrovnat, Lukáš Pabiška však nedokázal poslat kotouč do sítě střelou z bezprostřední blízkosti. Piráti si díky faulu Radana Lence zahráli v pětadvacáté minutě přesilovku, kterou ale využít nedokázali. Těsně po skončení této přesilové hry se ale za brankou soupeře dostal ke kotouči Dávid Skokan, který následnou střelou zpoza branky procedil kotouč za brankovou čáru. Osm minut před koncem druhé třetiny se autor druhé chomutovské branky dostal k bekhendovému zakončení těsně před Lukášem, kterého ale překonat nedokázal. V závěru druhé třetiny se dostal Tomáš Urban ke střele z bezprostřední blízkosti, ale Ján Laco jeho tvrdou střelu skvěle chytil a podržel tak svůj tým.

Mladoboleslavští vstoupili do závěrečné třetiny velice aktivně. Martin Látal ujel na začátku třetí třetiny obráncům, ale svým bekhendovým zakončením poslal kotouč jen nad branku. Piráti se mohli dostat do tříbrankového vedení v pětačtyřicáté minutě, ale Ivan Huml po precizní přihrávce Vondrky neprostřelil Lukáše. Po zmařené šanci Ivana Humla mohli hosté snížit, ale Ján Laco podržel svůj tým dobrým zákrokem. Hosté se svou aktivitou dostali do další obrovské šance v sedmatřicáté minutě. Jakub Klepiš dostal skvělou přihrávku zpoza branky, ale svou následnou střelou nedokázal prostřelit Jána Laca. Zhruba v polovině třetí třetiny hosté přeci jenom dokázali snížit. Trončínského střelu od modré dokázal Laco vyrazit pouze na hokejku Tomáše Hyky, který se už do odkryté klece nemýlil. Zhruba pět minut před koncem utkání se Michal Vondrka ocitl zcela osamocen na hranici pravého kruhu, ale střelou ke vzdálenější tyči nedokázal překonat Lukáše. Brett Flemming se v závěru třetí třetiny dostal ke střele těsně před Lukášem, kterého ale trefil pouze do levého betonu. Hosté to v samotném závěru zkoušeli v šesti, ale branku vstřelit nedokázali a dnes tak odjíždějí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): Zápas byl hodně vyrovnaný od první do poslední třetiny. Mladá Boleslav má silný tým, takže jsme věděli, že nás čeká těžké utkání. Dobře jsme zvládli obranou hru, s kterou máme od začátku sezóny trochu problémy. Rozhodlo, že jsme dostali jenom jeden gól a výborně zachytal Jánko Laco.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že nás čeká tuhý boj, čemuž napovídalo i postavení v tabulce. U nás hrál Chomutov velmi dobře, takže jsme se na zápas připravovali. Myslím, že jsem začali slušně. Bohužel jsme na začátku druhé třetiny inkasovali hloupý gól a po vyrovnané části zápasu druhý. Do třetí třetiny jsme šli ještě aktivněji, byli jsme pohyblivější, ale bohužel jsme dali jenom jeden gól. I když jsme si v závěru vytvořili nějaké šance, soupeř si výsledek pohlídal.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.