BK MLADA BOLESLAV
20. 12. 2016 | Vojtěch Tůma

Bruslaři promarnili dvoubrankový náskok, Zlínu podlehli v prodloužení

30., úterý 20. 12. 2016
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l . B o l . - V prvním utkání po reprezentační pauze do města automobilů přicestovali hokejisté Zlína, kteří se v dnešním utkání museli obejít bez svých dvou hlavních tahounů, Petra Holíka s Robertsem Bukartsem. Absence těchto produktivních útočníků byla v první třetině na hráčích PSG hodně znát, v neatraktivních dvaceti minutách byli mírně aktivnější Bruslaři, branky se ale diváci nedočkali. Prostřední dvacetiminutovka už byla z hlediska líbivosti o poznání lepší, vedením domácím zajistil Lenc, na 2:0 zvyšoval Žejdl. Ševcům se ovšem ještě před druhou sirénou podařilo snížit, závěrečná perioda tak slibovala drama. Hubený náskok Středočeši drželi poměrně dlouho, v šestapadesáté minutě ale srovnal Popelka, v prodloužení se štěstí přiklonilo na stranu beranů, kterým bonusový bod zajistil Okál.
Ml. Boleslav: Lukáš – Voráček, Štich, Hanzlík (C), Kurka, Trončinský, Holub, Kučný, Stříteský – Lenc, Musil, Pospíšil – Látal, Urban, Klepiš – Orsava, Vampola (A), Žejdl – Pabiška (A), Jonák, Fronk
Zlín: Kašík – Kotvan, Marušák (A), Blaťák, Matějíček, Žižka (A), Bořuta, Horák – Říčka, Chytil, Šťastný – Kubiš, Honejsek, Okál (C) – Veselý, Vlach, Ondráček – Maruna, Popelka, Goiš
Branky a nahrávky: 27. Lenc (Musil, Pabiška), 34. Žejdl (Jonák, Hanzlík) – 36. Matějíček (Ondráček, Kubiš), 56. Popelka (Ondráček, Veselý), 63. Okál (Říčka). Rozhodčí: Hradil, Souček – Blümel, Kotlík. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 897. Střely na branku: 36:23. Zblokované střely: 15:9. Hity: 16:6. Vhazování: 41:21. Průběh utkání: 2:0, 2:2 - 2:3.

Fotogalerie

Komentář

Začátek zápasu se, stejně jako celá první třetina, odehrával ve velice klidném tempu, úvodní nebezpečnější střelu vyslal v polovině třetí minuty Vampola, brankář Kašík, který měl lehce zakrytý výhled, si však kotouč našel a zasáhl. Nedlouho nato byl faulován Lenc, Boleslav si tak poprvé po reprezentační pauze vyzkoušela přesilovou hru. V ní puk na branku několikrát nepříjemně nahazoval Trončinský, ve dvou případech ovšem jeho pokusu scházela přesnost, při třetím i přes Látalovu jemnou teč zakročil zlínský gólman. Zlínským se do útoku příliš nechtělo, aktivita byla jasně na straně domácího celku, nahození Davida Šticha z osmé minuty scházely pouze centimetry, vzápětí se před Kašíka z ostrého úhlu dral rozjetý Pospíšil, ani on ale nemířil přesně.

Stejný obrázek nabídla i druhá polovina úvodního dějství. Hráči PSG se ke ohrožování Lukáš téměř nedostávali, jejich každý ofenzivní výpad skončil buď ztrátou puku, nebo jeho zodpovědným odebráním ze strany Výborného svěřenců. Ve třinácté minutě Lenc díky přesné přihrávce od mantinelu vyslal do samostatného úniku Pavla Musila, Kašík si ale dobře povyjel, zmenšil střelecký úhel a berany podržel dalším povedeným zákrokem. Několik okamžiků nato se nedovoleného zákroku dopustil Trončinský, nařízenou přesilovku ovšem Zlín nesehrál ideálně, světlou výjimkou byla Říčkova teč z prostoru mezikruží, po níž kotouč zamířil těsně nad boleslavskou pokladnici. Krátce po návratu domácího zadáka z trestné lavice oslovil Chytilův pas zpoza branky dobře postaveného Šťastného, Jan Lukáš ale i tentokráte číhal na správném místě, v první periodě jsme tedy gól neviděli.

Hned zkraje prostřední dvacetiminutovky si Boleslavští vypracovali velmi zajímavou příležitost. Na Urbanův prudký pas sice před branku si sjíždějící Látal nedokázal dosáhnout, odraženého kotouče se však ujal Klepiš a přízemní ranou se pokusil prostřelit Kašíka, ten ale natáhl svůj beton a fantasticky zasáhl! Zlínští nechtěli zůstat pozadu, po jejich poměrně vytrvalém tlaku se zákrokem proti pravidlům provinil Pospíšil, ani druhá přesilovka ovšem hostům nevyšla, Bruslaři všechny rány obětavě zablokovaly. Krátce po jejím skončení se ale ševci mohli dostat do vedení, když po Vlachově příklepu zakončoval u levé tyče číhající Veselý, Lukáš se ovšem stihl bravurně přemístit. První gólová situace se narodila v čase 26:30, Musil zpoza branky našel Radana Lence, jenž z prostoru mezi kruhy propálil marně se natahujícího Kašíka – 1:0!

V jednatřicáté minutě se Martin Látal svým typickým způsobem propracoval až ke střele, kterou Libor Kašík sice eliminoval, ovšem ani on sám nevěděl, jak se mu to povedlo. Boleslavskou dominanci v této pasáži hry ukončil až Voráčkův nedovolený zákrok, po krátkém obléhání PSG se ale při vlastním oslabení vpřed vydal Jonák, jehož pokus vytěsnil Kašík pouze k nehlídanému Lukáš Žejdlovi, který už se zametením kotouče do sítě neměl problém! Dvoubrankový náskok ale Středočechům vydržel jen něco málo přes dvě minuty, díky jejich nedisciplinovanosti mohl Zlín pokračovat v přesilovce, kterou čtyři vteřiny před jejím skončením ranou od modré čáry využil Martin Matějíček! Ani hosté se nevyvarovali zbytečných faulů, v závěru prostředního dějství byla Bruslařům nabídnuta minutu trvající hra pěti proti třem, Trončinský ale trefil pouze tyč, proti Klepišově pumelici gólman PSG předvedl zákrok večera.

Úvod třetí periody podle očekávání žádný hurá hokej nenabídl. Výborného svěřenci se snažili vycházet ze zabezpečené obrany, riskovat ztrátu jednobrankového vedení kvůli bezhlavému útočení se se jim pochopitelně nechtělo. I tak ale šance přišly, po Orsavově nabídce od mantinelu nejprve kousek vedle pálil Lukáš Žejdl, následnému pokusu obránce Holuba také příliš nescházelo. Naopak Zlínští všechny zbylé síly vrhli do ofenzivy, boleslavskému publiku zatrnulo především při přečíslení tří proti jednomu, Kotvanův projektil ale zablokoval Štich. Dvoubrankové vedení si Středočeši mohli vzít zpět na prahu sedmačtyřicáté minuty, samostatný průnik Látal v dobré pozici zakončil ranou mezi betony, Kašík ale udržel své kolegy ve hře. Přesně v polovině závěrečného dějství si Bruslaři špatně rozebrali hráče, Matějíček měl tak spoustu času a prostoru na připravení střelecké pozice, Lukášova branka mu ale byla malá.

V třiapadesáté minutě Jonák situaci dvou proti dvěma vyřešil nabídkou pro mezi kruhy si najíždějícího Vampolu, tomu ale v pokusu o teč zabránil zodpovědně se vracející Marušák. Bruslaři hráli na hranici sebeobětování, proti Kotvanově projektilu se po hlavě vrhl Holub, chvíli nato jej následoval Lenc, oba dva si naštěstí pro domácí mužstvo počínali úspěšně. Zlínský nápor se stále nedostavoval, hostům to ale vadit nemuselo, k vyrovnání totiž potřebovali jednu vážnější příležitost. Boleslavští obránci podcenili situaci za vlastní brankou, volný puk poslal Ondráček k nikým nehlídanému Michalu Popelkovi, jenž z bezprostřední blízkosti překonal marně se natahujícího Lukáše – 2:2! Zbylý průběh třetí třetiny už nic nenabídl, základní hrací doba tedy vítěze neurčila.

Hned zkraje prodloužení se utrhl rychlonohý Látal, jeho rána ale zacílila o fous vedle zlínské pokladnice. Aktivita domácích ovšem pokračovala, ve dvou gólových pozicích se ocitl netradiční střelec Hanzlík, nejprve ale branku přestřelil, poté jej díky reflexivnímu zákroku svým levým ramenem vychytal Kašík. Hosté všechny krušné chvilky dokázaly přečkat, v čase 62:58 pak bonusový bod získali pro sebe, kdy z mezikruží brankáře Lukáše prostřelil zcela zapomenutý Zdeněk Okál!

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Já s výsledkem určitě spokojený nejsem. Někdy by člověk třeba bod bral, jenže v situaci, kdy vedete 2:0, je to velká škoda. Inkasovali jsme nešťastný gól na 2:1, potom bylo pět sekund do konce a ještě Orsava vyrazil puk z brány. To bylo trestuhodné a podobné jako třeba situace, když brankář nechytí slabou střelu nebo bek udělá chybu. Mohlo to být 3:1 a zápas by se dohrál v klidu, jenže to bylo pořád 2:1. Potom rozhodly dvě chyby Lukáše Žejdla, který si nepokryl hráče. V prodloužení sjel pak zbytečně do rohu v situaci tři na tři úplně volný hráč a měl tam dost prostoru. Soupeř hrál velice dobře, utkání bylo vyrovnané. S jedním bodem nejsem spokojený, je to ale bohužel realita, Zlín dal o gól víc.

Robert Svoboda (PSG Zlín): My jsme velice spokojení s tím, že jsme v Mladé Boleslavi uhráli body. Byl to těžký zápas. Přesto, že se nám podařil vstup do utkání a první třetinu jsme zvládli, tak nás srazil gól ve vlastní přesilovce na 2:0. Hráči to ale nezabalili a postupem času jsme se vrátili do zápasu. Ten rozhodlo prodloužení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.